Ολυμπιακός-Άρης: Τα 3 δευτερόλεπτα της αποσυμπίεσης

Στο 38' ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, στο 41' έμεινε με παίκτη λιγότερο και στο 45' απειλήθηκε με ισοφάριση. Ήταν το διάστημα που κρίθηκε ο αγώνας με τον Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα και Παπασταθόπουλος πανηγυρίζουν για το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ
Οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα και Παπασταθόπουλος πανηγυρίζουν για το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ EUROKINISSI SPORTS

Με το προ μηνός 1-1, στις 21/2, ο Άρης ήταν η ομάδα που 'λέκιασε' την προσπάθεια του Ολυμπιακού να τελειώσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος χωρίς εντός έδρας απώλειες. Κυνηγώντας το 13/13 είχε νικήσει έντεκα αντιπάλους στη σειρά και έμελλε να σκαλώσει στον δωδέκατο που ήταν ο 'θεός του πολέμου'. Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ήδη 'εκδικηθεί' την ομάδα του Άκη Μάντζιου χρησιμοποιώντας σαν δηλητήριο τον αποκλεισμό-δούρειο ίππο που της επιφύλασσαν στο κύπελλο. Παρόλα αυτά το 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League Interwetten ήρθε ως μια δεύτερη έκδοση της ίδιας ρεβανσιστικής διάθεσης, με δεδομένο ότι για τους 'κίτρινους' είχε πολύ μεγαλύτερη αξία το όποιο θετικό αποτέλεσμα θα κατάφερναν ν' αποσπάσουν στο Φάληρο, έναντι των έτερων διεκδικητών των ευρωπαϊκών θέσεων που οδηγούν στο Europa League Conference.

Αλήθεια είναι πως μακριά απ' αυτό δεν ήταν. Απείχαν, πιθανόν, τρία δευτερόλεπτα! Όσο ακριβώς διήρκησε η ενέργεια του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τη στιγμή που υποδέχθηκε την μπάλα και έως ότου πλασάρει πάνω στον εξερχόμενο Σα. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη προηγηθεί στο 38', από το 8ο εφετινό γκολ του Γιώργου Μασούρα στο πρωτάθλημα από την 5η ασίστ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, αλλά η αποβολή (για πάτημα) του Λαλά λίγες στιγμές αργότερα (στο 41') άνοιγε το πεδίο στους φιλοξενούμενους να παλέψουν -με αριθμητικό αβαντάζ- για την ισοφάριση τουλάχιστον. Το 1-1 μετά από 45 λεπτά θα ήταν μια καλή βάση για να χτίσουν πάνω της τις πιθανότητές τους.

Αναπόφευκτο ήταν όμως η χαμένη ευκαιρία του Αργεντινού να επηρεάσει την εξέλιξη, μιας και επέtρεψε στον Πέδρο Μαρτίνς (που επέλεξε να περιμένει το διάλειμμα) ν' αναπροσαρμόσει καταλλήλως τα πλάνα του και να μεριμνήσει για τη θωράκιση του 3-5-1, με το οποίο θα συνέχιζε να πορεύεται στον αγώνα. Αλλάζοντας τον Μπρούμα με τον Ανδρούτσο έκλεισε την τρύπα στα δεξιά, έφερε πιο πίσω τον σκόρερ του χωρίς να πειράξει τον σχηματισμό, και άφησε τον Ελ Αραμπί να δουλεύει ως ο μοναδικός πυλώνας της επίθεσης προκειμένου να κρατά σταθερά πίσω, με τη διαρκή πίεση και τις καλές επαφές του με την μπάλα, τους Ροζ-Δεληζήση.

"Όλοι οι παίκτες έδειξαν έτοιμοι να θυσιαστούν", παραδέχθηκε ο Πορτογάλος κόουτς στο φινάλε έχοντας κρίνει ότι έπρεπε να επέμβει στη ροή του ματς από το 80' και μετά (Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς, Καμαρά), προτιμώντας ν' αφήσει στον πάγκο τον Φορτούνη που δεν τον είχε ανάγκη. Για να μην επηρεάσει, προφανώς, την συμπαγή λειτουργία όλων των προηγούμενων λεπτών. Όντως όπως επισήμανε από την πλευρά του ο Μάντζιος "είχαμε την κατοχή και γυρίσαμε ορθολογικά την μπάλα", αλλά πλην μιας φοράς, όταν ο Μάνος στο 51' δεν είχε καλή επαφή με την μπάλα πιάνοντας μια άστοχη κεφαλιά, παίκτης του Άρη σε θέση βολής δεν βρέθηκε. Ούτε λόγος οπότε για κλασικές ευκαιρίες. Μόνο σουτ εκτός περιοχής, εύστοχα ή μη, και ό,τι έρθει. Παπασταθόπουλος, Μπα και Χολέμπας είχαν συνθέσει μια σχεδόν αλάνθαστη τριάδα και κάθε απειλή, κυρίως από αέρος αλλά και χαμηλά, διακοπτόταν εν τη γενέσει της.

Αυτή τη φορά ο (τραυματίας) Κώστας Μήτρογλου δεν ήταν καν στον πάγκο για να δράσει. Αυτή τη φορά το 1-0 αρκούσε στον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK