ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ο Λημνιός έκανε σκόνη το συμβιβασμό του Φερέιρα

Ο Δημήτρης Λημνιός χρειάστηκε μία φάση για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να καταδικάσει το από αέρος παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο 1-0 με την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Λημνιός του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Ο Δημήτρης Λημνιός του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 MOTION TEAM

Η φάση που οδηγεί στο γκολ του Βιεϊρίνια με πέναλτι, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για τη 18η αγωνιστική της Super League 1 στην Τούμπα (1-0), είναι το απλούστατο transition. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ γίνεται ο μεταφορέας πάνω στον άξονα, που παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και τη στέλνει στα δεξιά. Ο Δημήτρης Λημνιός, στην αναμφισβήτητα πιο ποιοτική χρονιά της καριέρας του, έχει ένας εναντίον ενός με τον Νίκλας Χουλτ. Σπριντάρει στην ευθεία και γυρίζει την μπάλα προς τα πίσω. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι στρίβει το κορμί του προς τα αριστερά για να αποφύγει τον προσωπικό αντίπαλό του και σουτάρει με τη μία. Ο Βασίλης Μπάρκας αποκρούει.

Αυτή είναι η δεύτερη εύστοχη τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Έχει άλλη μία, στο 1ο ημίχρονο, όταν ο Σβέριρ Ίνγκασον συμμετέχει στο να σπρώξει την μπάλα στη μικρή περιοχή, έχοντας πάει στο αριστερό άκρο της μεγάλης σε κομπίνα από στημένη φάση. Η κεφαλιά του Ισλανδού βρίσκει πάλι τον Σβιντέρσκι, του οποίου η προβολή εξοστρακίζεται στον Μπάρκα.

Στη συνέχεια, λοιπόν, της δεύτερης απόκρουσης του Μπάρκα στο σουτ του Πολωνού επιθετικού, το τρέιλερ Βιεϊρίνια, που παίζει ξανά μέσα από το εγχειρίδιο των ψυχωμένων εμφανίσεων, γίνεται κάτοχος της μπάλας και τον τραβάει ο Σιμόες. Το πέναλτι, που εκτελεί ο ίδιος, είναι το γκολ του παιχνιδιού. Και έρχεται στη μόνη αληθινή ευκαιρία που κάνει ο ΠΑΟΚ στο ματς με την μπάλα κάτω.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήθελε να κερδίσει ένα ντέρμπι και για να γίνει αυτό, έπρεπε να νικήσει σε ένα ντέρμπι. Στο γήπεδο εμφανίστηκε ο 'ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου σε πιο μπερδεμένη έκδοση'. Ο Λημνιός, ο μόνος ποδοσφαιριστής που δεν χρειάστηκε να μετατοπιστεί, αλλά κι εκείνος που όταν η μπάλα έφτανε στα δεξιά έκανε κάτι, έπρεπε να περιμένει τη σειρά του. Η οποία ήρθε όταν, πια, απηυδισμένοι από τα γεμίσματα, μερικά από τα οποία ήταν μετάβαση από την περιοχή του ΠΑΟΚ στην περιοχή της ΑΕΚ, οι παίκτες του Φερέιρα αποφάσισαν να παίξουν με την μπάλα κάτω όλη τη φάση.

Όποτε έπαιρνε ο Λημνιός την μπάλα, κάτι συνέβαινε. Ο Πορτογάλος προπονητής το ήξερε αυτό. Αλλά η πεποίθησή του ήταν ότι αν επρόκειτο να κερδίσει αυτό το ματς (το οποίο ΕΠΡΕΠΕ να νικήσει), θα το έκανε από αέρος και όχι απαραιτήτως διότι θεωρούσε ότι θα πάρει αυτό το ματς, αλλά κυρίως επειδή ήθελε να διασφαλίσει πως δεν θα γινόταν κάποιο καίριο λάθος που θα οδηγούσε σε καταδικαστική κόντρα υπέρ της ΑΕΚ.

Ο Λημνιός ξεχώρισε σε κάθε περίπτωση για μία ομάδα που επέλεξε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Κυρίως διότι δεν χρειαζόταν να κάνει το overlap για να πάρει μπάλες, αφού η κυκλοφορία του ΠΑΟΚ με την μπάλα κάτω ήταν επίσης αναιμική. Ο διεθνής ακραίος επικράτησε του Χουλτ σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, αλλά αυτό συνέβαινε σε τέτοια συχνότητα, που η Ένωση στην αμυντική διάταξή της δεν θεωρούσε ότι άξιζε τον κόπο να βγάλει βοήθεια. Τη ζημιά έκανε, εν ολίγοις, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε διαδικασία επιστροφής και δεν γινόταν, και να ήθελε, να ντουμπλάρει στο επικείμενο ένας εναντίον ενός. Κι αυτή η φάση ήταν ό,τι χρειάζονταν τα οξυμένα αντανακλαστικά του, για να προκύψει, εν τέλει, η μία και μοναδική ζημιά στο ματς. Έτσι ο Φερέιρα πήρε την πρώτη νίκη του σε μεγάλο ματς φέτος και ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό.

Θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από το τέλος στο αήττητο; Το Pod-όσφαιρο απαντά:


News 24/7

24MEDIA NETWORK