Ονδούρα - Εκουαδόρ 1-2 (VIDEO)

Το Εκουαδόρ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ονδούρα, ωστόσο αντέδρασε άμεσα και εν συνεχεία με δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τη νίκη με 2-1 και έπιασε την Ελβετία στους 3 βαθμούς στον 5ο όμιλο.

CURITIBA, BRAZIL - JUNE 20:  Enner Valencia #13 of Ecuador celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group E match between Honduras and Ecuador at Arena da Baixada on June 20, 2014 in Curitiba, Brazil.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
CURITIBA, BRAZIL - JUNE 20: Enner Valencia #13 of Ecuador celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group E match between Honduras and Ecuador at Arena da Baixada on June 20, 2014 in Curitiba, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων:

Ονδούρα - Εκουαδόρ 1-2 (VIDEO)

Εικόνα του αγώνα:

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα παρακολουθούσαμε ένα σκληρό, αλλά γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ, όπως και έγινε. Η Ονδούρα κατέβηκε για να δώσει "μάχη" με την τακτική, "χτυπάτε στο ψαχνό" και η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα μαρκαρίσματα των παικτών του Λουίς Φερνάντο Σουάρες ήταν πάρα πού σκληρά. Με τον τσαμπουκά λοιπόν η Ονδούρα, βρήκε χώρους, κυκλοφόρησε την μπάλα και πάτησε την περιοχή του Εκουαδόρ αρκετές φορές, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ με τον Κόστλι στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η αντίδραση ήταν άμεση ωστόσο, καθώς το Εκουαδόρ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με σκόρερ τον Ένερ Βαλένσια (είχε σκοράρει και κόντρα στην Ελβετία) στο 34ο λεπτό. Τα λεπτά κύλησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αλλαγή στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, το Εκουαδόρ έψαξε ένα δεύτερο τέρμα, με την Ονδούρα να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινές μπαλιές στην αντεπίθεση. Ο Ένερ Βαλένσια και πάλι έδωσε τη λύση για την ομάδα του βρίσκοντας εκ νέου δίχτυα στο 65'.

Το υπόλοιπο του αγώνα πέρασε με την Ονδούρα να προσπαθεί -κυρίως ανορθόδοξα- να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και τους παίκτες του Ισημερινού να ξοδεύουν με κάθε ευκαιρία χρόνο προκειμένου να διαφυλάξουν το προβάδισμα.

Το τελικό σφύριγμα του Αυστραλού διαιτητή, Μπεν Γουίλιαμς, βρήκε το Εκουαδόρ να πανηγυρίζει τη νίκη που τον φέρνει στη 2η θέση του 5ου ομίλου, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Ελβετία, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων.

MVP

Ο Ένερ Βαλένσια ήταν και πάλι η "αιχμή του δόρατος" για το Εκουαδόρ. Μετά το γκολ της πρεμιέρας κόντρα στην Ελβετία, το οποίο δεν έμελε να αποφέρει βαθμολογικό όφελος στην ομάδας του, απέναντι στην Ονδούρα τα δύο γκολ που σημείωσε έδωσαν στον Ισημερινό τη νίκη και τον κράτησαν ζωντανό στη "μάχη" της πρόκρισης.

Αδύναμος κρίκος

Οι παίκτες της Ονδούρας δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμα που πήραν με τον Κόστλι, καθώς χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για τους παίκτες του Εκουαδόρ για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Σχόλιο

Παρακολουθήσαμε δύο ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία. Η μεν Ονδούρα, όπως και απέναντι στη Γαλλία, θέλησε να πάει το παιχνίδι στη δύναμη, ενώ από την άλλη το Εκουαδόρ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του και την πιο ορθολογική ανάπτυξη που καταφέρνει να έχει η ομάδα στο παιχνίδι. Οι νικητές, αφού κατάφεραν να αντιδράσουν αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκαν, στη συνέχεια είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους για να φτάσουν στην επικράτηση, όπως και έγινε. Πλέον το Εκουαδόρ θα τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο ματς με την αδιάφορη Γαλλία, ενώ η Ονδούρα, μαχητική ομάδα γαρ, θα αγωνιστεί για την "τιμή των όπλων" κόντρα στους Ελβετούς που καίγονται για τους βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Ιζσαγκίρε (46' Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γαρίδο (71' Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον.

Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Μίντα (82' Γκρουέσο), Νομπόα, Α. Βαλένσια, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο (82' Μέντες).

Το vine του αγώνα:

Ένας μικρός φίλος του Εκουαδόρ υποστηρίζει με την καρδιά του την ομάδα του.

Το γράφημα του αγώνα:

Δείτε το διάγραμμα της απόδοσης του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, Ένερ Βαλένσια.

Ονδούρα - Εκουαδόρ 1-2 (VIDEO)

Τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK