ΠΑΟΚ - Άρης: Ο μόνος που δεν χάνει στην Τούμπα

Ο Άρης έφυγε για δεύτερη φορά αήττητος από την Τούμπα, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια. Κι αυτό για τους 'κίτρινους' είναι σαν νίκη.

ΠΑΟΚ - Άρης: Ο μόνος που δεν χάνει στην Τούμπα

Πριν από κάθε ντέρμπι υπάρχουν οι αναδρομές στον παρελθόν. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν οι εμφατικές νίκες του παρελθόντος, για τον Άρη ήταν τα μεγάλα διπλά στην Τούμπα. Αλλά υπήρχε και κάτι άλλο. Το κίνητρο του σπασίματος του αήττητου του επίδοξου πρωταθλητή. Αυτό για ένα τοπικό ντέρμπι είναι σημαντικότερο και από το βαθμολογικό, το οποίο ο Άρης φυσικά και το είχε στα υπ' όψιν θέλοντας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την 5η θέση.

Υπήρχαν κι άλλα, βέβαια, που συνθέτουν την ανυπομονησία για τέτοιου είδους ματς. Ο ΠΑΟΚ μετρούσε μία νίκη και μία ισοπαλία εφέτος κόντρα στον 'αιώνιο' αντίπαλο και φυσικά αυτό το δεύτερο, το διπλό, ήταν που βάραινε τον Άρη, ο οποίος επιζητούσε την εκδίκηση.

Το καλό για τους 'κίτρινους' είναι ότι είχαν προηγηθεί τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ειδικά το δεύτερο αποτέλεσε οδηγό για τον Σάββα Παντελίδη για το πώς θα κατεβάσει την ομάδα του το βράδυ της Κυριακής. Κι έκανε ό,τι δεν έκαναν οι Πειραιώτες πριν από 15 βράδια.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους στον ΠΑΟΚ, του έβαλαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και τον ανάγκασαν να ψάξει τις φάσεις με τρόπους που δεν είχε συνηθίσει έως τώρα. Είτε με σουτ είτε με στημένες φάσεις. Με το πρώτο ήρθε το γκολ από τον Βιεϊρίνια, ο οποίος πήρε τη φάση και με σουτ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό. Από περίπου το ίδιο σημείο που σκόραρε κατά του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια κάποια κόντρας.

Κόντρα, όμως, στη ροή μιας και ο Άρης ήταν η ομάδα, μέχρι εκείνο το σημείο, που είχε τις περισσότερες τελικές και τις πιο καθαρές φάσεις. Είτε ακολουθώντας κι αυτός τη λύση των σουτ είτε με γεμίσματα στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου που φαινόταν πως είχε προβλήματα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο δεύτερο μέρος που ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και τον έχει φέρει εδώ που βρίσκεται εφέτος, τα πράγματα ήταν δύσκολα στο τελευταίο 'κλικ'. Αυτό το 'κλικ' που δεν είχε σε σχέση με άλλα ματς και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Εξ ου το μονότονο στιλ τελειώματος των φάσεων που έφεραν και τις σχετικές μουρμούρες από την εξέδρα. Το... μενού περιλάμβανε 'σκοτωμένα' σουτ και σέντρες τόσες όσες δεν είχε κάνει συνολικά μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν.

Βάσει εικόνας ο Άρης άξιζε να πάρει κάτι από την Τούμπα. Το πήρε στο 85' με τον Βέλεθ σε φάση που ο επόπτης δεν είδε το απλωμένο πόδι του παίκτη των φιλοξενούμενων που βρισκόταν τόσο μπροστά όσο χρειαζόταν για να σφυριχτεί οφσάιντ. Η φάση συνεχίστηκε, ο Βέλεθ σκόραρε με εξ επαφής κεφαλιά και ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα εφέτος που φεύγει χωρίς να χάσει από την Τούμπα και μάλιστα δύο φορές - το είχε κάνει και στους ομίλους του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ; Μικρό το κακό επί της ουσίας. Το +9 μπορεί να γίνει +7, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον ΟΦΗ τη Δευτέρα. So what που λένε και οι αγγλομαθείς. Ένα κακό ματς, κυρίως λόγω τακτικής του αντιπάλου, το... σηκώνει ο Δικέφαλος που ήδη κάνει υπερβατική χρονιά. Η όποια συζήτηση πως με το +7 δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και μπλα, μπλα, μπλα το μόνο που βγάζει είναι φόβο και ανασφάλεια. Από αυτά ο εφετινός ΠΑΟΚ δεν έχει και δεν χρειάζεται να τα βγάλει τώρα.

Ο Άρης; Έχει αδικήσει τον εαυτό του πολλάκις και σίγουρα άξιζε υψηλότερη θέση στη βαθμολογία από αυτή που έχει τώρα. Το 1-1 του δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Τα ματς στο 'Βικελίδης' να προσέξει και η... Ευρώπη είναι δική του.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK