Ranking: Ήταν ο Ινσούα η χειρότερη μεταγραφή της ΑΕΚ;

Δεδομένου ότι ο Εμάνουελ Ινσούα φεύγει για την Αργεντινή, γιατί δεν ταίριαξε με το υπόλοιπο σύνολο, κρίναμε σκόπιμο να βάλουμε στη σειρά τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ΑΕΚ κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο, αξιολογώντας την απόδοση/προσφορά σε σύγκριση με τα προσδοκόμενα.

Ο Εμάνουελ Ινσούα τέλειωσε από την ΑΕΚ και επιστρέφει στην Αργεντινή
Ο Εμάνουελ Ινσούα τέλειωσε από την ΑΕΚ και επιστρέφει στην Αργεντινή EUROKINISSI SPORTS

Ποτέ η παραδοχή ενός λάθους δεν είναι μια αβίαστη, επιδερμική κα ανώδυνη διαδικασία. Απαιτεί αυτογνωσία και συνήθως καθυστερεί. Κάλλιο αργά βέβαια παρά... αργότερα, πάντως, για την ΑΕΚ που συμφώνησε με την αργεντίνικη Αλδοσίβι από τη Μαρ δε Πλάτα για την παραχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα και απαλλάσσεται από ένα βάρος που φορτώθηκε αυτοβούλως, όταν επέλεξε να προσφέρει συμβόλαιο τριών ετών με πάγιες αποδοχές +400.000 τον χρόνο σ' έναν ποδοσφαιριστή που δεν έβρισκε κάτι άλλο στην αγορά, κόντρα στις επιταγές του τότε τεχν.διευθυντή Ίλια Ίβιτς, που είχε προκρίνει άλλου τύπου αριστερό μπακ.

Ο 29χρονος Αργεντινός, που μετά το 45λεπτο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε ειδοποιηθεί ότι τίθεται εκτός πλάνου, δεν ήταν ακριβώς η εξαίρεση του κανόνα, διότι τα αποκτήματα της καλοκαιρινο-φθινοπωρινής περιόδου για την Ένωση δεν έχουν αποδώσει όλα στο ίδιο επίπεδο. Λογικό θα πει κάποιος, μια και δεν 'βγαίνουν' όλες οι μεταγραφές. Είναι αυτή η αλήθεια; Ας δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται τώρα όσοι εντάχθηκαν στον 'Δικέφαλο' ως τις 5 Οκτωβρίου.

Μπράιτ Ενομπακάρε

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε βγάζει πλέον το ψωμί του στην Ινδία
Ο Μπράιτ Ενομπακάρε βγάζει πλέον το ψωμί του στην Ινδία EUROKINISSI SPORTS

Του Νιγηριανού επιθετικού, που από την Πρωτοχρονιά του 2021 παίζει μπάλα στην Ινδία (ως ένας εκ των 7 αλλοδαπών της Ιστ Μπένγκαλ του Ρόμπι Φάουλερ) δεν του έλειψε ποτέ το ταλέντο. Στη νοοτροπία του δεν έδειξαν ανοχή οι άνθρωποι της ΑΕΚ λύνοντας το συμβόλαιό του ύστερα από 14 λεπτά και 1 γκολ στο 3-0 επί της Λαμίας.

Εμάνουελ Ινσούα

Κανονικά δεν θα έπρεπε να παραξενεύει η σύντομη παρουσία του Εμάνουελ Ινσούα στην Ένωση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Όσο κι αν παρουσιαζόταν ως ένας ποιοτικός αριστερός μπακ, το ταβάνι των δυνατοτήτων του ήταν πάντα χαμηλό. Ο σοφτ Παναθηναϊκός είχε ανάγκη το δυναμικό παιχνίδι του και γι' αυτό ξεχώριζε. Στους 'κιτρινόμαυρους', που έψαχναν πλάγιο αμυντικό με αρετές χαφ δεν θα έκανε επ' ουδενί ένας ποδοσφαιριστής που δεν εμφανίζει συνέπεια στο επιθετικό παιχνίδι και παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του. Τα λάθη με το τριετές συμβόλαιο πληρώνονται. Φεύγει, δύο εβδομάδες αφότου έμαθε πως δεν υπολογιζόταν, έχοντας παίξει σε 19 ματς (από 56.5 λεπτά ανά συμμετοχή) και δώσει 1 ασίστ.

Νασίμ Χνιντ

Ο Νασίμ Χνιντ οφείλει να ωριμάσει
Ο Νασίμ Χνιντ οφείλει να ωριμάσει EUROKINISSI SPORTS

Ο 23χρονος Τυνήσιος στόπερ δεν είχε αγωνιστεί άλλη φορά εκτός της ζώνης άνεσής του και πίστευε μάλλον πως θα 'ναι εύκολη η μετάβασή του στο επόμενο επίπεδο. Δυναμικός είναι το δίχως άλλο, όπως και αξιόπιστος στο ψηλό παιχνίδι. Μόνο που δεν είναι στοιχεία που φτάνουν για να μονιμοποιηθεί σε μια οπισθοφυλακή που χρειάζεται αμυντικούς με τακτική παιδεία, μυαλό και συντονισμό. Οφείλει να δουλέψει τις αδυναμίες του.

Βεντάντ Ραντόνια

Από έναν Βόσνιο που συμπλήρωσε 19 χρόνια ζωής τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν είναι εφικτά τα μεγάλα άλματα σε λίγους μήνες. Επί Χιμένεθ αρχίζει να βγαίνει από το καβούκι του και να συλλέγει λεπτά συμμετοχών (225 σε τρία ματς) τα οποία θα 'ναι σίγουρα ωφέλιμα για την εξέλιξη και την ωρίμανσή του. Να κριθεί με ακρίβεια θα ήταν το λιγότερο αλλόκοτο, αλλά ούτε να βρεθεί σε καλύτερη θέση.

Ιονούτ Νεντελτσεάρου

Ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου ψάχνει τον ακριβή ρόλο του στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ
Ο Ρουμάνος στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου ψάχνει τον ακριβή ρόλο του στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Στο δρόμο για τα 25 του ο Ρουμάνος στόπερ είναι εμφανώς πιο αξιόπιστος από τον Χνιτ, κυρίως γιατί βρήκε γρηγορότερα σημείο επαφής και χημεία με τους άλλους παρτενέρ του (κυρίως με τον Σβάρνα και όχι τόσο τον Τσιγκρίνσκι) στο κέντρο της άμυνας. Εξ ου και τα σχεδόν 83 λεπτά κατά μέσο όρο στις 19 έως τώρα συμμετοχές. Ασχέτως του πώς και πόσο τον υπολογίζει ο Χιμένεθ στο διάστημα που δουλεύει μαζί του, πιστεύει ότι υπάρχει η πρώτη ύλη για να βελτιωθεί και ν' αποκτήσει ειδικό βάρος.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς

Η διαχείριση του Σουηδού μεσοεπιθετικού δεν μοιάζει η ενδεδειγμένη μέχρι τώρα. Πιστευτό ή όχι ένας αισίως 26χρονος ποδοσφαιριστής, με ηγετικά στοιχεία δεν διαθέτουν άλλοι παίκτες του ρόστερ, πόσο μάλλον όσο ο Λιβάγια είναι εκτός πλάνου, παίζει λιγότερο από ένα ημίχρονο (σχεδόν 44 λεπτά) ανά ματς και τον χρησιμοποιούν σαν να 'ναι συμπληρωματικό κομμάτι του ροτέισον, όταν έχει δώσει ήδη 4 γκολ και έχει φτιάξει άλλα 5 για συμπαίκτες του. Λογικό οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ να υποβαθμίζουν το περιουσιακό στοιχείο τους.

Καρίμ Ανσαριφάρντ

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν έχει απογοητεύσει όσους επένδυσαν πάνω του
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν έχει απογοητεύσει όσους επένδυσαν πάνω του EUROKINISSI SPORTS

Υποτίθεται πως θα ήταν ο επιθετικός που θα έκανε τα ρεπό του Ολιβέιρα, αλλά χωρίς τον 30χρονο Ιρανό να την ξελασπώνει η ΑΕΚ θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Εμφανές είναι πως έχει χάσει κάμποση από τη σπιρτάδα του 2020 και μαζί τη στενή επαφή με τα δίχτυα (1 έναντι 8 γκολ), αλλά τούτο δεν σημαίνει πως δεν είναι εξίσου χρήσιμος για έναν Χιμένεθ που απαιτεί από τους φορ να ξεκινούν την άμυνα, να πιέζουν και να προκαλούν τα λάθη στις αντίπαλες μεταβιβάσεις προς ανάκτηση της κατοχής.

Γεβγέν Σάκχοβ

Η αξία του 30χρονου Ουκρανού είναι ορατή στα παιχνίδια που λείπει. Τότε που η ΑΕΚ ψάχνει το συνδετικό κρίκο μεταξύ των γραμμών και δεν έχει τον χαφ που θα κουβαλήσει κάθετα την μπάλα για να μην ταλαιπωρούνται οι μπροστινοί. Με ευχέρεια να πατά στην αντίπαλη περιοχή, γίνεται διαρκώς μια έξτρα απειλή για τις αντίπαλες άμυνες ιδίως στο 4-3-3, με αποτέλεσμα τα 3 γκολ και τη 1 ασίστ σε 26 αγώνες, νούμερα καλά για κεντρικό μέσο και άκρως αντιπροσωπευτικά των όσων περιμέναμε.

Λιβάι Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για την ώρα
Ο Λιβάι Γκαρσία έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για την ώρα EUROKINISSI SPORTS

Στην περίπτωση του 23χρονου εξτρέμ από το Τρίνινταντ ό,τι πλήρωσε πήρε η ΑΕΚ. Ναι μεν χρειάστηκε μια οικονομική υπέρβαση για την απόκτησή του, παρόλο που είχε γεννηθεί η δυνατότητα να τον φέρει με λιγότερα χρήματα, ωστόσο η παρουσία του δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος. Αν και σκεφτείς μάλιστα κανείς ότι άργησε να μπει κανονικά εξαιτίας ενός τραυματισμού που αντιμετώπισε, τότε εύκολα καταλαβαίνει κιόλας πως τα 4 γκολ και οι 2 ασίστ σε 20 ματς συνθέτουν μια άκρως ικανοποιητική συγκομιδή για τον πιο απρόβλεπτο, ευφάνταστο και πολυδιάστατο ποδοσφαιριστή που διαθέτει το 'κιτρινόμαυρο' ρόστερ.

* Οι Πέταρ Καρακλάιτς και Γιάννης Ιατρούδης δεν θα κριθούν από τη στιγμή που δεν πήραν μία ευκαιρία και έχουν ήδη παραχωρηθεί δανεικοί

News 24/7

24MEDIA NETWORK