Ολυμπιακός-Γουλβς: Λιοντάρι απέναντι στους λύκους

Μπροστά σε άδειες εξέδρες και με δέκα παίκτες για περισσότερη από 1 ώρα αγώνα, ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος απέναντι στην Γουλβς και το τελικό 1-1 στέλνει τις -προ επίλυση- διαφορές των ομάδων στη ρεβάνς του 'Molineux'.

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Γκιλιέρμε το τέρμα του Ολυμπιακού στο 1-1 με την Γουλβς στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την φάση των 16 του Europa League (12/03/2020)
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Γκιλιέρμε το τέρμα του Ολυμπιακού στο 1-1 με την Γουλβς στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την φάση των 16 του Europa League (12/03/2020) EUROKINISSI SPORTS

Διαφορετικά είχαν φανταστεί στον Ολυμπιακό την αναμέτρηση με την Γουλβς, για την φάση των 16 του Europa League. Η επική πρόκριση στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ είχε 'φτιάξει' όχι μόνο τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον κόσμο της ομάδας. Ωστόσο ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, το παιχνίδι στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η υγεία όλων ήταν -και παραμένει- πάνω από οτιδήποτε, άλλωστε αυτό το μήνυμα είχε προλάβει να στείλει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκαλύπτοντας πως έχει 'χτυπηθεί' από τον κορονοϊό. Με τους Πειραιώτες να αγωνίζονται με δέκα παίκτες για περισσότερη από 1 ώρα αγώνα, το τελικό 1-1 μοιάζει με μια θετική εξέλιξη και στέλνει τις -προ επίλυση- διαφορές των ομάδων στη ρεβάνς του 'Molineux'.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Πέδρο Μαρτίνς κατέστρωσε το πλάνο του. Διατηρώντας το 4-3-3, που δίνει μεγαλύτερη ισορροπία στους Πειραιώτες στα ευρωπαϊκά ματς. Σε σχέση με την αναμέτρηση του 'Emirates', ο Σεμέδο επέστρεψε στο πλευρό του Μπα και ο Μασούρας πήρε φανέλα βασικού, σχηματίζοντας την τριάδα στη γραμμή κρούσης με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο επέλεξε ένα 3-4-3, με τον Τραορέ να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο του.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο χορτάρι. Οι 'ερυθρόλευκοι' κυκλοφορούσαν την μπάλα, έχτιζαν από χαμηλά με υπομονή αλλά και δυσκολεύονταν στην δημιουργία, φτάνοντας στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την αντίπαλη περιοχή. Η κατοχή μπάλας των 'ερυθρολεύκων' έφτανε ακόμη και το 80% (!) ξεπερνώντας το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο καθαρή ευκαιρία δεν είχαν βγάλει, με τον Ρουί Πατρίσιο να αναλώνεται κυρίως στο να κατευθύνει την άμυνα του.

Άλλωστε στην ανάλυση που διαβάσατε το πρωί της Πέμπτης στο Contra.gr, αναφέραμε ακριβώς τον τρόπο που επιλέγει να αμύνεται η Γουλβς απέναντι σε ομάδες που έχουν την ικανότητα της κάθετης ανάπτυξης. Αυτό είχε διακρίνει ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο για τον Ολυμπιακό, προσαρμόζοντας ανάλογα τα πλάνα του. Αφήνοντας την μπάλα στους Πειραιώτες, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οχυρωμένοι στον χώρο, δεν επέτρεπαν φάσεις στην περιοχή τους και περίμεναν την στιγμή που θα χτυπήσουν σε ανοιχτό γήπεδο. Στο 28' την βρήκαν. Με δύο πάσες η Γουλβς έφυγε στην κόντρα, ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Ζότα πριν βγει σε τετ-α-τετ με τον Σα και ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο στόπερ του Ολυμπιακού.

Τα πάντα πλέον ήταν διαφορετικά. Με αριθμητικό μειονέκτημα πλέον οι 'ερυθρόλευκοι', τον Σισέ να μπαίνει αντί του Μασούρα και τις προτεραιότητες να αλλάζουν. Τώρα το μέλημα του Ολυμπιακού ήταν πρωτίστως να μην δεχθεί γκολ. Το κατάφερε ως το τέλος του ημιχρόνου. Αλλά το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για τους Πειραιώτες. Ο Καμαρά, σε έναν σύνθετο ρόλο μεταξύ εξτρέμ και τρίτου κεντρικού χαφ μετά την αποβολή του Σεμέδο, έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από δεξιά. Την οποία ολοκλήρωσε με την πάσα στην κάθετη κίνηση του Γκιλιέρμε στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος έφτασε χαμηλά στην γραμμή του άουτ, γύρισε παράλληλα στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός φορ με προβολή σκόραρε για το 1-0 στο 54'! Σοκαρισμένη από την εξέλιξη η Γουλβς έψαξε άμεσα την αντίδραση, αλλά ο Σα επενέβη σωτήρια στην προσπάθεια του αμαρκάριστου Χιμένες εντός περιοχής πέντε λεπτά αργότερα.

Θα χρειαζόταν και την τύχη με το μέρος του ο Ολυμπιακός, αλλά δεν την είχε. Στο 67', ήρθε η ισοφάριση με έναν πολύ 'κρύο' τρόπο. Ο Μπουχαλάκης έκανε το φάουλ στον Ζότα στην διεκδίκηση, ο Μοουτίνιο στην εκτέλεση έστρωσε για τον Πέδρο Νέτο που σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα που είχε κάνει αντίθετη κίνηση. Με το σκορ στο 1-1 και ακόμη 25 περίπου λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός καλούνταν να πάρει μια απόφαση. Και αυτή αφορούσε τον τρόπο που θα επιχειρούσε να κρατήσει τουλάχιστον αυτό το 1-1, που θα άφηνε ελπίδες για τη ρεβάνς. Ο Μαρτίνς δεν ήθελε να γυρίσει την ομάδα του πίσω. Έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελ Αραμπί για να έχει μια έξτρα επιλογή στο κράτημα της μπάλας ψηλά, ενώ έβαλε και τον Γκασπάρ αντί του Βαλμπουενά για να δώσει τρεξίματα στη μεσαία γραμμή.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη και το τελικό 1-1 αφήνει ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς. Αν κάποιος πρέπει να ανησυχεί, είναι η Γουλβς. Δεν κέρδισε τους 'ερυθρόλευκους' μπροστά σε άδειες εξέδρες και με αριθμητικό πλεονέκτημα για πάνω από 1 ώρα παιχνιδιού. Και αν ο Ολυμπιακός τα κατάφερε στο 'Emirates', κουβαλώντας και ήττα από το πρώτο ματς, τότε μπορεί να ξανακάνει την έκπληξη στο 'Molineux'.

Θα κατακτήσει το νταμπλ ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK