Παίρνει χρήματα Champions League λόγω... ασφάλειας η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ δεν θα βρίσκεται του χρόνου στο Champions League, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οικονομικά, η χρονιά θα πάει "στράφι". Διαβάστε παρακάτω σε τι συμφωνία προχώρησαν πριν μερικά χρόνια οι Γερμανοί, η οποία θα τους αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Παίρνει χρήματα Champions League λόγω... ασφάλειας η Ντόρτμουντ

Με το πέρας της σεζόν 2011-12, η Ντόρτμουντ βρισκόταν στην κορυφή της Γερμανίας και το brand name της, ήταν ένα από τα πιο ισχυρά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαίρο και όλοι περίμεναν πως θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Την τρέχουσα σεζόν όμως, τα πράγματα δεν "κύλησαν" καλά για την Ντόρτμουντ, αφού βρίσκεται στην 9η θέση της Bundesliga και κατ' επέκταση και εκτός Ευρώπης. Παρά την μετριότατη σεζόν, υπάρχουν και κάποια οφέλη για τους Βεστφαλούς, ενόψει της σεζόν 2015-16, για τα οποία είχαν φροντίσει μερικά χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2012 είχαν προχωρήσει σε μία πολύ σημαντική τριετή συμφωνία με ασφαλιστική εταιρία, η οποία προέβλεπε πως σε περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να βγει στο Champions League, θα της κάλυπτε ένα σημαντικό μέρος των εσόδων.

Βρισκόμενοι στο τρίτο και τελευταίο έτος της συμφωνίας, ήρθε η στιγμή η ασφαλιστική εταιρία να πληρώσει και συγκεκριμένα αναμένεται να δώσει στην Ντόρτμουντ ένα 30% από τα συνολικά περσινά έσοδα στο Champions League, που ήταν 34.700.000 ευρώ (συμμετοχή στους "8").

Το deal αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα σε απόλυτη εχεμύθεια, σύμφωνα με το Bloomberg που έκανε την αποκάλυψη, καθώς μόλις 3 άνθρωποι ήταν γνώστες επί αυτού. Ο λόγος ήταν φυσικά να μην αποπροσανατολίσουν την ομάδα και να μην τους δημιουργηθεί εφησυχασμός, σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να πετύχει τους στόχους της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK