Oύτε ο κορυφαίος σεναριογράφος θα σκεφτόταν ό,τι ζει η Ρεάλ Μαδρίτης

Απόψε, στην προτελευταία αγωνιστική της LaLiga, η Ρεάλ μπορεί να διασφαλίσει τον τίτλο της LaLiga. Σήμερα έχει γενέθλια ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Aπόψε οι 'μερένγκες' μπορούν να εξασφαλίσουν τον τίτλο της LaLiga, ακόμα και αν δεν νικήσουν τη Βιγιαρεάλ. Αρκεί να χάσει η Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα. Οι Los Blancos θα 'καθαρίσουν' αν εξασφαλίσουν δυο πόντους.
Aπόψε οι 'μερένγκες' μπορούν να εξασφαλίσουν τον τίτλο της LaLiga, ακόμα και αν δεν νικήσουν τη Βιγιαρεάλ. Αρκεί να χάσει η Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα. Οι Los Blancos θα 'καθαρίσουν' αν εξασφαλίσουν δυο πόντους. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει με τη Βιγιαρεάλ, στο Estadio Alfredo Di Stefano. Την ίδια ώρα (22.00) η Μπαρτσελόνα παίζει με την Οσασούνα, στο Camp Nou. Αν οι 'μπλαουγκράνα' δεν νικήσουν ό,τι και αν κάνουν οι Los Blancos, θα πάρουν τον τίτλο στη LaLiga. Σήμερα έχει γενέθλια ο Γκάρεθ Μπέιλ. 'Κλείνει' τα 31 και ξεκάθαρα έχει ζήσει πολλά περισσότερα από όσα ονειρευόταν, ως παιδί. Με την καλή και την κακή έννοια.

Για τη σεζόν 2019-20 ο Μπέιλ θα πάρει 15.000.000 ευρώ. Και όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία που είδες (ήταν στο ματς με την Αλαβές -στο επόμενο με τη Γρανάδα, είχε κάνει τηλεσκόπιο ένα χαρτί και κοιτούσε μέσω αυτού στο γήπεδο) στα social networks, το κύριο σχόλιο ήταν πώς τολμά να κοιμάται, ενώ αμείβεται αδρά. Η αλήθεια είναι ότι το 'τράβηξε' το θεματάκι, με τις αντιδράσεις του για τη μη χρησιμοποίηση του. Εν τούτοις, όπως πιθανόν θα 'χεις πρόχειρο, για να μπει στο γήπεδο να παίξει, πρέπει να του δώσει τη θέση ο προπονητής του. Μετά το restart έχει περάσει μόλις 100 λεπτά στους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό είναι επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο πέμπτος καλύτερος σκόρερ, στην ιστορία της Ρεάλ -πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ραούλ, Καρίμ Μπενζεμά και Γκονζάλο Ιγκουαϊν, με 105 γκολ, σε 251 παιχνίδια- έχει πάρει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και τέσσερα UEFA Champions League. Σε ένα, του 2018 σκόραρε αυτό που για πολλούς ήταν το καλύτερο γκολ που 'χει μπει, σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δες το σε high definition.

Όπως θυμίζει το BBC ένας από τους λόγους που 'χε φύγει από τη Μαδρίτη ο Ζιντάν το 2018, ήταν ο Ουαλός. Ο οργανισμός ήθελε να μείνει ο 31χρονος, ώστε να εξελιχθεί σε νέος Ρονάλντο. Ο Ζιντάν δεν ήθελε. Δεν κατάφερε να πείσει τον πρόεδρο. Και έφυγε. Όταν γύρισε το Μάρτη του 2019, πληροφορίες αναφέρουν πως έθεσε ως έναν εκ των βασικών όρων να δοθεί αλλού ο Μπέιλ.

Ο Θανάσης Κρεκούκιας είχε γράψει για το 'διαζύγιο', με τον Γιώργο Περπερίδη να εξηγεί γιατί ο ανεπιθύμητος είχε υποτιμηθεί. Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά ο παίκτης συζητούσε να πάει στην Κίνα, το καλοκαίρι του 2019, για την Jiangsu Suning. Τo deal αφορούσε εβδομαδιαίο μισθό 1.100.000 ευρώ στον παίκτη, που θα έφευγε από την πρωτεύουσα έπειτα από έξι χρόνια και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του σπορ (100.000.000 ευρώ). Την ίδια ώρα, η Ρεάλ δεν θα έπαιρνε σεντ. Σε συνέντευξη Τύπου πριν το τουρνουά του Τέξας, ο 'Ζιζού' ανακοίνωσε -όχι με το μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον κόσμο, είναι η αλήθεια- πως ο Μπέιλ δεν θα πάει πουθενά. Bλέπεις, δεν είχε παίκτες διαθέσιμους, με τους τραυματισμούς να είναι πολλοί, ενώ οι διοικούντες αποφάσισαν πως τελικά, θέλουν buy out από την κινεζική ομάδα -που μόλις άκουσε το αίτημα, διέκοψε κάθε επικοινωνία.

Ο Γάλλος είπε και ότι ο οργανισμός θα συζητούσε με όποιον τον ήθελε -και για το ενδεχόμενο δανεισμού. Όπως και ότι το καλύτερο για όλους ήταν να φύγει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ, άμεσα. Αυτό το 'ο πιο ακριβοπληρωμένος' έγινε η τροχοπέδη.

Η τελευταία προσπάθεια να πάει κάπου αλλού, έγινε τον Οκτώβρη, όταν ο Μπέιλ έγινε και κανονισμός, αλλάζοντας τον τρόπο που γίνονται έκτοτε οι μεταγραφές. Οι ιθύνοντες του οργανισμού δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα (ο πρόεδρος Πέρεθ εξακολουθούσε να πιστεύει πως ο Μπέιλ είναι το αύριο της Ρεάλ). Ο Ζιντάν δεν έμεινε αμέτοχος: άρχισε να μειώνει τα λεπτά συμμετοχής του παίκτη, ώσπου κάποια στιγμή δεν υπήρχε το παραμικρό ενδιαφέρον από αλλού, για εκείνον.

Όσες φορές και αν ρώτησε ο Ουαλός τι θα γίνει με την όλη ιστορία (δεδομένου ότι το συμβόλαιο του λήγει στις 30/6 του 2022), απάντηση δεν πήρε. Και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει το σύστημα του Κλοντ Μακελελέ (όταν υπέφερε στην Τσέλσι) και να παίρνει τον -παχυλό- μισθό του, ώσπου έκρινε πως έχει έλθει η ώρα να το φτάσει στα άκρα -με τις εικόνες πλήρους αδιαφορίας, στις εξέδρες. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, διευκρίνισε πως θέλει να μείνει στην ομάδα έως ότου λήξει το συμβόλαιο του.

Αν θεωρείς πως έχει χάσει το πάθος του, όσοι τον έχουν δει να παίζει για τη χώρα του εξηγούν ότι εκεί αποδεικνύει πως δεν τον νοιάζουν μόνο τα χρήματα. Και ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Απλά, εδώ και ενάμιση χρόνο έχει μπλεχτεί σε διαδικασία μέτρησης 'εγώ' με τον Ζιντάν. Kαι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν κερδίζει κάποιος -χάνουν κάτι, όλοι.

O Γκάρεθ Μπέιλ, στο ματς με τη Γρανάδα, όταν δεν σηκώθηκε από τον πάγκο -ήταν στην αποστολή, αλλά δεν μπήκε ποτέ στο ματς.
O Γκάρεθ Μπέιλ, στο ματς με τη Γρανάδα, όταν δεν σηκώθηκε από τον πάγκο -ήταν στην αποστολή, αλλά δεν μπήκε ποτέ στο ματς. AP PHOTO/JOSE BRETON

Ο κορυφαίος αθλητής που 'χε διαχειριστεί ποτέ ο γιατρός Χεσούς Όλμο, όταν δούλευε για τη Ρεάλ έχει δεχθεί επιθέσεις από πολλούς. Η τελευταία ήταν από τον Ντιμίτρι Μπερμπάτοφ, σε άρθρο που έγραψε σήμερα.

“Ο Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ξανά τίτλος σε media, προσποιούμενος πως κοιμάται στις εξέδρες, όταν έμαθε πως θα καθόταν στον πάγκο του αγώνα με τη Γρανάδα. Όταν το είδα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τον παρακολουθούσα με τη μάσκα στα μάτια του, να κάνει ότι έχει κοιμηθεί. Δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό. Είναι αντιεπαγγελματικό και ασεβές προς τη Ρεάλ.

Λατρεύω να τον βλέπω να παίζει και μπορώ να νιώσω τον πόνο του, που μένει εκτός, γιατί έχω βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Αλλά η αντίδραση του ξεπερνά τα όρια. Η Μαδρίτη πρέπει να βρει μια λύση, στο σίριαλ που τον αφορά. Δεν είναι καλό για τον Μπέιλ ή την ομάδα και είναι μόνο κακή δημοσιότητα. Όντως, νιώθω τον πόνο του. Έχω ζήσει ό,τι ζει εκείνος: το να μην παίζω και κανείς να μην μου λέει το γιατί. Όταν όμως, προκαλείς με ενέργειες σαν τις δικές του, δεν μπορώ να σε στηρίξω.

Η μόνη λύση είναι να φύγει από τη Ρεάλ. Αν ήμουν φαν της ομάδας και τον έβλεπα να δείχνει τέτοια ασέβεια, θα θεωρούσα ότι το παρατραβάει. Ο Μπέιλ θα πρέπει να ζητήσει μια λύση, ακόμα και αν αυτή είναι να πάει κάπου ως δανεικός. Ήταν επίδειξη δύναμης. Σαν να έλεγε 'βάλτε με να παίξω ή θα κάνω ό,τι θέλω'. Και αυτό δεν είναι σωστό για εμένα”.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει άλλα πράγματα να ασχοληθεί

Προσφάτως, στις 15 του τρέχοντος μήνα, ρώτησαν τον Ζινεντίν Ζιντάν τι θα γίνει με αυτό το παιδί. Η ακριβής διατύπωση της ερώτησης ήταν "μετά τη φασαρία που αφορά όσα γίνονται εκτός γηπέδων, πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο για την ατμόσφαιρα εντός της ομάδας αν ο Γκάρεθ Μπέιλ φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι;”.

O Γάλλος απάντησε “αυτό που λέτε δεν είναι κάτι που απασχολεί εμένα. Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Τι μπορώ να πω; Εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Ο Γκάρεθ είναι ένας από εμάς, οπότε και αυτός έχει επικεντρώσει στο επόμενο ματς. Πάντα προσπαθείτε να βάλετε κάτι μεταξύ εμού και εκείνου. Αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Κάθε μέρα ρωτάτε το ίδιο πράγμα. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε. Έχετε κάθε δικαίωμα να ρωτάτε ό,τι θέλετε, αλλά στο τέλος της ημέρας ελπίζω να ξέρετε πως δεν θα πετύχετε να μας κάνετε να τσακωθούμε. Είμαστε ενωμένοι με τον Γκάρεθ, με τον Τζέιμς (Ροντρίγκεζ), με όλους”.

Στη σεζόν 2019-20 έχει περιληφθεί στη ενδεκάδα 12 φορές (έχει περάσει στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια αγώνων, συνολικά 5 ώρες και 45 λεπτά), με τον Ζιντάν να κάνει ροτέισον μεταξύ αυτού, του Βινίσιους Τζούριορ, του Ροντρίγκο και του Λούκα Γιόβιτς, σε ό,τι αφορά τον παρτενέρ του Καρίμ Μπενζεμά -ο οποίος ήταν βασικός σε όλα τα ματς, πλην ενός.

Προφανώς και έχουν μειωθεί τα γκολ του, καθώς μετά τα 21 της σεζόν 2018-19 (ως συνεργάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο), φέτος έχει 3. Παρ' όλα αυτά, η παρέα του είναι δυο πόντους μακριά από την επιστροφή στην κορυφή της LaLiga, για πρώτη φορά μετά το 2017 και για τρίτη την τρέχουσα δεκαετία (προηγήθηκε ο τίτλος της σεζόν 2011-12).

Bέβαια, οι 'μερένγκες' είχαν ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης περισσότερες φορές (2013-14, 2015-16, 2016-17 και 2017-18), αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά. Όταν μετέχεις σε μια εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών λιγκών, πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι ο καλύτερος κι εκεί. Και η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να 'καθαρίσει' τον τίτλο σήμερα -πριν την τελευταία αγωνιστική. Ανήμερα των γενεθλίων του Μπέιλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK