Όρκος τίτλου

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον διάλογο (group therapy) των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Τι είπαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη και ποιο ήταν το μήνυμα του Βαλβέρδε. Αναλυτικό ρεπορτάζ. Κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας ο Κάρολ.

Όρκος τίτλου

O ανήφορος από την Ξάνθη

Θα μπορούσε να το πει κανείς και... group therapy. Το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δείχνουν να αντιλαμβάνονται δύο σημαντικά δεδομένα και να παίρνουν τα μέτρα τους.

Από τη μια, λοιπόν, ο "ανήφορος" που ξεκινά από την Ξάνθη στο -πιθανότατα- πιο ιδιαίτερο σημείο της φετινής Super League και από την άλλη η διαπίστωση ότι οι "ερυθρόλευκοι", από το ξεκίνημα του 2012 κι έπειτα, είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό. Η επιθυμία για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και η παραδοχή σημαντικών λαθών.

Όρκος τίτλου

Τοροσίδης: Σοβαρότητα

Κάπως έτσι ξεκίνησε η κουβέντα στα αποδυτήρια της ομάδας, πριν από την προπόνηση της Τετάρτης. Με πρωτοβουλία του αρχηγού Βασίλη Τοροσίδη. Και άνοιξε για τα καλά... "Θέλω να είμαστε σοβαροί. Να κοιτάμε την ομάδα πρώτα και έπειτα τον εαυτό μας. Δεν γίνεται να το χάσουμε. Δεν πρέπει να τους το... δώσουμε", είπε ο αρχηγός, δείχνοντας τον δρόμο.

Από κοντά και ο παλαιότερος ξένος της ομάδας και πιθανότατα η πλέον εμβληματική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ο -ούτως ή άλλως εκ των αρχηγών- Όλοφ Μέλμπεργκ. "Είμαστε καλύτεροι. Δεν πρέπει να το χάσουμε. Και δεν θα το χάσουμε. Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. όμως στο παιχνίδι μας. Πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Να προσπαθούμε όλοι μαζί. Και περισσότερο στο κομμάτι της άμυνας".

Όρκος τίτλου
melberg.jpg INTIME SPORTS

"Δεν είναι δύσκολα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εμείς τα κάνουμε, με τον τρόπο που παίζουμε", προσέθεσε ο Ράφικ Τζιμπούρ που μάλλον χάνει το ματς της Κυριακής.

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Πάντελιτς που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μπει στην πτήση του Σαββάτου για την Χρυσούπολη, δήλωσε: "Πέρσι ήμασταν τόσο καλοί, διότι προσπαθούσαμε όλοι μαζί μέσα στα ματς. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάλι".

Σε εκείνο το σημείο ο Φρανσουά Μοντεστό υπενθύμισε πως: " Δεν κερδίζεις στο ποδόσφαιρο με τα λόγια. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε. Και να παίξουμε για να κερδίσουμε".

Όρκος τίτλου
INTIME SPORTS

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είπε την τελευταία κουβέντα: "Πρέπει να πάρουμε το νταμπλ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς".

Το μήνυμα του Βαλβέρδε

Στην κουβέντα δεν ήταν μπροστά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος όμως έστειλε το μήνυμά του εν όψει της συνέχειας και δη του παιχνιδιού στα Πηγάδια: " Θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το ματς", είπε ο "Τσινγκούρι" που πέραν του Τζιμπούρ ενδέχεται να μην έχει στη διάθεσή του και τους Χολέμπας-Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός επέστρεψε την Πέμπτη από την πατρίδα του, ωστόσο έχει χάσει τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας.

Όρκος τίτλου

Τα μεταγραφικά...

Μέσα σε όλα αυτά, βέβαια, υπάρχουν και τα μεταγραφικά στον Ολυμπιακό. Γέστε, Χαβίτο, Ζαραδούκας, Βαλεριάνος έχουν αποχωρήσει ήδη από το ρόστερ του... 2011, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Φράνκο Κοστάνσο, μόλις ο Ρόι Κάρολ φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Όρκος τίτλου

Κοντά στο Λιμάνι ο Κάρολ

Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα. Ο Βόρειοϊρλανδός γκολκίπερ θα είναι η δεύτερη προσθήκη μετά τον Ντιόγκο. Τι θα ακολουθήσει; Με τα νέα δεδομένα (έπειτα από την συνάντηση Βαλβέρδε, Βρέντζου, Κοβάσεβιτς που έγινε την Τετάρτη) το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να πάρει ένα δεξό εξτρέμ και να κλείσει το... παράθυρο της ενίσχυσης. Κοινώς, να μην αποκτηθεί "δεκάρι", παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν για το αντίθετο τις προηγούμενες ημέρες.

Ο 28χρονος Χιλιανός Λουίς Χιμένες (Αλ Αχλί) και ο 30χρονος Βάλντο (Λεβάντε) από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι δύο από τις περιπτώσεις που εξετάζουν οι Πειραιώτες. Η απόφαση όμως θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Τζόρτεβιτς: "Μου άρεσε ο Λέτο για τον Ολυμπιακό"

Τους κέρασε ο Μανιάτης

Επέστρεψε ο Πάντελιτς

Στον Κεραυνό Γλυφάδας ο Βαλεριάνος

News 24/7

24MEDIA NETWORK