Πανιώνιος - Βέροια 2-1 (VIDEO)

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ με το καλημέρα από την Βέροια, αλλά μέσα σε εννέα λεπτά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, να επικρατήσει 2-1 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 28ης Ιανουαρίου (15:00). Από θέση οφσάιντ το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.

Πανιώνιος - Βέροια 2-1 (VIDEO)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Βέροια, αφού μόλις στο 2ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Γεωργιάδη, οι παίκτες της έπαιξαν... βόλεϊ με το κεφάλι και ο τελικός αποδέκτης της μπάλας (Χαβιέρ Κάμπορα) άνοιξε το σκορ.

Το επόμενο ημίωρο ήταν ανιαρό, ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει και η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο κρατούσε το προβάδισμα με χαρακτηριστική άνεση, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το ημίωρο οι τελικές ήταν 1-3.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν τρεις τελικές, ωστόσο η πιο καλή ευκαιρία τους ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του κορυφαίου Ολιβιέ Μπουμάλ στο 36ο λεπτό (δεν πρόλαβαν Απόστολος Γιάννου και Βασίλης Μπούζας).

Εν αντιθέσει με το πρώτο, ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας κυρίως της διάθεσης του Μπουμάλ από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Τότε, οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Χοσέ Γκρανέρο πραγματοποίησαν τις δύο από τις τρεις αλλαγές τους (η μία των φιλοξενούμενων ήταν αναγκαστική λόγω τραυματισμού του Μπράνκο Όστοϊτς) και δύο λεπτά αργότερα (62') ο Βαγγέλης Οικονόμου ισοφάρισε με κεφαλιά από κόρνερ του Μπουμάλ.

Με εξαίρεση ένα φάουλ του Γεωργιάδη στο 51ο λεπτό κι ένα σουτ του Χάρη Παυλίδη στο 70ό, η Βέροια δεν απείλησε στις αντεπιθέσεις που δημιούργησε, εν αντιθέσει με το σύλλογο της Νέας Σμύρνης που ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η μία αλλαγή (Γιώργος Μασούρας) έκανε το γύρισμα από αριστερά και η άλλη (Δημήτρης Κολοβός) νίκησε τον Χιράρ από θέση οφσάιντ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, χαρίζοντας στον Πανιώνιο τον πρώτο λόγο για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού της 28ης Ιανουαρίου (15:00).

MVP

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ακούραστος και δραστήριος από τη δεξιά πτέρυγα, ενώ συν τοις άλλοις δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης με εκτέλεση κόρνερ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ιβάν Μαλόν. Χάνει τον Βαγγέλη Οικονόμου και του δίνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό. Κακή και η αντίδραση του Χοσέ Καταλά στη φάση του δεύτερου γκολ.

Σχόλιο

Η Βέροια έδειξε διάθεση για ένα ημίωρο, αλλά μετά από ένα σημείο έκανε το λάθος να επαναπαυθεί στο γρήγορο γκολ του Χαβιέρ Κάμπορα. Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, μπήκε στο ματς χάρη στην όρεξη των μεσοεπιθετικών του, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στη μάχη τον Δημήτρη Κολοβό για να το "χτυπήσει". Η φράση "το ήθελε περισσότερο" δεν αποτελεί κλισέ, ωστόσο οι "κυανέρυθροι" της Νέας Σμύρνης γνωρίζουν ότι το σκορ είναι εύθραυστο ενόψει της ρεβάνς.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Χατζηησαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (84' Γκέζος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Μπούζας (60' Μασούρας), Φούντας (60' Κολοβός), Γιάννου.

Βέροια (Γκρανέρο): Χινάρ, Μαλόν, Βέρτζος, Όστοϊτς (60' Καταλά), Μπράβο, Μπαλάφας (67' Παυλίδης), Άρτσε, Εσπάρθα, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Κάμπορα (60' Βεργώνης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK