Ουζουνίδης: "Πάμε καλά, αναζητούμε τη διάρκεια"

O Mαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις του Παναθηναϊκού που όπως τόνισε ο Εβρίτης τεχνικός δεν είναι και λίγες.

Ουζουνίδης: "Πάμε καλά, αναζητούμε τη διάρκεια"

Ολα όσα είπε στη Nova o προπονητής του Παναθηναϊκού

Για τις αλλαγές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Αλλάξαμε αρκετά πράγματα. Πολλοί αναφέρονται στις προσθήκες κάποιων παικτών που ήρθανε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αλλάξαμε και το στιλ, αλλάξαμε και τον τρόπο, δείξαμε λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα στο επιθετικό παιχνίδι και νομίζω ότι πάει καλά αυτή τη στιγμή».

Για το αν γίνονται σωστά τα βασικά: «Σε σχέση με το βαθμό που θέλουμε, θα έλεγα αρκετά καλά. Μπορούμε να βελτιώσουμε κι άλλο το παιχνίδι μας, να προσθέσουμε κι άλλα στοιχεία. Αλλά αυτό που έχω πει κι άλλες φορές είναι πρώτα να αφομοιώσουμε δυο-τρία πράγματα που θέλω καλά και μετά να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος από τη μεγάλη ευφορία: «Δεν θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ευφορία. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι απ’ αυτό που παρουσιάζουμε στα τελευταία ματς, αλλά μία ομάδα σαν κι εμάς δεν μπορεί να στέκεται σε δυο-τρία αποτελέσματα και σε δυο-τρεις καλές εμφανίσεις. Αυτό που έχουμε πει πολλές φορές είναι ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στις μεγάλες ομάδες είναι η σταθερότητα και η διάρκεια που πρέπει να δείξεις».

Για το αν είναι οδηγός το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη: «Αρκετά πράγματα ναι. Κι εκεί κάναμε κάποια λάθη αλλά κάναμε πάρα πολλά πράγματα σωστά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτά που κάναμε σωστά και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες κυρίως στο αμυντικό μας παιχνίδι κι από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Για τον Πίσπα και τους υπόλοιπους νεαρούς: «Η εξέλιξη αυτών των παιδιών δεν είναι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά θα πρέπει να είναι και στο εξωαγωνιστικό. Στον τρόπο που σκέφτονται, που φέρονται. Είναι ποδοσφαιριστές μίας μεγάλης ομάδας, οπότε θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα και σε αυτόν τον τομέα. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά δουλεύουνε καλά, προσπαθούνε. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τη δημοσιότητα, το να ασχολούνται όλοι μαζί σου, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε και αυτό το κομμάτι».

Για το ματς στην Ξάνθη: «Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που έχει σχεδόν τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή, κάνουν κάποια πράγματα πάρα πολύ καλά, είναι μία ομάδα που γενικά δεν σε αφήνει να παίξεις. Είναι μία ομάδα που ξεκινάει την πίεσή της πολύ ψηλά και ο στόχος της είναι να δυσκολέψει τον αντίπαλο στο ξεκίνημα της επίθεσης, στη δημιουργία. Άρα εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο για το πως θα το σπάσουμε αυτό, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να έρθουμε πιο κοντά στην περιοχή τους. Μία ομάδα παραδοσιακά πολύ καλή, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται ψηλά, αυτό το χρόνο πάει ακόμα καλύτερα, οπότε περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ