ΠΑΟ ξανά στην Παιανία κι εθνική προς… Κορωπί

Οι πολύ σημαντικοί λόγοι της επικείμενης (ολικής) επιστροφής των «πράσινων» στο παλιό προπονητικό τους κέντρο απ’ την καλοκαιρινή προετοιμασία, οι συζητήσεις με τον «καπετάνιο» για τα έξοδα συντήρησης, η μεγάλη μείωση των εξόδων, το πλάνο ενοικίασης του «Γ. Καλαφάτης» και η λύση στο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει, σύντομα η εθνική ομάδα.

ΠΑΟ ξανά στην Παιανία κι εθνική προς… Κορωπί

Για τους περισσότερους (κι εντός του Παναθηναϊκού), θεωρείται κάτι παραπάνω από… σίγουρη η (συνολική) επιστροφή του «τριφυλλιού» στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας τη νέα αγωνιστική περίοδο και πιο συγκεκριμένα απ’ την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Με ταυτόχρονη μείωση και των εξόδων διαμονής της ομάδας στα ξενοδοχεία κατά τουλάχιστον 250.000 ευρώ ετησίως!

Για τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος το ιδανικό θα ήταν η «επιστροφή» να ξεκινήσει απ’ τα πλέι-οφ, με διανυχτερεύσεις της ομάδας στην Παιανία (και μία προπόνηση), πριν απ’ τα εντός λεκανοπεδίου παιχνίδια της, τα οποία θα είναι δεδομένα πέντε (με την παρουσία των ΑΕΚ και Πανιωνίου στους αγώνες κατάταξης). Επί του παρόντος ωστόσο, η συγκεκριμένη σκέψη μπαίνει για λίγο στην άκρη, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο κύκλος της διαπραγμάτευσης με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, στον οποίο κι ανήκει το προπονητήριο. Ανθρωποι του Παναθηναϊκού πάντως, έχουν ήδη προχωρήσει τις επαφές με την πλευρά του «καπετάνιου», ο οποίος είναι θετικός, όμως υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να «ξεπεραστούν» στο οικονομικό.

Στη (διετούς ισχύς) σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη τον περασμένο Δεκέμβριο για τη χρήση, μέρους των εγκαταστάσεων της Παιανίας απ’ την Ακαδημία του συλλόγου, προβλεπόταν ετήσιο μίσθωμα 120.000 ευρώ, συν τα λειτουργικά έξοδα των συγκεκριμένων χώρων (τα δύο κεντρικά γήπεδα με χόρτο, αποδυτήρια κλπ). Πλέον, οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν ένα αρκετά μεγαλύτερο φιξ ποσό κάθε χρόνο, για τη συνολική «ενοικίαση» του προπονητηρίου, με μία σημαντική προϋπόθεση.: Να καλύπτονται τα έξοδα (συνολικής) συντήρησης του κέντρου απ’ τον ιδιοκτήτη του προπονητικού, Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Κι εδώ που τα λέμε τα έξοδα, δεν είναι λίγα, καθώς αφορούν ένα ποσό της τάξεως των 40-50.000 ευρώ το μήνα (λίγο πάνω από μισό εκατ. ευρώ το χρόνο). Σ’ αυτό το επίπεδο «τρέχουν» πλέον οι επαφές με την πλευρά του «καπετάνιου» κι όπως λέγεται, γίνονται μεγάλες «ζυμώσεις» για να προχωρήσει το θέμα και να υπάρξει συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ

Στο μυαλό κάθε φίλου του Παναθηναϊκού γεννάται βεβαίως ένα βασικό ερώτημα: «Μα καλά, γιατί να φύγει ο Παναθηναϊκός απ’ το “Γ. Καλαφάτης” που του ανήκει και να πάει με ενοίκιο στην Παιανία;». Η απάντηση έχει να κάνει αποκλειστικά με την «προοπτική» που ΔΕΝ υπάρχει σε ότι αφορά την βελτίωση των εγκαταστάσεων στο «Γ. Καλαφάτης». Όχι γιατί δεν θα ήθελε να τις βελτιώσει και να την εκσυγχρονίσει ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει… Το πολεοδομικό καθεστώς στην περιοχή του Κορωπίου που βρίσκεται το προπονητήριο του Παναθηναϊκού, δεν επιτρέπει να σηκωθεί ούτε… πέτρα παραπάνω, για νέες εγκαταστάσεις ή και ακόμη σε μεγάλες «παρεμβάσεις» πάνω στις υπάρχουσες.

Σε μελέτες και ελέγχους που έγιναν απ’ τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τα στελέχη της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πάρα πολλά νομικά και πολεοδομικά εμπόδια, αλλά και με τους ιδιοκτήτες των γύρω οικοπέδων, που δεν επιτρέπουν «ευελιξία». Ακόμη και η προοπτική κατασκευής νέων γηπέδων (πέραν των τριών που υπάρχουν), ήταν μηδαμινή, αφού οι χώροι είναι πολύ περιορισμένοι και οι ιδιοκτήτες των γειτονικών οικοπέδων, ζητούν τον… ουρανό με τ’ άστρα για να παραχωρήσουν κομμάτια γης. Από τότε στο μυαλό του προέδρου των «πράσινων» άρχισε να ωριμάζει η ιδέα αναζήτησης μίας άλλης λύσης. Κι απ’ τη στιγμή που άνοιξε απ’ το περασμένο φθινόπωρο η «πόρτα» της Παιανίας (αρχικά για την Ακαδημία), η επιλογή της συνολικής επιστροφής του Παναθηναϊκού μπήκε πολύ δυνατά στο τραπέζι.

ΤΟ «ΘΕΜΑ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δεύτερο., εξίσου πολύ λογικό ερώτημα: «Αν κι εφόσον ο Παναθηναϊκός επιστρέψει εντέλει στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας, τι θα γίνει το “Γ. Καλαφάτης”; Θα αποπληρώνεται στον Κωνσταντίνο Τσακίρη και θα μένει “ερημιά”;». Οι σκέψεις των ανθρώπων του «τριφυλλιού» στο συγκεκριμένο ερώτημα, επικεντρώνονται στην προοπτική ενοικίασης του «Γ. Καλαφάτης», προκειμένου να παραμείνει «ζωντανό» και «ενεργό». Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα και η εθνική ομάδα!

Δεν έχει επικοινωνηθεί προς τα έξω στο βαθμό που ίσως θα έπρεπε, το γεγονός πως αρκετά σύντομα η εθνική ομάδα θα έχει πολύ σοβαρό «θέμα» με τις προπονήσεις της, λόγω της παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development τον περασμένο Ιούνιο. Στη συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση με τον όμιλο Λάτση, περιλαμβάνεται η διατήρηση της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, η παραμονή των εγκαταστάσεων του μαζικού αθλητισμού, των εγκαταστάσεων του στίβου και του κολυμβητηρίου, ωστόσο ήταν «ασαφές», το καθεστώς με το προπονητικό κέντρο της εθνικής. Το πλάνο που μελετούσε η κυβέρνηση με τη Lamda Development αφορούσε την αξιοποίηση του χώρου απ’ τον όμιλο Λάτση και τη μετεγκατάσταση της εθνικής σε άλλο χώρο (με προτεραιότητα εντός των ορίων του Ελληνικού), που θα αναλάμβανε να εκπληρώσει η εταιρία. Ο χρονικός ορίζοντας όμως, είναι πλέον πολύ περιορισμένος. Μέσα στους επόμενους 8-10 μήνες θα πρέπει η εθνική να βρει άλλη «στέγη» και οι επιλογές είναι ελάχιστες…

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως η Ομοσπονδίας έχει ήδη κάνει μία πρώτη, πολύ διερευνητική κουβέντα με την ηγεσία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού για την προοπτική «ενοικίασης» του «Γ. Καλαφάτης», εφόσον βεβαίως όλα τα τμήματα της ομάδας μετακομίσουν στην Παιανία. Αντί ενός σημαντικού ποσού, το οποίο στη συνέχεια οι «πράσινοι» θα μπορούν να αξιοποιήσουν για την αποπληρωμή των δόσεων προς τον Τσακίρη, αλλά και για το δικό τους «ενοίκιο» στην Παιανία! Κι εφόσον «ανάψει» το «πράσινο φως» απ’ την πλευρά του «καπετάνιου» προς τον Παναθηναϊκό για το προπονητήριο της Παιανίας, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα κορυφωθούν και οι συζητήσεις για πιθανή μετακίνηση της εθνικής ομάδας στο Κορωπί…

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Αν τώρα δεν προχωρήσει η λύση της εθνικής, η εναλλακτική που υπάρχει στο τραπέζι είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Οι «κυανόλευκοι», που οδεύουν ολοταχώς προς την επιστροφή τους στη Superleague, εξετάζουν εδώ και μήνες την προοπτική περαιτέρω επένδυσης σε θέματα υποδομών. Οι πληροφορίες μάλιστα, επισημαίνουν πως στελέχη του Απόλλωνα φέρονται να έχουν ήδη κάνει μια (αντίστοιχα διερευνητική) προσέγγιση προς τον Παναθηναϊκό για το «Γ. Καλαφάτης» και όλα είναι ανοικτά. Προς το παρόν πάντως, σ’ όλες τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής η προτεραιότητα (και από τον Παναθηναϊκό) έχει δοθεί στην εθνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέχρι τον Μάιο το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK