Παναθηναϊκός: Το ξεσκαρτάρισμα 19 παικτών δεν πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής

Η 'μαύρη λίστα' του Παναθηναϊκού γύρω στην άνοιξη περιελάμβανε 19 ποδοσφαιριστές. Πόσοι από αυτούς έφυγαν ήδη, πόσοι παραμένουν μέχρι να φύγουν και πόσοι αρνούνται να φύγουν.

Ο Γιοάν Μολό σε στιγμιότυπο με τον Χρήστο Δώνη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια φιλικής αναμέτρησης με την Μπεσίκτας στο 'Ατατούρκ', Κωνσταντινούπολη | Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
Ο Γιοάν Μολό σε στιγμιότυπο με τον Χρήστο Δώνη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια φιλικής αναμέτρησης με την Μπεσίκτας στο 'Ατατούρκ', Κωνσταντινούπολη | Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Μία ομάδα με τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού είθισται να διατηρεί ένα μικρό ρόστερ προκειμένου ν' ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του μισθολογικού κόστους. Στους 'πράσινους' μέχρι πρότινος δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και γι' αυτό την άνοιξη μπήκαν στη 'μαύρη λίστα' από τον αθλητικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα σχεδόν 20 ποδοσφαιριστές. Το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβριο, το ρόστερ των 'πρασίνων' αριθμεί 35 ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα και σε έναν μήνα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σύλλογος με το 'ξεσκαρτάρισμα' του έμψυχου δυναμικού; Έχουν αποχωρήσει οι παίκτες που κρίθηκαν περιττοί ή παραμένουν στα 'βιβλία' της ομάδας;

Εκείνοι που άνοιξαν την πόρτα

Ο Χρήστος Δώνης, εκ των αρχηγών της ομάδας, πάντα αποτελούσε μια ιδιάζουσα περίπτωση, λόγω της συγγενικής σχέσης του με τον Γιώργο Δώνη. Αυτή έπαιξε κι έναν μεγάλο ρόλο ώστε να του προσφερθεί ένα συμβόλαιο... αποχώρησης μεσούσης της περασμένης σεζόν, με συνέπεια να μην υπογράψει και το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος και να αποχωρήσει. Ο διεθνής μέσος είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός πλάνων για του χρόνου και έχει αποχωρήσει ήδη.

Προ ημερών ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του Χουάν Χοσέ Περέα, ο οποίος όμως δεν λογίζεται ως λύση την τρέχουσα στιγμή και γι' αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στον Βόλο. Με δανεισμό έφυγε και ο Φάουστο, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι για να αναπληρώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, όποτε ο τελευταίος δεν μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά μέχρι να φτάσει στο 100% της φυσικής κατάστασης, ήρθε το μέσο της σεζόν όπου παραχωρήθηκε δανεικός στην Ταραγόνα. Εκεί θα βρεθεί και φέτος, αλλά για ολόκληρη τη σεζόν.

Ο Νίκος Βέργος πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στην ήττα του από την Μπίρσοτ σε φιλική αναμέτρηση
Ο Νίκος Βέργος πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στην ήττα του από την Μπίρσοτ σε φιλική αναμέτρηση EUROKINISSI SPORTS/ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΛΛΑ


Δανεικός στην Ισπανία (στην Έρκουλες) αγωνίστηκε την περσινή σεζόν και ο Νίκος Βέργος. Ο 24χρονος επιθετικός δεν έπεισε αυτά τα 2 χρόνια που ανήκε στους 'πράσινους' κι έμεινε ελεύθερος (με ποσοστό μεταπώλησης) να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό. Ο Μαρκ Σιφναίος ανήκε στην ομάδα επίσης από το 2018, όμως ποτέ δεν έδειξε ικανός να παίξει σε επίπεδο Super League 1 και γι' αυτό πέρυσι ήταν δανεικός στον Απόλλωνα Λάρισας. Φέτος έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε με την ελβετική Κιάσο.

Η θητεία του Ζοάο Νούνες στον Παναθηναϊκό άρχισε με αποδοκιμασίες στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ και ο Πορτογάλος ποτέ δεν έδειξε ικανός να βοηθήσει τον Μπαρτ Σχένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Η πώλησή του στην Πούσκας για 200.000 ευρώ ήταν... δώρο για το 'τριφύλλι'. Τέλος, ο Κώστας Αποστολάκης είχε ενημερωθεί από καιρό ότι δεν βρισκόταν στα πλάνα για τη νέα σεζόν και γι' αυτό φρόντισε να βρει άμεσα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τον ΑΠΟΕΛ. Στους νεαρούς δεξιούς μπακ που δεν υπολογίζονται και έχουν αποχωρήσει ανήκει και ο Θανάσης Δημήτρουλας, ο οποίος έφυγε ως ελεύθερος για τον Διαγόρα.

Οι υποθέσεις που δεν θα υπάρξει πρόβλημα

Προ εβδομάδων προκλήθηκε έκπληξη όταν -άκομψα, μέσω του... πίνακα ανακοινώσεων- ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ενημερώθηκε πως θα πρέπει να προπονείται με τους 'κομμένους' του ρόστερ. Αμέσως κινήθηκαν διαδικασίες και εδώ και μερικές μέρες φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Καϊσερίσπορ, με το τυπικό της υπόθεσης να απομένει για τη μετακίνηση.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ
Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Θεοχάρης είχε την ίδια ενημέρωση στα μέσα Αυγούστου και ούτε αυτός αναμένεται να προκαλέσει πρόβλημα σχετικά με την αποχώρησή του, είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερος. Ομοίως και ο Κώστας Κότσαρης, ο πιο μεγάλος ηλικιακά από τους 4 τερματοφύλακες που ξεπήδηξαν από τις ακαδημίες του 'τριφυλλιού' και έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε επαφές με τον Άρη, οι οποίες όμως δεν προχώρησαν.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και 4 νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πέρυσι παραχωρήθηκαν δανεικοί και δεν έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέρθουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον Κριστιάν Κονάν (πέρυσι στον Λεβαδειακό), Χρήστο Σέχου (πέρυσι στην Μπολόνια Κ19), Αντριάνο Σκεντεράι (πέρυσι στον Εθνικό) και Δήμο Χατζάρα (πέρυσι στη Βέροια).

Τα 3 μεγάλα 'αγκάθια'

Αντιθέτως, υπάρχουν 3 ποδοσφαιριστές που η περίπτωσή τους ίσως εξελιχθεί σε σίριαλ. Ο Δημήτρης Κολοβός ανήκει στην κατηγορία των παικτών που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι με την ελπίδα να ξαναβρούν τον καλό εαυτό τους, ωστόσο το στοίχημα δεν βγήκε. Έναν χρόνο έπειτα από την 3ετή συμφωνία, οι 'πράσινοι' ενημέρωσαν (επίσης μέσω του πίνακα ανακοινώσεων) τον παίκτη ότι θα προπονείται με τους 'κομμένους', στέλνοντας σαφές μήνυμα να βρει ομάδα. Μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, με τον παίκτη να μη δείχνει διάθεση απλά να λύσει το συμβόλαιό του.

Ο Γιοάν Μολό επίσης ήταν ένα στοίχημα του Δώνη. Αποκτήθηκε ως ικανός μεν, αλλά με προβλήματα στη συμπεριφορά του κι έδειξε ελάχιστα από το πρώτο και πολλά από το δεύτερο. Στο 2ο μισό της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός τον παραχώρησε δανεικό στην Ορλεάν, ωστόσο φέτος δεν έχει καταφέρει να τον αφαιρέσει από το ρόστερ του. Ο 31χρονος εξτρέμ 'πατάει' στις περίπου 200.000 ευρώ του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2021 και ζητάει είτε να αγωνιστεί είτε να φύγει ως ελεύθερος με αποζημίωση, αν δεν προκύψει κάποια ομάδα να τον ζητήσει με μεταγραφή.

Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ


Φυσικά, από τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να πάρει ευκαιρίες, όμως το ίδιο θα συμβεί και με έναν άλλον παίκτη που ζητάει να παίξει, την ώρα που ο σύλλογος τον έχει στη 'μαύρη λίστα'. Ο Ούφε Μπεκ έγινε ανέκδοτο την περσινή σεζόν λόγω των συνεχών τραυματισμών (και μη) που τον άφηναν εκτός δράσης, ενώ στα 510 λεπτά που αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα και κύπελλο άφησε κάκιστες εντυπώσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένος να φύγει, παρότι το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του είναι συνδεδεμένο με τις συμμετοχές του με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και με τα λεπτά που αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK