ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Αν δεν υπήρχε ο Διούδης

Μέχρι να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κανονικότητα και σαν μέγεθος, θα χρειάζεται ένας Σωκράτης Διούδης για τα δύσκολα βράδια. Σαν κι αυτό της ήττας με 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού έπειτα από γκολ που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020
Ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού έπειτα από γκολ που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 MOTIONTEAM

Η ορμή και ο ενθουσιασμός από τη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του ΠΑΟΚ άφησε στο περιθώριο τον Σωκράτη Διούδη. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, στη σωστή θέση με τα σωστά αντανακλαστικά και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να απειλήσει το 2-0 και τη δίκαιη επικράτηση. Λίγα 24ωρα αργότερα και κάτι παραπάνω από 500 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών, ο Διούδης ήταν πάλι εκεί να κρατήσει το σκορ στο 2-0. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν αυτός που μάζεψε δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Δύο στα δύο για τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο 27χρονο γκολκίπερ, που εφέτος διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Στους αριθμούς το παραπάνω δεν αποτυπώνεται. Μένει μόνο το σερί των 5 νικών και των 0 τερμάτων παθητικό που 'έχτισε' ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα και κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή έχει την ευκαιρία να το διευρύνει. Η μετριότητα του 'τριφυλλιού' στο μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος πρωταθλήματος μέχρι να πάρει τα πάνω του, με αποκορύφωμα το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, πήρε... παραμάζωμα και τον Διούδη. Η αξία του φάνηκε στην Τούμπα. Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός με "χαλασμένο μυαλό", όπως ο ίδιος τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς, λίγο έλειψε να συντριβεί και να απολέσει και τις τελευταίες ελπίδες ανατροπής και πρόκρισης.

Το 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι απόρροια της εύλογης αντίδρασης που έβγαλε ο Δικέφαλος, αντίδραση που πήρε από το πέναλτι που είδε ο διαιτητής στο μαρκάρισμα του Εμανουέλ Ινσούα στον Δημήτρη Πέλκα και την αξιοποίησε στο 2ο ημίχρονο. Εκεί όπου μετά το 60', ο Παναθηναϊκός είχε παθητικό ρόλο σαν να είχε αποδεχθεί τη μοίρα του. Ο Παναθηναϊκός της Κυριακής είχε μείνει στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα ο κόσμος του τον είχε περισσότερο ανάγκη.

Επί της ουσίας, κέρδισε το ματς που αν το έχανε θα είχε τη λιγότερη ζημιά και έχασε αυτό που φαίνεται ότι θα του στοιχήσει πραγματικά. Ο Διούδης κράτησε το σκορ σε επίπεδα ενδιαφέροντος για τη ρεβάνς και οι 'πράσινοι' βρίσκονται μπροστά στον μεγαλύτερο εφετινό 'τελικό'. Μέχρι τον επόμενο. Πριν από την πρόκληση της ανατροπής του 0-2, υπάρχει η ΑΕΚ. Η πρόκληση να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός να κάνει ό,τι έκανε το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ: να βγάλει αντίδραση.

Αγωνιστικά, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Ο Παναθηναϊκός σαν μέγεθος αργεί ακόμα. Μέχρι τότε, θα χρειάζεται ένας Διούδης να νικά και τους εξωγενείς παράγοντες και να κρατά όρθια την ομάδα του στα δύσκολα βράδια.

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού έπαιξαν ρόλο κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK