Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ; Το απόλυτο 10 απαιτεί μνήμη και λογική

10 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και ΑΕΚ μέσα από υψηλής δυσκολίας ερωτήσεις.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν εκ των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που έβγαλαν τα πράσινα του Παναθηναϊκού και φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ
Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν εκ των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που έβγαλαν τα πράσινα του Παναθηναϊκού και φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Το αλησμόνητο 'Μητσάρα βαζέλα βγάλε τη φανέλα' στον τελικό Κυπέλλου του '95 που συνοδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι είναι, χωρίς αμφιβολία, η φράση που αποδίδει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αντιπαλότητα που κουβαλά κάθε Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Ποτέ δεν ήταν ανεκτή μια τέτοια μετακίνηση - και μπορείτε να ρωτήσετε τι είχε ζήσει ο Βαγγέλης Βλάχος. Πολύ περισσότερο δε του Δημήτρη Σαραβάκου το καλοκαίρι του '94 κι ας έγινε εξ ανάγκης, αφού κακώς -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αγωνιστικά- δεν έλαβε κάτι άλλο από μια υποτυπώδη προσφορά ανανέωσης, εντελώς ανάξια για διαπραγμάτευση, η οποία επί της ουσίας τού έδειχνε την πόρτα της εξόδου.

"Ένιωσα ράκος. Σαν άδειο τσουβάλι", θα ομολογούσε χρόνια αργότερα ο 'μικρός'. Το συναίσθημά του, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός. Ότι εντάχθηκε δηλαδή στην Ένωση, κατόπιν κουβέντας με τους Μελισσανίδη-Μπάγεβιτς, και μπήκε αυτομάτως στο κλαμπ των περισσότερων από 50 ποδοσφαιριστών έως σήμερα, με τελευταίο τον Ινσούα, που φόρεσαν και τις δυο φανέλες. Αρχικά έμοιαζε παράταιρο να συμβαίνει και, μολονότι με τα χρόνια έγινε συνήθεια, εξακολουθεί ν' αποτελεί μια σταθερά κουβέντας και τριβής, ασχέτως αν δεν έχουμε να κάνουμε με το πιο παραδοσιακό ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού.

Το κουίζ αφορά 10 απ' αυτά τα πρόσωπα, που για διαφορετικούς λόγους το καθένα, τόλμησαν να κάνουν το βήμα. Είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά του δρόμου.


News 24/7

24MEDIA NETWORK