Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Οι αλλαγές των αλλαγών δικαίωσαν τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, υποτονικός, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λόγο να χαμογελά. Οι πρώτες αλλαγές του άντεξαν, οι αλλαγές στις αλλαγές του έδωσαν τη νίκη με 2-1 στην έδρα του Παναιτωλικού, πριν από το ντέρμπι τίτλου με ΠΑΟΚ.

Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021
Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Γήπεδο Παναιτωλικού | Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Αγρίνιο κι η νίκη του με 2-1 επί του μαχητικού Παναιτωλικού τον διατηρεί στην κορυφή της Super League Interwetten έπειτα από 16 αγωνιστικές και -κυρίως- πριν από το ντέρμπι τίτλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη. Το τελευταίο ήταν ακόμα ένας λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν διακινδύνευσε να χρησιμοποιήσει όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του και να τους φορτώσει με μεγαλύτερη κόπωση και ρίσκο τραυματισμού. Μόνο που τελικά... ανακάλεσε αυτήν την απόφαση και όταν τους έβαλε αλλαγή, βρήκε το γκολ της νίκης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε ενδεκάδα με 5 διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα την Τετάρτη. Όλες είχαν τη σημασία τους. Ο Κώστας Τζολάκης, το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ των 'ερυθρολεύκων', πήρε τα γάντια του Ζοζέ Σα στην εστία. Ο Παπ Αμπού Σισέ έπαιξε δίπλα στον Ουσεϊνού Μπα αντί για τον Ρούμπεν Σεμέδο σε μία άτυπη πρόβα του αγώνα με την Αϊντχόφεν στο Europa League (ο Πορτογάλος στόπερ είναι τιμωρημένος), ενώ ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα. Και στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ασυνήθιστη η εικόνα, αφού εκεί βρέθηκε ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ αντί του Ραφίνια, ενώ ο Γιώργος Μασούρας πήρε τη θέση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Σισέ έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Ντρέγκερ, αυτός με πανέμορφο κοντρόλ έβγαλε την ασίστ στον Φορτούνη και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε για 4η φορά φέτος. Τρεις παίκτες που φέτος αρχίζουν συνήθως από τον πάγκο, τώρα ήταν βασικοί, συνδυάστηκαν και η προσπάθειά τους κατέληξε σε γκολ.

Οι γηπεδούχοι (επίσης με πολλές αλλαγές) δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν μεγάλους κινδύνους στην εστία του Τζολάκη που κρατούσε το μηδέν, ενώ κάποιες καλές στιγμές του Μασούρα, του Σισέ και του Μαντί Καμαρά πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο 18χρονος Αποστόλης Κωνσταντόπουλος, μαζί με τον 23χρονο Αλέξανδρο Μαλή, που συνέθεσαν το βασικό δίδυμο στόπερ του Τραϊανού Δέλλα, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Σε αυτή βασίστηκε το θάρρος στο 2ο μέρος, που έφερε το 1-1 από τον Αϊμέν Ταχάρ, με πανέμορφο γυριστό στο 48'.

Κάπου εκεί, ήρθε ξανά η ώρα των αλλαγών για τον Μαρτίνς. Αλλά αυτήν τη φορά, των... αλλαγών των αλλαγών. Ήδη από την ανάπαυλα ο Πορτογάλος είχε ρίξει στη μάχη τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς στη θέση του Μπρούμα και τον Βαλμπουενά στη θέση του Φορτούνη. Στο 59' πέρασε στον αγώνα ο Μάριος Βρουσάι στη θέση του Μασούρα και όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους για τη φάση του 65'.

Ο Βρουσάι έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, όμως έμελε να περάσει απαρατήρητη ύστερα από αυτό που έκανε ο Βαλμπουενά, όταν πήρε την πάσα. Ο Γάλλος έχασε την ισορροπία του και ετοιμαζόταν να πέσει στο έδαφος, όταν πρόλαβε να κλοτσήσει την μπάλα και στην ουσία να περάσει κάθετη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, για να πεταχτεί ο Γιουσέφ ελ Αραμπί και να κάνει για 14η φορά σε 14 αγώνες αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα (και ίσως στην ιστορία του συλλόγου): να πυροβολεί.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός πίεσε και έψαξε τη νέα ισοφάριση, προκαλώντας ανησυχία στους νταμπλούχους Ελλάδας. Απέτυχε, αφού δεν δημιούργησε τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να νικήσουν τον αμυνόμενο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες συνέχισαν το αήττητο σερί στο Αγρίνιο, φτάνοντας τις 8 νίκες (οι 6 σερί, ενώ έχουν και 3 ισοπαλίες) σε 11 αγώνες. Αήττητοι είναι και στο φετινό πρωτάθλημα και με αυτήν την ιδιότητα επισκέπτονται ίσως την πιο δύσκολη έδρα που θα επισκεπτούν φέτος. Όσο υπάρχουν αλλαγές και όσο υπάρχουν αλλαγές στις αλλαγές, όμως, δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK