Παναθηναϊκός: Πού βρίσκονται όσοι είχαν παίξει στο τελευταίο ματς της Λεωφόρου

Μόλις τρεις εξ όσων ήταν παρόντες την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε ως έδρα το 'Απόστολος Νικολαΐδης' εξακολουθούν ν' ανήκουν στο 'πράσινο' ρόστερ. Ψάξαμε να βρούμε τι απέγιναν οι υπόλοιποι.

Μετά από 950 ημέρες ο Παναθηναϊκός θα παίξει ξανά στη Λεωφόρο
Μετά από 950 ημέρες ο Παναθηναϊκός θα παίξει ξανά στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Στρογγυλός αριθμός το 950, ακέραιος. Όσες ακριβώς οι ημέρες που ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από την ιστορική έδρα του. Όχι το μεγαλύτερο διάστημα στη σύγχρονη ιστορία του αθηναϊκού κλαμπ, αλλά αρκετό έτσι ώστε η επιστροφή στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ομοιάζει -για την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ- με μια μυσταγωγία, μια τελετή βαθιάς μύησης και πλήρους (επανα)σύνδεσης με το παρελθόν. Το επιβεβαίωσαν οι αναρτήσεις στα social media.

Βέβαια η αναπόληση από την τελευταία αναμέτρηση των 'πρασίνων' στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις. Την 7η Μαΐου του 2018, την ημέρα που Παναθηναϊκός εγκατέλειπε την 'εστία' του ως αποτέλεσμα της διαμάχης των διοικήσεων ΠΑΕ-Ερασιτέχνη για το ενοίκιο, και προχωρούσε στη μίσθωση του ποδοσφαιρικού χώρου του ΟΑΚΑ (με εναλλακτική τη Ριζούπολη), το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτα συναφές με την υποβολιμαία απόπειρα υποβάθμισης μιας 'τίμιας' προσπάθειας που είχε αρχίσει με εντελώς διαφορετικούς όρους. Το 2-1 από την Ξάνθη, χάρη σε ανατροπή μάλιστα από τα γκολ των Κασάδο-Τζουρίτσκοβιτς, αναπαριστούσε με πιστότητα το κακόμορφο και μαρτυρικό φινάλε ενός σουρεαλιστικού σεναρίου που εξέθετε -για πολλοστή φορά μέσα στην ίδια σεζόν- την ίδια την ηγεσία του 'τριφυλλιού'.

Σ' αυτά τα 2,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να παλεύει με τις εσωτερικές παλινωδίες, δίχως να 'χει βρει ακόμη το δρόμο του. Πασχίζει, αλλά έχει ανάγκη από (διαθέσιμο) χρόνο (που δεν υπάρχει). Τα περισσότερα, αν όχι όλα, άλλαξαν από εκείνο το μαγιάτικο απόγευμα στη Λεωφόρο. Ελάχιστα τα πρόσωπα, μόλις τρία, που συνδέουν νοητά τα δύο χρονικά σημεία στο ημερολόγιο. Τι ν' απέγιναν, άραγε, οι υπόλοιποι; Πού να γυρίζουν;

Σωκράτης Διούδης

Επειδή ήταν κοινό μυστικό πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα πωληθεί λίαν συντόμως σε ομάδα του εξωτερικού, ο 24χρονος τότε τερματοφύλακας είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2017 ως δικλείδα ασφαλείας. Η συμφωνία με την Μπενφίκα τον Οκτώβριο άφησε τον ομογενή γκολκίπερ στο 'τριφύλλι' ως το τέλος της σεζόν και ο Διούδης παρέμεινε στη σκιά του, παίρνοντας μόνο 8 συμμετοχές. Με τον Γιώργο Δώνη καθιερώθηκε ως η Νο1 επιλογή στην εστία και στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν εξελίχθηκε, χάρη στα ρεφλέξ του, στον βασικό πυλώνα για τη λειτουργία των μετόπισθεν κι έφτασε ως την Εθνική ομάδα συμπληρώνοντας την τριάδα του Φαν'τ Σχιπ. Ενδιάμεσα (Γενάρης του '20) υπέγραψε νέο συμβόλαιο για 3 χρόνια.

Ματίας Γιόχανσον

Ο Ματίας Γιόχανσον ήταν παρών στο τελευταίο ματς της Λεωφόρου
Ο Ματίας Γιόχανσον ήταν παρών στο τελευταίο ματς της Λεωφόρου EUROKINISSI SPORTS

Αφού έκλεισε μία γεμάτη 3ετία (2017-2020) στον Παναθηναϊκό με 72 συμμετοχές, ο Σουηδός μπακ έκρινε προτιμότερο να μην αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης του Τσάβι Ρόκα με μειωμένες αποδοχές και έψαξε αλλού για συμβόλαιο. Το βρήκε στην Τουρκία, υπογράφοντας στην Γκεντσλερμπιρλιγί. Έχει χάσει μονάχα 2 παιχνίδια πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας, όντας η προτεραιότητα του για τα δεξιά της άμυνας. Μια άμυνας βέβαια που έχει δεχθεί 17 γκολ, με αποτέλεσμα η ομάδα της Άγκυρας να 'ναι τρίτη από το τέλος με 2 νίκες σε 10 αγωνιστικές και να έχει ήδη αλλάξει προπονητή.

Βαγγέλης Οικονόμου

Στα 33 του ο έμπειρος στόπερ έφυγε από τον Παναθηναϊκό μέσα στον Γενάρη του '20. Αφού τέλειωσε τη σεζόν στον Βόλο, εντάχθηκε στο ρόστερ της Καρμιώτισσας χωρίς όμως να μακροημερεύσει. Το 3-0 από την Πάφο στις 23/10 ήταν η τελευταία από τις 7 συμμετοχές του με την κυπριακή ομάδα, μια και ακολούθησε η λύση του συμβολαίου του.

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Ο Λαρισινό κεντρικός αμυντικός όχι μόνο είχε παίξει σε 85 ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά είχε φτάσει να φορά το περιβραχιόνιο ως ισορροπιστής των αποδυτηρίων. Σταδιακά έχασε τη θέση του, από το δίδυμο Σένκεφελντ-Πούγγουρα και το περασμένο καλοκαίρι του ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, γιατί δεν υπολογιζόταν. Συγκαταβατικός, δεν έφερε αντίρρηση και μεταπήδησε στην τουρκική Καϊσέρισπορ, με την οποία έχει ήδη 10 συμμετοχές ως παρτενέρ του Ρουμάνου Σαπουνάρου. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα επιθετικό για την ομάδα του Σαμέτ Αϊμπαμπά που ανέλαβε στα μέσα του Νοέμβρη.

Στέφανος Ευαγγέλου

Ο Στέφανος Ευαγγέλου σε μια από τις λιγοστές εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό
Ο Στέφανος Ευαγγέλου σε μια από τις λιγοστές εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Στα 22 του πλέον ο υψηλόσωμος στόπερ, αναζητά στην Πολωνία και στην Γκόρνικ Ζάμπρζε (παρέα με τον Γιάννη Μασούρα) ένα restart σε μια καριέρα που δεν είχε αρχίσει καλά-καλά, μια και στον Παναθηναϊκό πήρε λίγες ευκαιρίες, από τον Ολυμπιακό έφυγε δανεικός και μονάχα στον Πανιώνιο βρήκε λίγο χώρο (18 ματς). Στις τελευταίες 2 νίκες της ομάδας του ήταν βασικός κι αυτό σίγουρα βοηθά στη μονιμοποίησή του.

Έργκους Κάτσε

Δανεικός τότε από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο ο Αλβανός μέσος, έβγαλε άλλη μία σεζόν στο 'τριφύλλι', προτού γυρίσει στην Τούμπα και φύγει για το δεύτερο 6μηνο της σεζόν στην ΑΕΛ, συνεισφέροντας πολλά στην προσπάθεια παραμονής. Ο Άρης τον βρήκε ελεύθερο στην αγορά και σταδιακά προσπαθεί να τον εντάξει στο ροτέισον. Το γκολ στο Περιστέρι, που βοήθησε για το 2-2, δείχνει πως υπάρχει αποτέλεσμα.

Χρήστος Δώνης

Τα τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό τον άλλαξαν ως παίκτη, παρόλα αυτά 'πλήρωσε' -σε μεγάλο βαθμό- την άγαρμπη διαχείριση της διοίκησης Αλαφούζου στην κουβέντα 'διαζυγίου' με τον πατέρα του Γιώργο. Η πρόταση που του έγινε για νέο συμβόλαιο δεν ανταποκρινόταν στα 'θέλω' και στην ιταλική Άσκολι τού χάρισε (όπως σε Βέλλιο και Αυλωνίτη) την ευκαιρία για μια φρέσκια απόπειρα καριέρας στο εξωτερικό. Βέβαια η σεζόν δεν κυλάει καλά και τα 199 λεπτά που έχει πάρει ως τώρα σε 4 παιχνίδια δεν είναι, σίγουρα, όσα θα ήθελε. Αφήστε που άλλαξε και ο προπονητής.

Ρόμπιν Λουντ

Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο
Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο EUROKINISSI SPORTS

Ο Φινλανδός ήταν μια αξιόπιστη λύση στ' αριστερά της μεσαίας γραμμής (εσωτερικά ή ως εξτρέμ) του Παναθηναϊκού κατά την τριετία 2015-2018, καθώς μέτρησε 105 συμμετοχές και 7 τέρματα και όταν έφευγε για την ισπανική Χιχόν δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί πως στα 27 του θα κατέληγε να παίζει στο MLS. Ως γεννημένος στο Ελσίνκι, βεβαίως, δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στη βαρυχειμωνιά του Σεντ Πολ της Μινεσότα, όντας πολύτιμος για τη Γιουνάιτεντ με 10 γκολ και 4 ασίστ σε 38 συμμετοχές.

Φάνης Τζανδάρης

Μόλις προ ημερών υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λαμία ο 27χρονος κεντρικός χαφ που αλλιώς συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, σαν ένα ακούραστο μηχανάκι μπροστά από την άμυνα, κι αλλιώς κατέληξε, καθώς λογίζεται πια ως ένα στοίχημα αμφίβολης απόδοσης. Από τον Παναθηναϊκό έφυγε στα τέλη του Νοέμβρη για να παίξει στο β' μισό της περυσινής σεζόν στην Σπάρτακ Τρνάβα, χωρίς όμως να μείνει μετά τον Ιούλη του 2020.

Γιάννης Μυστακίδης

Η μόλις έκτη συμμετοχή του 24χρονου επιθετικού σ' εκείνον τον Παναθηναϊκό θα 'ταν απίθανο να του χαρίσει την προοπτική παραμονής. Ούτε πάντως οι δανεισμοί που ακολούθησαν στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε ή στον Βόλο (πέρυσι) δούλεψαν υπέρ του. Στην ολλανδική Ντε Χράαφσαπ της β' κατηγορίας παλεύει για την ποδοσφαιρική 'επιβίωσή' του, αλλά για την ώρα η 1 ασίστ του σε 8 συμμετοχές, ερχόμενος σταθερά από τον πάγκο, δεν μοιάζουν ως ανταποδοτικά οφέλη.

Λουτσιάνο Νέβες

Ο Λουτσιάνο Νέβες ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο 1-2 από την Ξάνθη
Ο Λουτσιάνο Νέβες ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο 1-2 από την Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Ο τελευταίος σκόρερ του Παναθηναϊκού σε αγώνα που διεξήχθη στη Λεωφόρο. Με εξαιρετική εκτέλεση μάλιστα. Αν δεν είχε προκύψει η ζημιά στο γόνατο, που τον άφησε πολλούς μήνες πίσω, ενδεχομένως η διαχείριση του Βραζιλιάνου επιθετικού από τον Παναθηναϊκό θα ήταν διαφορετική. Δεν πρόλαβε όμως να δείξει αν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από εκλάμψεις. Για τον ίδιο η επιστροφή στην πατρίδα ήταν λυτρωτική, παίζοντας σε Φλουμινένσε, Γκρέμιο και πλέον στη Σάο Πάουλο, με την οποία από τα τέλη Αυγούστου έχει καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις (15 γκολ και 7 ασίστ σε 27 συμμετοχές). Η χρηματιστηριακή αξία του κοντεύει ξανά τα 3 εκατομμύρια και είναι ακόμη 27 ετών. Γιατί, δηλαδή, να μην έχει μια νέα ευκαιρία στην Ευρώπη.

Πασχάλης Στάικος

Είχε αντικαταστήσει τον Χρήστο Δώνη στο 60'. Κλασικό 6άρι με πολύ δυνατό πόδι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην επενδύσει πέρα από το καλοκαίρι του 2019. Κατέληξε στον ΟΦΗ και σε διάστημα 14 μηνών έχει παίξει πολύ περισσότερο. Δεν είναι πάντα στις αρχικές επιλογές του Γιώργου Σίμου, αλλά μετρά 37 συμμετοχές, 1 ασίστ και πολλά τρεξίματα.

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Με 14 γκολ και 13 ασίστ, σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, ο 23χρονος Μυτιληνιός είναι στις μέρες μας ο ποιοτικότερος εξτρέμ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Είχε ήδη αρχίσει να παίρνει χρόνο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, γιατί δεν γινόταν αλλιώς ύστερα από τη στάση πληρωμών από τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διακοπή αρκετών συμβολαίων. Είχε χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο μισάωρο αντί του Τζανδάρη.

Γιάννης Μπουζούκης

Ο Γιάννης Μπουζούκης είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη
Ο Γιάννης Μπουζούκης είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη EUROKINISSI SPORTS

Τα 14 λεπτά στο παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν από τα ελάχιστα του τότε 20χρονου στο με τα 'πράσινα', καθώς δεν αποτελούσε προτεραιότητα και θα έφευγε. Τα δεδομένα αντιστράφηκαν αφότου ανέλαβε Νταμπίζας-Δώνης και ο Πρεβεζάνος ανανέωσε το συμβόλαιό του παίζοντας σταθερά. Στον νέο Παναθηναϊκό του Λάζλο Μπόλονι βρίσκεται πιο πίσω από τον Χατζηγιοβάνη ή μικρότερούς του, αλλά αν δουλέψει (και δεν φύγει δανεικός τον Γενάρη), θα βρει σιγά-σιγά το χώρο.

Μαρίνος Ουζουνίδης

Με ήττα και πολλές αιχμές είχε αφήσει τον Παναθηναϊκό ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός βρήκε δουλειά στην ΑΕΚ, αντί του Μανόλο Χιμένεθ. Δεν έβγαλε πάντως όλη τη σεζόν, μια και τον Φλεβάρη του '19 αποχώρησε. Εργάστηκε ξανά ένα χρόνο αργότερα, επιστρέφοντας στον ΑΠΟΕΛ, αλλά προσφάτως, στις 26/10, απολύθηκε εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων.


News 24/7

24MEDIA NETWORK