Πανηγυρίζουν στη Μιλικόσκι

Η εντός έδρας νίκη επί της Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 3-0 το βράδυ της Δευτέρας, οριστικοποίησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μιλικόσκι.

Πανηγυρίζουν στη Μιλικόσκι
Η εντός έδρας νίκη επί της Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 3-0 το βράδυ της Δευτέρας, οριστικοποίησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μιλικόσκι. Ο σύλλογος της περιοχής του Ανχαλανκόσκι ξεπέρασε τις παραδοσιακές δυνάμεις της Φιλανδίας, Ελσίνκι, Χάκα, με τον προπονητή της, Ίλκα Μάκελα, να δηλώσει εμφανώς ικανοποιημένος: " Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου και για την ομάδα. Είχαμε πολλή πίεση το τελευταίο διάστημα αλλά καταφέραμε να την ελέγξουμε. Ο τίτλος είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών. Οι προπονητές που δούλευαν στον σύλλογο πριν από εμένα, οι Χάρι Κάμπμαν και Γιούχα Μάλινεν, αξίζουν μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας".

Βέβαια, μπορεί η Μιλικόσκι να κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά η Βεϊκαουσλίγκα έχει πολύ... ψωμί ακόμη. Η Ελσίνκι έχει τον πρώτο λόγο για έξοδο στην Ευρώπη (πρώτοι τρεις), ακολουθούμενη από την Τάμπερε Γιουνάιτεντ. Ελπίδες για τερματισμό σε θέση που να δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο διατηρούν ακόμη οι Χάκα και Ίντερ Τούρκου.
Στον πάτο της βαθμολογίας, οι εκπρόσωποι του βορρά, Ροβανιέμι και Τόρνιο παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η μία θα αγωνίζεται του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία και η άλλη θα κληθεί να δώσει αγώνες μπαράζ με την δεύτερη της ισάριθμης κατηγορίας, την Βάασαν Παλοσεούρα.

Τέλος, την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια εξασφάλισε η Χόνκα, η οποία γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του φιλανδικού ποδοσφαίρου που εκπροσωπεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη (Έσπο) μετά το Ελσίνκι και θα αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK