Ολυμπιακός-Μπάγερν: Το πλάγιο που τσιγκουνεύτηκε ο Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός πάλεψε γενναία απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, διεκδίκησε το αποτέλεσμα ως το τέλος αλλά δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 2-3 στο Φάληρο. Μια εύκολη απόφαση που δεν πήρε ο Σεμέδο στο 62', αποδείχθηκε καταδικαστική για τους 'ερυθρόλευκους'.

O Ρούμπεν Σεμέδο κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
O Ρούμπεν Σεμέδο σε μια προσπάθεια του στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, πάλεψε γενναία απέναντι στο 'θηρίο' και διεκδίκησε τον πόντο της ισοπαλίας ως το τέλος, αλλά εντέλει δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 2-3. Οι 'ερυθρόλευκοι' προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί, οι Βαυαροί ισοφάρισαν με τον Λεβαντόβσκι και φτάνοντας στη μια ώρα παιχνιδιού έμενε το 1-1. Εκεί ο Σεμέδο είχε μια εύκολη απόφαση, διάλεξε την δύσκολη και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε με ένα δεύτερο τέρμα του Πολωνού φορ, σε μια φάση-κλειδί για την εξέλιξη και την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

1-0 ο... Μαρτίνς

Το πλάνο του Ολυμπιακού ήταν αναμενόμενο, όσον αφορά την γενική ιδέα. Οι 'ερυθρόλευκοι' όφειλαν να οχυρωθούν σωστά πίσω από τη μεσαία γραμμή, να ελέγξουν τις κινήσεις των Βαυαρών στον χώρο και χωρίς τη μπάλα, αλλά δίχως να οπισθοχωρήσουν χαμηλά στην περιοχή τους περιμένοντας πολιορκία. Και το έκαναν σωστά, αφού η ανασταλτική λειτουργία μπορεί να ξεκινούσε στο μισό γήπεδο αλλά την ίδια στιγμή η αμυντική γραμμή έπαιζε 5-8 μέτρα μακριά από την περιοχή. Έτσι ο πρώτος παίκτης της αμυντικής φάσης με τον τελευταίο, είχαν απόσταση μάξιμουμ 20-25 μέτρα, με συνέπεια η Μπάγερν Μονάχου να έχει την κατοχή αλλά να μην βρίσκει δημιουργία με συνέπεια.

Την ίδια στιγμή το επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού βασιζόταν εν πολλοίς σε ένα τρικ που είχε ετοιμάσει ο Μαρτίνς. Μόλις η μπάλα ακουμπούσε δεξιά στον Ποντένσε σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Πορτογάλος δεν προσπαθούσε να επιτεθεί, αλλά έψαχνε την αλλαγή του παιχνιδιού αριστερά στον Μασούρα, με τον Τσιμίκα να πραγματοποιεί ταυτόχρονα overlap για να 'χτυπήσουν' τον Κίμιχ με υπεραριθμία. Ο Μαρτίνς είδε το τρικ του να εφαρμόζεται στην εντέλεια στο 23'. Η φάση βγήκε με μαθηματική ακρίβεια και η σέντρα του Τσιμίκα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε το κεφάλι του Ελ Αραμπί, που νίκησε τον Νόιερ χάρη και στο goal line technology που έδειξε πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Γερμανού γκολκίπερ.

1-1 ο... Κόβατς

Η εξέλιξη αυτή δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Η Μπάγερν είχε την κατοχή, ο Ολυμπιακός μοχθούσε να αντεπεξέλθει ανασταλτικά. Στο μισάωρο, οι Πειραιώτες λίγο έλειψε να βρουν δεύτερο τέρμα με την ίδια ακριβώς συνταγή, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Στο γύρισμα του Τσιμίκα χαμηλά στην μικρή περιοχή, ο Παβάρ βρήκε τη μπάλα στον βηματισμό και αυτή κατέληξε συμπτωματικά στην αγκαλιά του Νόιερ, σε μια φάση που 9 στις 10 φορές 'γράφει' αυτογκόλ. Λίγο νωρίτερα ωστόσο, ο Κόβατς είχε κάνει την δική του κίνηση από τον πάγκο, απαντώντας στο τρικ του Μαρτίνς.

Ο Μίλερ έφυγε από δεξιά και πήγε στην πλάτη του Λεβαντόβσκι, ο Νιαμπρί ήρθε δεξιά για να κρατάει πίσω τον Τσιμίκα και ο Κοουτίνιο μετατέθηκε σε θέση έξω αριστερά. Στο 34' ο Μίλερ ήρθε από την δεύτερη γραμμή να πιάσει ένα σουτ στην κίνηση εντός περιοχής από τον άξονα, ο Σα αντέδρασε σωτήρια αλλά η... πολωνική αλεπού, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι μυρίστηκε το ριμπάουντ και σκόραρε με μια επαφή για το 1-1.

Η εύκολη απόφαση που δεν πήρε ο Σεμέδο ήταν και μοιραία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μασούρα και τον Μεριά να έχουν δύο καλές στιγμές για το 2-1, χωρίς να βρουν στόχο. Οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν πιο ζωηροί επιθετικά, πίεζαν σωστά στη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεπαν στην Μπάγερν να βρει ρυθμό στην ανάπτυξη. Όμως μια κακή απόφαση του Σεμέδο, που δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, έφτανε και περίσσευε για να γίνει το 'κακό'.

Ο Πορτογάλος στόπερ είχε την ευχέρεια να απομακρύνει τη μπάλα σε πλάγιο όμως προσπάθησε να αποφύγει τον Λεβαντόβσκι, που τελικά πήρε με το σώμα του το πλεονέκτημα και κέρδισε το κόρνερ. Στην εκτέλεση του Κοουτίνιο οι Βαυαροί έπαιξαν... βόλεϊ με το κεφάλι στην περιοχή, ο Λεβαντόβσκι πρόλαβε την έξοδο του Σα και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα στο 62'.

Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Λοβέρα αντί του Μπουχαλάκη για να προσφέρει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά ήταν μια αλλαγή του Κόβατς που έφερε τη νέα μεταβολή του σκορ. Ο Τολισό αντικατέστησε τον Χάβι Μαρτίνεθ στην ανάπαυλα και με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 75', σημείωσε το 1-3.

Κάπου εκεί το ματς έμοιαζε να 'σβήνει' αλλά ήρθε το σουτ του Γκιλέρμε εκτός περιοχής, που κόντραρε στο χέρι του Αλκάνταρα και άλλαξε πορεία στη μπάλα, με την 'στρογγυλή θεά' να ξεγελά τον Νόιερ και να αναπαύεται στο βάθος της εστίας για το 2-3 στο 79'. Η αναμέτρηση απέκτησε νέο ενδιαφέρον, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει σε 4-4-2 με την είσοδο του Γκερέρο στην ενδεκάδα και να τα παίζει όλα για όλα μετά το 87', όταν πέρασε στο ματς και ο Ραντζέλοβιτς αντί του Καμαρά.

Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και έσπρωξε τους 'ερυθρόλευκους' για το θαύμα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Ο Ολυμπιακός κρατά πως στάθηκε στο ύψος του απέναντι σε ένα μεγαθήριο της Ευρώπης, παλεύοντας ως την τελευταία φάση για το αποτέλεσμα. Αν ο Σεμέδο δεν είχε... τσιγκουνευτεί ένα πλάγιο άουτ στο 62', ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Αλλά με τα 'αν' δεν αλλάζει τίποτα και ο Ολυμπιακός πλέον θα αντιμετωπίσει τον ίδιο αντίπαλο στο Μόναχο, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ελπίζοντας έστω σε μια ανάλογα θετική εμφάνιση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK