Πανιώνιος - ΑΕΚ: Η Ένωση κέρδισε τη μάχη, όχι τον πόλεμο

Τα πανό έδωσαν το στίγμα. Οι αποδοκιμασίες στον Τάσο Μπακασέτα επίσης. Όταν ήρθε το χέρι του Πέτρου Μάνταλου, απλά άνοιξε ο 'ασκός του Αιόλου' για δύο ομάδες όπως ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ με τέτοια έχθρα.

Πανιώνιος - ΑΕΚ: Η Ένωση κέρδισε τη μάχη, όχι τον πόλεμο
EUROKINISSI

Οι πρώτες, αναγνωριστικές βολές έπεσαν πολύ πριν από τη σέντρα του τελικού 0-2. Φίλαθλοι του Πανιωνίου έστησαν ορισμένα πανό με στόχο την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της Ένωσης ζήτησαν να κατέβουν, όμως ο αγώνας αναπόφευκτα μύριζε... μπαρούτι πολύ πριν αρχίσει.

Οι δύο ομάδες είναι συνηθισμένες σε τέτοια ατμόσφαιρα. Η έχθρα είναι αμοιβαία, οι αιτίες χάνονται στις ρίζες τους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου Πελάγους και η... κυριότητα της προσφυγιάς πάντα αποτελεί βασική αιτία διαμάχης. Δεν είναι η μόνη.

Τα 'αστέρια' των 'κυανερύθρων' που συνήθιζαν να παίρνουν οι 'κιτρινόμαυροι' πάντοτε έριχναν λάδι στη 'φωτιά'. Ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα και μάλιστα υπήρξαν φίλαθλοι του Πανιωνίου που τον αποδοκίμασαν ακόμα και όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο ενός παλαιμάχου των γηπεδούχων, του Γιάννη Σκορδίλη.

Όταν το παιχνίδι έφτασε στην ώρα της σέντρας, οι εχθροπραξίες δεν έπαψαν. Ακόμα κι αν η τρέχουσα κατάσταση των δύο ομάδων δεν προμήνυε κάποιο ντέρμπι, η εικόνα ήταν διαφορετική.

Πανιώνιος - ΑΕΚ: Η Ένωση κέρδισε τη μάχη, όχι τον πόλεμο
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ προερχόταν από 3 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίχως να δεχθεί γκολ και η ψυχολογία μετά από τη διακοπή των εορτών ήταν σαφώς πολύ πιο ανεβασμένη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται ότι βρήκε τη διάταξη (3-5-2) για τέτοια παιχνίδια και ούτε το 'αγκάθι' Ούρος Τσόσιτς και ο αποκλεισμός του από την αποστολή για λόγους πειθαρχίας χάλασε την ατμόσφαιρα.

Ο Άκης Μάντζιος 'καθρέφτισε' τον σχηματισμό της ΑΕΚ, όμως δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και με την ψυχολογία της ομάδας. Οι 'κυανέρυθροι' είχαν 5 αγώνες να γευτούν τη χαρά της νίκης στη Super League και την αρνητική μονοτονία έσπασε μόνο η νίκη - πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο Ελλάδας, προ ημερών στο ίδιο γήπεδο. Οι διοικητικές εξελίξεις με την παραίτηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκου Ζαμάνη, καθιστούσαν ακόμα πιο ζοφερό το μέλλον του συλλόγου.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο όταν ήρθε το 14ο λεπτό, προστέθηκε ακόμα μία σελίδα στο βιβλίο των εχθροπραξιών τους. Ο Πέτρος Μάνταλος απέφυγε τον Παναγιώτη Κόρμπο και έκανε εφόρμηση προς την αντίπαλη περιοχή. Όταν βρήκε σώματα μπροστά του, έδωσε δεξιά στον Εσεκιέλ Πόνσε και συνέχισε την κούρσα. Ο Αργεντινός με το εξωτερικό τον τροφοδότησε ξανά και ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε κοντρόλ με το δεξί χέρι.

Η μπάλα στρώθηκε, ο Μάνταλος σούταρε και τα δίχτυα τραντάχθηκαν για το 1-0, ωστόσο ο 'ασκός του Αιόλου' άνοιξε και δεν έκλεινε για ακόμα ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα, την ώρα που ο σκόρερ πανηγύριζε με ανθρώπους της Ένωσης που κάθονταν στον πάγκο.

Πανιώνιος - ΑΕΚ: Η Ένωση κέρδισε τη μάχη, όχι τον πόλεμο
EUROKINISSI

Η ένταση χτύπησε κόκκινο και το αποτέλεσμα ήταν ένας μελανιασμένος αστράγαλος του Νίκλας Χουλτ μετά από πάτημα του Φιορίν Ντουρμισάι, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, αντί για κόκκινη, όπως φώναζαν με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι.

Ο Μάντζιος γύρισε τη διάταξη σε 3-4-2-1 ψάχνοντας την ισοφάριση και η ΑΕΚ απάντησε με απόπειρα να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Ντουρμισάι δεν άφησε σε ησυχία τους αμυντικούς των 'κιτρινόμαυρων' και είχε μια καλή στιγμή στο 62', όμως δεν τα κατάφερε. Ο Γκάλο παραλίγο να τον ξεπεράσει, όμως το γύρισμά του στον Βασίλη Μπάρκα έφυγε δίπλα από το δοκάρι, σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε το μηδέν ξανά, την ώρα που ο ομόλογός του του Πανιωνίου, Φίλιπ Μανόιλοβιτς, έκανε μεγάλο λάθος στις καθυστερήσεις. Ο Πόνσε σκόραρε για 11η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, πλησίασε στο γκολ τον Ευθύμη Κουλούρη και έδωσε στην ΑΕΚ ακόμα μία μάχη. Ο πόλεμος με τον Πανιώνιο, όμως, συνεχίζεται...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK