Παναθηναϊκός-Άλμπα: Είχε Πάπες και παπαδοπαίδια

Από τη στιγμή που οι δύο... Πάπες ήταν σε καλό βράδυ, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε σημαντικά προβλήματα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας με 92-69 στο ΟΑΚΑ. Καθοριστικός ο Νέντοβιτς στην 3η περίοδο, παίκτης-κλειδί ο Κασελάκης.

To high-five τον Παπαπέτρου-Βόβορα στο τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, που βρήκε τους 'πράσινους' νικητές με σκορ 92-69, για την 15η αγ. της Euroleague | 17/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
To high-five τον Παπαπέτρου-Βόβορα στο τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, που βρήκε τους 'πράσινους' νικητές με σκορ 92-69, για την 15η αγ. της Euroleague | 17/12/2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Άλμπα για την 15η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, έφερε τους 'πράσινους' αγκαλιά με την 5η τους νίκη στη διοργάνωση. Το τελικό 92-69 ήρθε σχετικά εύκολα για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα, αφού οι Γερμανοί... έφαγαν τον παπά X2. Με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 22 βαθμούς στην αξιολόγηση τελείωσε το ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που πέρσι είχε σκοράρει 39 πόντους απέναντι στην Άλμπα. Με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 μπλοκ και 22 βαθμούς στην αξιολόγηση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Γιώργος Παπαγιάννης, που αποτέλεσε το σκιάχτρο της ρακέτας για τους παίκτες του Ρενέσες.

Μετά την ήττα στην παράταση, η ομάδα του Βόβορα δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια εντός έδρας, τουλάχιστον αν επιθυμούσε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ένα πλασάρισμα στη μέση της βαθμολογίας τη φετινή σεζόν.

Με 25-18 ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ, όπου οι προαναφερθέντες πρωταγωνιστές σχημάτιζαν ήδη την εικόνα της βραδιάς. Με 10 πόντους του Παπαπέτρου και άλλους 6, συν 2 μπλοκ, του Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει ένα προβάδισμα πάνω στο οποίο ήθελε να χτίσει στη συνέχεια.

Πεισματάρα η Άλμπα, έσφιξε την άμυνα της στο δεύτερο δεκάλεπτο, ακολοθούσε με συνέπεια το σκορ αλλά χωρίς να καταφέρει τίποτε περισσότερα από το να διατηρήσει το -7 (39-32) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Μετά από 20 λεπτά υπήρχε ισορροπία σε ριμπάουντ, (14-15), ασίστ (9-9) και λάθη (5-6), επομένως οι 'πράσινοι' όφειλαν να διατηρήσουν τουλάχιστον την αμυντική τους συνέπεια μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο.

Δεν το πέτυχαν στον βαθμό που επιθυμούσαν, αλλά δεν αποδείχθηκε πρόβλημα. Και αυτό γιατί εκτός από δύο... Πάπες, ο Παναθηναϊκός είχε και παπαδοπαίδια. Ένας ήταν ο Νέντοβιτς (13π., 2ρ.), που στο ημίχρονο μετρούσε 0/4 έξω από τα 6.75, αλλά στην τρίτη περίοδο βρήκε 3/3 τρίποντα και κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας την Άλμπα, που με τη σειρά της είχε βρει ρυθμό στο μακρινό σουτ.

Και ο δεύτερος ήταν ο Κασελάκης, που κλήθηκε να δώσει ανάσες αλλά και να καλύψει τον Παπαπέτρου όταν αυτός πήγε στον πάγκο με 3 φάουλ. Το έκανε με ξεχωριστή επιτυχία στην άμυνα, ενώ πρόσθεσε 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα, στα 15.30' που έμεινε συνολικά στο παρκέ.

Το μόνο που άλλαξε βαδίζοντας προς το τέλος της αναμέτρησης, ήταν η διαφορά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός πήρε με 26-17 το τέταρτο δεκάλεπτο και μαζί το ροζ φύλλο αγώνα με +23. Ελπίζοντας να μην του χρειαστεί η διαφορά, καθώς πιθανή ισοβαθμία με την Άλμπα στο τέλος της κανονικής περιόδου, μάλλον δεν θα είναι ένα καλό σενάριο για τους 'πράσινους'...


News 24/7

24MEDIA NETWORK