Ολυμπιακός-Τότεναμ: Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται

Η Τότεναμ στο 30' είχε προβάδισμα δύο τερμάτων στο Φάληρο, όμως ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή - υπέρβαση και με πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο βήχας του Σισέ και το χρήμα διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Βαλμπουενά μόλις έχει ισοφαρίσει σε 2-2 για τον Ολυμπιακό το ματς με την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League 2019-2020 και πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κατάφερε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, με το 2-2 που απέσπασε από την Τότεναμ. Η περσινή φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά στο 30', ωστόσο με τους Ποντένσε και Βαλμπουενά οι 'ερυθρόλευκοι' βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις φτάνοντας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο 35χρονος Γάλλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αλλά ο... βήχας του Σισέ ήταν μάλλον αυτός που 'σφράγισε' το τελικό αποτέλεσμα στο Φάληρο. Με τον Σεμέδο να προέρχεται από τραυματισμό στο ματς με την Κρασνοντάρ που τον είχε θέσει εκτός μάχης έκτοτε, ο Μαρτίνς αμφιταλαντευόταν αν θα ξεκινήσει τον Σενεγαλέζο ή τον Πορτογάλο. Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς, ο Σισέ δεν μπορούσε να κρύψει τον έντονο βήχα του και οι εξετάσεις έδειξαν ίωση που τον έθεσε νοκ-άουτ. Εξέλιξη που 'κλείδωσε' την παρουσία του Σεμέδο στην ενδεκάδα, με τον Πορτογάλο στόπερ να 'καθαρίζει' όλες τις φάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού από το 60' και μετά, νικώντας τον παικταρά Κέιν σε όλες τις μονομαχίες στο χόρτο ή τον αέρα!

Πέρα από τον βήχα, ήταν και το... χρήμα που δεν μπορούσε να κρυφτεί από την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, όμως υπήρχαν πολλές στιγμές που το ρόστερ του σχεδόν... 1 δισ. ευρώ της Τότεναμ έκανε τα πράγματα να φαίνονται τόσο απλά. Ακόμη και την χρηματιστηριακή αξία των παικτών που έφεραν οι Λονδρέζοι από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο να κοιτάξει κανείς, καταλαβαίνει πως το τελικό 2-2 είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό.

Η δύναμη του χρήματος φάνηκε και από την πλευρά των 'ερυθρολεύκων', αναλογικά πάντα με τα... κυβικά της τσέπης τους σε σχέση με τους Spurs. Γκιλιέρμε, Σεμέδο,Ποντένσε και Σα είναι στην πρώτη γραμμή διακριθέντων για την πειραϊκή ομάδα, που για την αγορά τους διέθεσε συνολικά περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ...

Το πλεονέκτημα που έδινε το ροτέισον της Τότεναμ

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο προχώρησε σε ελεγχόμενο ροτέισον, έχοντας κατά νου το παιχνίδι του Σαββάτου με την Λέστερ αλλά και το γεγονός πως οι Spurs θα δώσουν επτά ματς συνολικά σε διάστημα 21 ημερών. Στον πάγκο έμειναν οι Σον, Λαμέλα, Σισοκό, ο προερχόμενος από τραυματισμό Γουόκερ-Πίτερς (βασικός δεξιός μπακ στο ξεκίνημα της σεζόν), ενώ εκτός 18άδας ήταν ο Ρόουζ (εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Οριέ). Στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Σάντσες - ένας στόπερ - και ο Ντέιβις. Αμφότεροι παίκτες με μεγάλη αποτελεσματικότητα ανασταλτικά, αλλά όχι ξεχωριστή ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι, οι Ποντένσε και Μασούρας δεν είχαν τον αμυντικό πονοκέφαλο που υπό άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζαν (με τους Ρόουζ και Γουόκερ-Πίτερς στην ενδεκάδα), γεγονός που τους έδινε την δυνατότητα να μείνουν πιο ψηλά στο γήπεδο αυξάνοντας τις πιθανότητες να απειλήσουν στο τρανζίσιον.

Μέχρι το 8ο λεπτό ο Ποντένσε είχε δύο φορές την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που πρόσφερε το ροτέισον των Λονδρέζων, αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες, ενώ στο 18' από καταπληκτικό συνδυασμό των Μασούρα, Τσιμίκα και Ποντένσε, ο Γκερέρο εντός περιοχής σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λορίς! Και οι τρεις ευκαιρίες ήρθαν με δημιουργία από τα άκρα, αλλά δεν συνδυάστηκαν με γκολ.

Η ποιότητα 'μίλησε' δύο φορές σε πέντε λεπτά

Στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού η Τότεναμ δεν έδειχνε να ζορίζεται πολύ. Και τις έφτασε ένα πεντάλεπτο για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η προσποίηση του Κέιν στον Μεριά ανάγκασε τον Τυνήσιο στόπερ σε άτσαλο μαρκάρισμα, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο αρχηγός των Λονδρέζων νίκησε τον Σα για το 0-1 στο 26'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόουρα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των 'ερυθρολεύκων' και με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, παρά την υπερπροσπάθεια του Σα να αποσοβήσει το μοιραίο.

Ο ευρω-Θρύλος είχε έναν Γάλλο πολύ μεγάλο

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο απογοήτευσης για τον Ολυμπιακό, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με... ελπίδα. Ποντένσε και Βαλμπουενά συνδυάστηκαν ιδανικά από δεξιά, ο Πορτογάλος με το δεξί εντός περιοχής εκτέλεσε τον Λορίς και μείωσε σε 1-2 στο 44', πιστώνοντας στον Γάλλο συμπαίκτη του την 7η (!) ασίστ του στη σεζόν. Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ακόμη 45 λεπτά στην διάθεση τους για να προσπαθήσουν να πάρουν κάτι από το ματς.

Στο 52' ο Μπουχαλάκης έσωσε μια χαμένη επίθεση και ο Βερτόνχεν πάτησε τον Βαλμπουενά στην περιοχή. Το πέναλτι αυτή τη φορά ήταν για τον Ολυμπιακό, ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και νίκησε τον συμπατριώτη του γκολκίπερ της Τότεναμ για το 2-2! Αυτό ήταν το 4ο φετινό γκολ του 35χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο Ποτσετίνο έφερε ...υπερόπλα από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς σταδιακά τους Σισοκό, Σον και Λαμέλα, ο Μαρτίνς επέλεξε τους Μπενζιά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί για να φρεσκάρει την ομάδα του. Το ματς είχε μια άγρια ομορφιά το τελευταίο μισάωρο, με τον Σα να κάνει δύο σωτήριες επεμβάσεις στο 65' (Ντέλε Άλι) και το 86' (Λαμέλα), ενώ ο Ολυμπιακός είχε τη δική του στιγμή στο 75', με τον Μπενζιά να αστοχεί με το δεξί εντός περιοχής.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, έτσι οι 'ερυθρόλευκοι' σφράγισαν την υπέρβαση τους με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στην Τότεναμ. Ο βαθμός που πήρε ο Ολυμπιακός βάζει 900.000 ευρώ στα ταμεία του και μπορεί να αποδειχθεί 'χρυσός' για την κατάληψη της 3ης θέσης, που για την ώρα είναι ο ρεαλιστικός στόχος της πειραϊκής ομάδας στο Group B της διοργάνωσης.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK