Ομιλία Μαλεζάνι σε χαμηλούς τόνους,πρόστιμο στους απείθαρχους

Ομιλία Μαλεζάνι σε χαμηλούς τόνους,πρόστιμο στους απείθαρχους

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Η επόμενη μέρα του παιχνιδιού στο Ούντινε ήταν μία δύσκολη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Η αποστολή έφτασε στην Αθήνα με τους παίκτες να μην έχουν διάθεση για πολλά αφού μετά το 3-0 η ψυχολογία δεν βρισκόταν και στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Πριν την έναρξη της προπόνησης την Πέμπτη ο Μαλεζάνι μάζεψε τους παίκτες του και τους μίλησε σε χαμηλούς τόνους σε μία προσπάθεια να τους ανεβάσει το ηθικό. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: "Βλέπω ότι κάποια από τα πράγματα πού κάνουμε στην προπόνηση δεν μας βγαίνουν στο γήπεδο. Εγώ όμως δεν απογοητεύομαι, είμαι σίγουρος για τη δουλειά που κάνουμε και έτσι θέλω να αισθάνεστε και εσείς. Το ότι εκνευρίζεστε σημαίνει ότι έχετε πιστέψει στην ομάδα αυτή. Μας λείπει ένα καλό αποτέλεσμα. Ετσι όπως τώρα γευόμαστε την πίκρα έτσι μετά από λίγο καιρό θα ευχαριστιόμαστε με αυτά που θα κάνουμε στο γήπεδο."

Οι Νασίφ Μόρις, Ηλίας Κώτσιος και Αντονι Σέριτς, οι τρεις παίκτες δηλαδή που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Ιωνικό, είχαν την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ τους ανακοίνωσε το χρηματικό πρόστιμο για τις αποβολές τους, βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας (15.000 ευρώ για Μόρις, 5.000 για τους άλλους).

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ, ο Αντονι Σέριτς τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής, για το χτύπημα στον Νίκο Τσιμπλίδη στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια.

Στις δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν διατυπώσεις περίπου της ίδιες σκέψεις. Ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας είπε ότι έχει πάρει από κάτω την ομάδα το κακό ξεκίνημα και ότι πρέπει να έρθουν οι νίκες έτσι ώστε οι παίκτες να βοηθηθούν. Συμπληρώνοντας ο αμυντικός του τριφυλλιού τόνισε: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ σημασία έχουν τα εντός έδρας παιχνίδια. Αν νικήσουμε τη Βέρντερ θα έχουμε ελπίδες. Το καλό είναι ότι η Μπαρτσελόνα νίκησε.»

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Αντονι Σέριτς ο οποίος τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις προπονήσεις πετάμε και στο γήπεδο δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη. Εχουμε πάντως εμπιστοσύνη στον προπονητή και πιστεύουμε στη δουλειά του.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μίκαελ Νίλσον που επεσήμανε: «Το 3-0 είναι σκορ πλασματικό και δημιουργεί εντυπώσεις. Είμαστε τρελαμένοι γιατί αυτή η ομάδα έχει ποιότητα. Μη μας ξεγράφετε όμως, μπορούμε να νικήσουμε τη Βέρντερ.»

Aπό εκεί και πέρα οι υποχρεώσεις συνεχίζονται και στον Παναθηναϊκό ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Στο κυριακάτικο παιχνίδι στη Λειβαδιά κόντρα στο τοπικό Λεβαδειακό ο Μαλεζάνι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κώτσιο, Μόρις, Σέριτς καθώς και τον τραυματία Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος θα επανέλθει μάλλον στο ματς με τον Πανιώνιο.

Οσον αφορά την τακτική, ο Μαλεζάνι θα προτιμήσει το Λεοντίου για να καλύψει το αριστερό άκρο (η άλλη λύση είναι ο Δάρλας) ενώ θα πλαισιώσει τον Τόργκελε με έναν από τους Γκέκα, Ολισαντέμπε.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι δεν θα παραλάβει εισιτήρια του αγώνα αλλά στο γήπεδο της Λειβαδιάς θα βρεθούν φίλοι της ομάδας που ήδη έχουν προμηθευτεί μαγικά χαρτάκια. Οι φίλαθλοι αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK