Παναθηναϊκός-ΠΑΣ: Ένας νικητής, 30 επιζώντες στο Survivor της Λεωφόρου

Η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο, είναι πως οι 30 παίκτες που συμμετείχαν στο παιχνίδι έφυγαν όρθιοι από τον αγωνιστικό χώρο, που παρέπεμπε περισσότερο σε... στίβο μάχης. Νικητές οι 'πράσινοι' με σκορ 2-0, είναι πλέον εντός playoffs και στην 5η θέση.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Βιγιαφάνιες στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου, για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 12/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Βιγιαφάνιες στο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Λεωφόρου, για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 12/12/2020 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε είναι πως όλοι όσοι συμμετείχαν στο παιχνίδι έφυγαν όρθιοι από τον αγωνιστικό χώρο, που παρέπεμπε περισσότερο σε... στίβο μάχης. Είναι πραγματικά στενάχωρο το γεγονός πως τόσο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όσο και αυτοί του ΠΑΣ έπρεπε να βάλουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους για 90 λεπτά, προσπαθώντας να παίξουν μπάλα και παράλληλα να φροντίσουν για την... αυτοπροστασία τους.

Σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, σε κάθε μακράρισμα, επιχειρώντας αλλαγή κατεύθυνσης ή μια επέλαση, οι πιθανότητες ενός σοβαρού τραυματισμού πολλαπλασιάζονταν σε ένα βαρύ τερέν, κάθε άλλο παρά κατάλληλο για αναμέτρηση επιπέδου Super League. Το πραγματικά αξιοθαύμαστο για τους 30 συνολικά παίκτες που έδωσαν την μάχη -χωρίς εισαγωγικά- στο χορτάρι της Λεωφόρου είναι πως παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να παρουσιάσουν και θέαμα!

Σε ένα... Survivor που εκτός από επιζήσαντες είχε και νικητή. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-0, χάρη σε τέρματα των Βιγιαφάνιες (33' πεν.) και Αϊτόρ (59'). Με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έδωσαν συνέχεια στο μομέντουμ που χτίζουν και με το τρίτο στη σειρά τρίποντο σκαρφάλωσαν στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ δεν ήταν κακός. Τουναντίον. Μπορεί να είχε τη μπάλα λιγότερο στα πόδια του, αλλά ανησύχησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Διούδη που είτε αντέδρασε σωτήρια, είτε είχε σύμμαχο τα δοκάρια του. Το κυριότερο πρόβλημα των φιλοξενούμενων ήταν η αναποτελεσματικότητα που έδειξαν στην τελική προσπάθεια και τους στέρησε τη δυνατότητα να μετατρέψουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να λειτουργεί πλέον πολύ καλύτερα με έναν έξτρα χαφ στον αγωνιστικό χώρο και πολύ δύσκολα ο Μπόλονι θα επιστρέψει σε σχήμα που θα περιλαμβάνει από την αρχή και τον Μακέντα και τον Καρλίτος. Πλην ειδικών συνθηκών, ένας στους δύο θα παίρνει φανέλα βασικού από τον Ρουμάνο τεχνικό, με τον Ιταλό φορ να έχει το προβάδισμα αυτή την περίοδο. Οι 'πράσινοι' μετά από πολύ ταλαιπωρία στο ξεκίνημα της σεζόν, δείχνουν πια να μπαίνουν στο μονοπάτι που θα τους φέρει εντός playoffs, που είναι και ο βασικός στόχος στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει και όχι να 'κλέψει' το αποτέλεσμα, έχει αυτοπεποίθηση και του λείπει μονάχα η σωστή τελική επιλογή για την ώρα. Με αυτή την εικόνα πάντως, η σεζόν του 'Αγιαξ της Ηπείρου' προβλέπεται σχετικά άνετη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK