Ποσοστό μεταπώλησης 25% από τον Ατζαγκούν

Τι γλίτωσε και τι κράτησε ο Παναθηναϊκός απ’ την παραχώρηση του Νιγηριανού μεσοεπιθετικού με «ελευθέρας» στην Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Πάσος Φερέιρα για τον Φελίπε Φερέιρα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ποσοστό μεταπώλησης 25% από τον Ατζαγκούν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον θεωρεί ένα απ’ τα ποδοσφαιρικά «παιδιά» του, τον ήθελε πολύ μαζί του και στην Κορτράικ και απ’ το βράδυ της Τετάρτης (5/7) οι δρόμοι τους ενώθηκαν και πάλι. Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, τέσσερα χρόνια μετά τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» (με δύο σερί δανεισμούς σε Λεβαδειακό και Ρόντα τον τελευταίο 1,5 χρόνο), αποχωρεί απ’ τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει την καριέρα του την επόμενη σεζόν στο πλευρό του Γιάννη Αναστασίου στο Βέλγιο…

Η τελική διαπραγμάτευση ανάμεσα στους «πράσινους», την πλευρά του παίκτη και την Κορτράικ, έβγαλε ένα συνολικό όφελος για τον Παναθηναϊκό που προσεγγίζει το μισό εκατ. ευρώ. Το «τριφύλλι» είχε «μετακυλίσει» το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του «Ατζα» που αφορούσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (κάλυπτε το 70% ο Παναθηναϊκός και το 30% η Ρόντα), για την επόμενη χρονιά. Μαζί με τα χρήματα του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του Νιγηριανού μεσοεπιθετικού, το σύνολο των απολαβών του έφτανε για την περίοδο 2017-18, περίπου τις 300.000 ευρώ σε «καθαρά» λεφτά και με την εφορία τις 545.000 ευρώ.

Εξ’ αυτών ο Παναθηναϊκός συμφωνήθηκε να πληρώσει ένα μικρό μερίδιο προς τον παίκτη και επί της ουσίας θα «γλιτώσει» τα υπόλοιπα λεφτά απ’ τον προϋπολογισμό του. Την ίδια ώρα η Κορτράικ έκανε δικό της τον Ατζαγκούν ως «ελεύθερο», με μοναδικό «αντάλλαγμα» προς τους «πράσινους» ένα ποσοστό μεταπώλησης 25%. Ακόμη ένα «μάζεμα» για το «πράσινο» μπάτζετ, με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να εστιάζουν πλέον στα… βαριά συμβόλαια: Ρινάλντι, Βέμερ, Τελάντερ και Γουακάσο, με το όλο σύνολο να ξεπερνάει (με την εφορία) τα 3 εκατ. ευρώ. Κι εδώ αρχίζουν τα πραγματικά… ζόρια.

ΤΟ… ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΦΕΡΕΪΡΑ

Σε ότι αφορά τώρα την ενίσχυση του «πράσινου» ρόστερ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δουλεύουν παράλληλα πολλές υποθέσεις, ούτως ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έχει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μαζί του στο Τέχελεν της Ολλανδίας, τα περισσότερα «κομμάτια» του «παζλ».

Στην περίπτωση του φορ, το «τριφύλλι» έχει εστιάσει στις περιπτώσεις του Τούρκου Μεβλούτ Ερντίντς και του Σέρβου Νίκολα Στόιλκοβιτς της Μπράγκα, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και με ακόμη έναν υποψήφιο επιθετικό, το όνομα του οποίου δεν έχει «διαρρεύσει» ακόμα.

Αντίστοιχες διαπραγματεύσεις γίνονται και με έναν εξτρέμ, ο οποίος προορίζεται ως έξτρα επιλογή για το ροτέισον, ενώ στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει και το θέμα του Πορτογάλου μπακ της Πάσος Φερέιρα, Φελίπε Φερέιρα. Η πλευρά του παίκτη πιέζει καθημερινά την πορτογαλική ομάδα για να βρει τη χρυσή τομή με τον Παναθηναϊκό και υπάρχει η αίσθηση πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι δύο σύλλογοι, θα καταλήξουν σε μία φόρμουλα συμφωνίας για την παραχώρηση του 24χρονου αριστερού μπακ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK