Παλιά δεν είχε στον ήλιο μοίρα και τώρα απολύει προπονητή επειδή κοιτά μόνο Champions League

Έρχεται προπονητής που θα αιφνιδιάσει, η ομάδα δεν δέχεται να βρίσκεται κάτω από την Άστον Βίλα.

Newcastle's Andy Carroll, center right, jumps for the ball with Arsenal's David Luiz, center left, during the English FA Cup third round soccer match between Arsenal and Newcastle United at the Emirates Stadium in London, England, Saturday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Matt Dunham)
(AP Photo/Matt Dunham) AP

Μία ομάδα φέρεται να ετοιμάζει μία απρόσμενη αντικαταστάτη προπονητή που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Έντι Χάου ανέλαβε τα ηνία των "καρακάξων" τον Νοέμβριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Στιβ Μπρους μετά την άφιξη νέων Σαουδαράβων επενδυτών. Παρά την περυσινή πορεία στο Champions League, φέτος η ομάδα δείχνει δυσκολία να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και για αυτό έρχονται αλλαγές

Την περασμένη περίοδο, ο Χάου οδήγησε τη Νιουκάστλ πίσω στο Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2002/03, καθώς και στον τελικό του Carabao Cup. Η ευρωπαϊκή περιπέτειά της την είδε να τερματίζει στην τελευταία θέση ενός δύσκολου ομίλου με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μίλαν.

Βέβαια, η πρόκριση στο Champions League της επόμενης σεζόν μοιάζει απίθανη αυτή τη στιγμή, με τη Νιούκαστλ να απέχει 15 βαθμούς από την τέταρτη Άστον Βίλα. Και υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να αποχωριστεί τον τεχνικό της. Το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για να τον διαδεχτεί είναι ο Νάγκελσμαν. Ο 36χρονος είναι προπονητής της εθνικής Γερμανίας από τον Σεπτέμβριο, έχοντας υπογράψει βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο μετά τη σκληρή απόλυση του από την Μπάγερν Μονάχου τον Μάρτιο.

Οι συνθήκες

Το συμβόλαιό του διαρκεί μέχρι το τέλος του Euro 2024 στην πατρίδα του και δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιστρέψει στους πάγκους συλλόγων. Αξίζει να αναφερθεί, πως εκπροσωπείται από το ίδιο πρακτορείο με τον αμυντικό της Νιούκαστλ Φάμπιαν Σαρ, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει τις διαπραγματεύσεις λίγο πιο εύκολες.

Ο σύλλογος προσπαθεί να κάνει βήματα που θα την φέρουν κοντά στην Ευρωπαϊκή ελίτ και αναμφίβολα το όνομα του Νάγκελσμαν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Σε περίπτωση που προχωρήσει η αλλαγή, ο χρόνος και η αποτελεσματικότητα θα καθορίσουν το Ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας για το 2025.

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Άρσεναλ κόστισε τελικά παραπάνω από 100 εκατομμύρια

Λούκας Ποντόλσκι, ο βασιλιάς του κεμπάπ που έκανε περιουσία 207.000.000 ευρώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK