Ουζουνίδης: "Πλάνο διάλυσης, όχι σωτηρίας"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διαφωνεί με τη μείωση του μπάτζετ και άφησε να εννοηθεί πως αν δεν αλλάξει η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, τα πάντα είναι ανοιχτά. "Θα βρίσκομαι στον πάγκο με τον Απόλλωνα".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ouzounidis EUROKINISSI

Αποκαλυπτικός, αλλά και φανερά απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του στην NOVA πριν την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Φυσικά όλοι περίμεναν τις απαντήσεις του για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, μετά τη νέα απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μειώσει το μπάτζετ.

Ο τεχνικός των πράσινων ουσιαστικά αποκάλυψε πως:

-- Από τις 21 Σεπτεμβρίου το πλάνο έχει αλλάξει πολλές φορές και δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

-- Την Τετάρτη ζητήθηκε να μειωθεί το μπάτζετ από τα 6.000.000€ σε 4 ή 4.500.000€ μεικτά.

-- Ξεκαθάρισε πως τη μία μέρα λέει στους παίκτες πως πρέπει να πουληθούν για να βοηθήσουν την ομάδα και την άλλη τους ζητάει να παίξουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία περίεργη κατάσταση.

-- Για τον Βιγιαφάνιες τόνισε πως καταλαβαίνει την απόφαση του παίκτη γιατί η οικονομική πρόταση είναι μεγάλη.

-- Υποστήριξε πως διαφωνεί 100% με το πλάνο "διάλυσης και όχι σωτηρίας", όπως δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει ζητήσει από τους διοικούντες να πάρουν μία απόφαση. Αν αυτή έχει μέσα και παραίτηση δεν ξεκαθάρισε ακόμα.

-- Τέλος, αποκάλυψε πως του ζήτησαν να φύγει τραυματίας ποδοσφαιριστής (πιθανότατα ο Λουτσιάνο Νέβες) και η απάντηση του θα... συζητηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε στην NOVA:

"Από τις 21 Σεπτεμβρίου άλλαξαν πολλά. Όλο αυτό το διάστημα όσοι έχουμε μείνει εργαζόμαστε σοβαρά για τον Παναθηναϊκό, με τα λάθη και τα καλά μας, δυστυχώς για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα μίας νέας αλλαγής του πλάνου το κόστος, όπως μας ενημέρωσαν, έπεσε κάτω από τα 6.000.000€ μεικτά και πρέπει να πέσει 1.5 με 2. Για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν αποχωρήσεις από τιμ, μικρές ομάδες και μεγάλες.

Η δική μου άποψη είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι νούμερα ή ποσά, αλλά πρέπει να τον κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο με όλες τις δυσκολίες που ξέραμε. Τώρα πάει να γίνει βίαια η αλλαγή, εγώ διαφωνώ με το πλάνο, δεν το θεωρώ πλάνο σωτηρίας αλλά διάλυσης αγωνιστικής, αυτό που έχω να πω στο τέλος της μέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά ο μεγαλομέτοχος, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι τους.

Νομίζω όπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα, είναι να πάρουν άλλη μία. Ούτως ή άλλως αυτό το διάστημα δεν ήταν Παναθηναϊκός. Προσπαθούσαμε να κερδίσουμε χρόνο. Δεν είναι εύκολο να το δεχθείς. Άλλοι αποφασίζουν".

Για το αν θα παραμείνει στον πάγκο, απάντησε ξανά: "Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Θα είμαι. Είπα διαφωνώ όχι φεύγω άμεσα".

Για Βιγιαφάνιες : "Το καταλαβαίνω, είναι επαγγελματίας και του έγινε μία πρόταση μεγάλη που καταλαβαίνω πως δεν έρχεται κάθε μέρα. Καταλαβαίνω και τον Όσκαρ και τον Λούκας. Ποιος θέλει να μείνει σε μία τέτοια κατάσταση;"

Για Κουρμπέλη: "Η αξία του είναι υψηλή στο χρηματιστήριο και θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στην ομάδα σε άλλες συνθήκες. Όταν έχεις ανάγκη όμως, τον πουλάς αντί για 100, 20. Το παιδί βέβαια δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει. Εγώ δεν συμφωνώ να φύγει κανείς. Τα προβλήματα είναι αυτά και αναγκαστικά πρέπει να γίνουν".

Για μεταγραφές: "Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες με φθηνό μπάτζετ και για του χρόνου με 100-150.000€ το χρόνο. Αυτό είναι το πλάνο σωτηρίας. Εγώ διαφωνώ με αυτό".

Αν εφαρμοστεί το πλάνο, αγωνιστικά τι ομάδα θα υπάρχει: "Δεν νομίζω το αγωνιστικό είναι σε πρώτη μοίρα. Όλα είναι σε σχέση με τα νούμερα. Το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα ενδιαφέρει αυτούς που κουτούν πως θα σωθεί η ομάδα. Η δική μου δουλειά είναι να δουλέψω με αυτούς που έχω".

Για την αποστολή με Απόλλωνα: "Υπάρχει ομάδα, όσα παιδιά είναι πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Εδώ και πολύ καιρό τα πράγματα είναι περίεργα. Την Πέμπτη λέμε σε ένα παιδί πρέπει να φύγεις και την επόμενη του λέω πρέπει να παίξεις. Εγώ θα μιλήσω πάλι στα παιδιά για το πλάνο και από εκεί και πέρα ελπίζω να προσπαθήσουν να δώσουν το καλύτερο".

Για ΠΑΟΚ και δανεικούς: "Δεν ασχολούμαι. Άλλοι 'τρέχουν' αυτά τα θέματα. Η τελική απόφαση δεν είναι δική μου. Όλοι πιστεύουν πως αποφασίζω εγώ και υπογράφω ή διώχνω".

Για Χίλιεμαρκ : "Ίσως παίξει το Σάββατο. Δεν το ξέρω, αλλά λογικά θα παίξει. Αν καθίσετε και δείτε τις ενδεκάδες μας, θα δείτε τι γίνεται. Ξαναλέω πως διαφωνώ, αλλά δεν παίρνω αποφάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο κλαμπ για να υποστεί όλο αυτό".

Τέλος, πέταξε μία ακόμα "βόμβα": "Πιστεύει κανείς πως όποιες αποφάσεις πάρθηκαν είναι εν αγνεία του Αλαφούζου; Για τα πάντα δίνει το ΟΚ. Πολλοί πιστεύουν πως τον Παναθηναϊκό ελέγχει ο Ουζουνίδης με τον Διαμαντόπουλο. Είναι αστείο. Έχει μεγαλομέτοχο, έχει διοίκηση που υπογράφουν. Εμείς λέμε την άποψη μας, δεν αποφασίζουμε.

Αν βρείτε άλλη ομάδα στον κόσμο που μέσα σε μία μεταγραφική περίοδο έχει ρίξει τόσο το μπάτζετ και αισθάνεται κορυφαία ομάδα, δεν γίνεται. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να μας ζητήσουν να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής. Θα ξεφλιτιστούμε παγκοσμίως στο τέλος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK