Ουζουνίδης: "Επιστροφή στους τίτλους. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατά την παρουσίαση του ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει και θα προσαρμοστεί στα δικά του μέτρα. Τι είπε για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, τις ακαδημίες ενώ τόνισε: "Σαν παίκτης τίμησα τη φανέλα, σαν προπονητής θα δώσει παραπάνω από το 100%".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
gilberto ouzounidis alafouzos EUROKINISSI SPORTS

Με αρκετή διάθεση για δουλειά και γεμάτος αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι πράσινοι έχουν άμεσα ανάγκη από θετικά αποτελέσματα που θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Εκείνο που έκανε εντύπωση πάντως, είναι πως δεν ρωτήθηκε για τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή στην πρώτη προπόνηση του 48άχρονου κόουτς, με το ντου των οπαδών.

Αναλυτικά τα όσα απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

"Οι δυσκολίες υπάρχουν αν δεν υπήρχαν ίσως δεν ήμουν εδώ τώρα. Πρώτα απ' όλα να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα. Δεύτερον να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να χαίρεται για αυτό που βλέπει και τρίτον να επιστρέψουμε σε χαρές και τίτλους. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός".

Από πότε να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα:

"Από αύριο θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Το ρόστερ δεν είναι άσχημο, τα στοιχεία που έχουν οι παίκτες να τα προσαρμόσω. Είναι θετικό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια γιατί θα βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα. Να προχωρήσουμε σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις όχι γιατί δεν έχουμε καλούς παίκτες αλλά για να κάνουμε την ομάδα όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου".

Για την ψυχολογία της ομάδας:

"Η ψυχολογία αλλάζει με τα αποτελέσματα, αυτό το ξέρετε. Είμαι εδώ για να τα βελτιώσω. Δεν είναι τόσο δύσκολο, τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την ψυχολογία. Από τη στιγμή που είναι καλοί οι παίκτες δεν είναι τόσο δύσκολο".

Για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι παίκτες:

"Το κίνητρο είναι να κερδίζουν τα παιχνίδια και να παλεύουν για τη φανέλα που φορούν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε και τα προηγούμενα χρόνια, βλέποντας μια αγωνιστικότητα και σωστή νοοτροπία, χειροκροτώντας τους ποδοσφαιριστές. Εμείς αντιπροσωπεύουμε μια φανέλα και έναν κόσμο που είναι από πίσω για αυτούς πρέπει να δουλέψουμε".

Για το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί:

"Πρώιμο είναι αλλά αυτό είναι που μου αρέσει. Οι σχηματισμοί είναι για να λέμε, θα προσπαθήσω μέσα από τις προπονήσεις να δω που μπορούν να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές και τι μπορούν να κάνουν. Θέλω ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ταυτότητα. Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάζεις διάταξη κάθε εβδομάδα".

Για το τι μπορεί να πει στον κόσμο του Παναθηναϊκού:

"Όπως τίμησα αυτή τη φανέλα σαν ποδοσφαιριστής θα δώσω το 100% και κάτι παραπάνω και ως προπονητής".

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση:

"Δε νομίζω ότι είναι η στιγμή να πούμε για αυτό. Σίγουρα ξέρω και έχω στο μυαλό μου αλλά η αξιολόγηση θα γίνει στα παιχνίδια που ακολουθούν, τι μπορεί να μου δώσει κάθε ποδοσφαιριστής. Μπορεί για κάποιον να υπάρχει αμφιβολία και με μένα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό οπότε θα δούμε, αυτό είπα και χθες στους ποδοσφαιριστές μου".

Για τις ακαδημίες και τα νέα παιδιά:

"Ο Παναθηναϊκός τις μεγάλες του επιτυχίες τις έκανε στηριζόμενος σε Έλληνες παίκτες. Αν κάποιος είναι αξιόλογος θα πάρει την ευκαιρία του. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ικανά. Είχα και μια συζήτηση με τον κ. Σαμαρά και του είπα ότι θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα".

Αν προλαβαίνει να κυνηγήσει τους εγχώριους στόχους η ομάδα:

"Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο, είναι και το θα κάνουν οι αντίπαλοι μας. Παναθηναϊκός είμαστε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Θέλω να βλέπω μια ομάδα που θα δίνει το 100% και λόγω της ποιότητας θα κερδίζουμε και τα παιχνίδια. Από αύριο πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και αυτό πρέπει να σταματήσει".

Αν έχει εντοπίσει ποιο λάθος:

"Κάτι δεν έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάνει ανάλυση των παιχνιδιών και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλω να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον, όχι το παρελθόν".

Για τους τραυματισμούς:

"Δεν έχω προλάβει να μπω σε αυτή τη διαδικασία, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις. Από Δευτέρα θα το κοιτάξουμε και αυτό. Δεν είναι καλό να χάνεις παίκτες λόγω τραυματισμών. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό".