Παναιτωλικός - Κέρκυρα 0-1 (VIDEOS)

Με τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Κέρκυρας, οι "Φαίακες" πήραν σπουδαίο διπλό (0-1) στην έδρα του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός - Κέρκυρα 0-1 (VIDEOS)

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με το γνωστό 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος, ενώ από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε την έκπληξη και κατέβασε την Κέρκυρα για πρώτη φορά με 3-5-2, ενισχύοντας πολύ το κέντρο του. Αυτό φάνηκε να του "βγαίνει" από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με την ομάδα του να απειλεί στο 3ο και στο 5ο λεπτό την εστία του Ράφαελ με το σουτ του Γκαζαριάν και την κεφαλιά του Μαρκόβσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν υπέροχα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και στο 17' ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με το πρώτο γκολ του Γκαζαριάν. Ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός που ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, υποδέχθηκε την πάσα του Μαρκόβσκι και με πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Ράφαελ και έγραψε το 0-1. Ο Παναιτωλικός έδειχνε μπλοκαρισμένος και οι παίκτες του έκαναν συχνά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή, χάνοντας πολλές μπάλες. Στο 34' η Λεάλ με ωραίο τεχνικό σουτ λίγο έλειψε να γράψει το 0-2, όμως ο κίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Οι μόνες φάσεις που κατέγραψε η ομάδα του Χάβου στο πρώτο μέρος ήταν κάποια μακρινά σουτ των Μαρτίνες και Γοδόι, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη.

Με την επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η ομάδα του Χάβου ανέβασε ψηλά την πίεσή της με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Όμως η Κέρκυρα έβρισκε συνεχώς χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 53' ο Γκαζαριάν "άδειασε" τον Γοδόι και έκανε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 62' με τον Ρουσκουγιέδα να εκτελεί δυνατά ένα φάουλ και τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει δύσκολα. Ο Χάβος ρίσκαρε περνώντας στο γήπεδο και τον Μορένο στο 65' βλέποντας πως η ομάδα του δεν έβρισκε το γκολ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Άλβες έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς χτύπησε στο στήθος μετά από σύγκρουσή του με τον Μορένο και στην θέση του πέρασε ο Θεοδωρίδης.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 77' για να σημειωθεί η επόμενη φάση του Παναιτωλικού, με τον κίπερ της Κέρκυρας όμως να μπλοκάρει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη. Το πολύ καλό στήσιμο της ομάδας του Γρηγορίου στο γήπεδο δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν την "κλασσική" ευκαιρία κι έτσι περιορίζονταν σε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό του Φωτάκη στο 83'. Ο Κουτζαβασίλης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, κρατώντας ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα για την ομάδα του μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP

Δεν είναι μόνο το γκολ του Γκαζαριάν που του δίνει το βραβείο του MVP. Ο Αρμένιος ήταν όλο το παιχνίδι της Κέρκυρας. Από τα πόδια του περνούσε σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του Γρηγορίου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις ντρίμπλες του εξέθεσε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Αδύναμος Κρίκος

Πολλά λάθη από τον Γοδόι. Ο μέσος του Παναιτωλικού έχασε αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου, δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον ταχύτατο Γκαζαριάν, ενώ στο 68' δέχθηκε και κίτρινη κάρτα. Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Μύγας, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο μέρος κι έγινε δικαίως αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο

Την πολύ καλή φόρμα των τελευταίων αγωνιστικών επιβεβαίωσε η Κέρκυρα στο Αγρίνιο. Ο Γρηγορίου έκανε την έκπληξη και κατέβασε την ομάδα του για πρώτη φορά με σύστημα 3-5-2 το οποίο μάλιστα του "βγήκε". Ο Γκαζαριάν ήταν χάρμα ιδέσθαι στην αναμέτρηση, με τον Αρμένιο να αποτελεί συνεχή πηγή κινδύνων προς την εστία του Ράφαελ, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Ο Χάβος από την άλλη δεν βρήκε "αντίδοτο" στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας. Οι Μύγας, Γοδόι, Φωτάκης, δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν τη μάχη του κέντρου και εν συνεχεία και το ματς.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Μπεχαράνο, Άλβες (73' Θεοδωρίδης), Κάπελ (65' Μορένο), Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Μύγας (46' Ρουσκουγιέδα), Ετζενγκέλε, Φωτάκης

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκαζαριάν (90+2' Καϊκούτ), Ναγιάρ (85' Καρδόσο), Γκόμες, Μαρκόβσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Λεάλ (58' Χαβίτο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK