ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: Ο Σβιντέρσκι έχει τη λύση κάθε 75 λεπτά

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έφτασε τα 3 γκολ κάθε 75 λεπτά αγώνα τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Όλα έδωσαν νίκη στον ΠΑΟΚ (σημαντική ή όχι), με τελευταίο παράδειγμα το 2-1 επί του Πανιωνίου.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Αν ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διαγράψει μία εβδομάδα από τη φετινή σεζόν, σίγουρα θα ήταν αυτή που ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ο αποκλεισμός από τη Σλόβαν στα playoffs του Europa League παρά τη νίκη με 3-2, οι τραυματισμοί των Ομάρ ελ Καντουρί και Ντόουγκλας Αουγκούστο την Πέμπτη και του Φερνάντο Βαρέλα τώρα, η παραίτηση του Μάριο Μπράνκο από τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, τα προβλήματα με το Financial Fair Play, το τέλος των μεταγραφών χωρίς περιθώριο για σοβαρή ενίσχυση πια, είναι κάποιοι από τους λόγους.

Αν ο Κάρολ Σβιντέρσκι μπορούσε να διαγράψει μια εβδομάδα από τη φετινή σεζόν, χωρίς να δεχθεί φίλια πυρά γι' αυτό, σίγουρα δεν θα ήταν αυτή που ολοκληρώνεται την Κυριακή. Μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σλόβαν και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, τόσο με τη γεμάτη παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή, όσο και με το γκολ που σημείωσε στο 50ό λεπτό, γράφοντας το 2-1. Δύο ημέρες αργότερα, οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έκαναν limit up, όταν γνωστοποιήθηκε η είδηση ότι ο ΠΑΟΚ απέρριψε προτάσεις ύψους 5.000.000 ευρώ για τα πόδια του, σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο. Και την Κυριακή, έχοντας κερδίσει φανέλα βασικού πια και παίζοντας δίπλα στον Τσούμπα Άκπομ, σημείωσε το γκολ της νίκης στο 2-1 επί του Πανιωνίου στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Πολωνός επιθετικός βγήκε αλώβητος από την πανωλεθρία του 'δικεφάλου του βορρά' τις προηγούμενες ημέρες. Χωρίς να έχει εντυπωσιάσει όλο αυτό το διάστημα, παραμένει ουσιαστικός και κάνει αυτό που του έχει ζητηθεί, υπό τους όρους που του έχει ζητηθεί. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και παρότι δεν έπαιρνε πολλά λεπτά συμμετοχής ως βασικός, με συνέπεια να δυσκολεύεται να βρει αγωνιστικό ρυθμό, έκλεισε τη χρονιά με 6 γκολ σε 15 αγώνες ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, σε περίπου 225 λεπτά συμμετοχής (συν τις καθυστερήσεις), έχει φτάσει τα 3 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, δηλαδή περίπου ένα γκολ κάθε 75 λεπτά. Αν προστεθούν και τα 27 λεπτά του Άγιαξ, η επίδοση πέφτει στο ένα γκολ κάθε 84 λεπτά. Και πάλι, δεν χρειάζεται ολόκληρο παιχνίδι...

Το γκολ που σημείωσε στο 74ο λεπτό της συνάντησης της Τούμπας (και μετά από 5λεπτη αναμονή λόγω VAR) ήταν ζωτικής σημασίας για τους γηπεδούχους. Κόρνερ από αριστερά, η μπάλα από τα μαρκαρίσματα έφτασε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος είχε πλάτη την εστία του Μάτιτς Κότνικ, όμως με καταπληκτικό 'τσίμπημα' την έστειλε στα δίχτυα. Ήταν το τέρμα που εκτόνωσε τη 'βαλβίδα' της πίεσης που έπιασε 'κόκκινο' στο 57ο λεπτό. Ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να 'καθαρίσει' εύκολα για να αποσυμπιέσει την ατμόσφαιρα μετά από την πρόωρη έξοδο από την Ευρώπη -και με το περιθώριο που δίνει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων- έγινε ντέρμπι από το πουθενά. Μία πάσα... στήθους του Μπαχάνα Αραμπούλι στον Σωτήρη Τσιλούλη, δευτερόλεπτα αφότου ο 24χρονος Έλληνας μέσος πέρασε αλλαγή, του έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ είχε 7 τελικές προσπάθειες, 5 εκ των οποίων στον στόχο. Ο Άκπομ με όμορφο πλασέ είχε ανοίξει το σκορ στο 14' και στη συνέχεια οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να απειλούν τους 'κυανερύθρους'. Οι 4 αλλαγές από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας και αν δεν υπήρχε το πρόβλημα στη μέση του Βαρέλα, που τον οδήγησε στα αποδυτήρια πάνω σε φορείο, όλα θα ήταν ιδανικά. Αυτό σχολίαζε χωρίς να υπολογίζει σε μια μεταμόρφωση των αντιπάλων και ο επίσης τραυματίας Ελ Καντουρί στο PAOK TV, που μετέδωσε και αυτό το παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε τέτοια, αφού και η ομάδα του Άκη Μάντζιου αντιμετώπιζε (και) πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Μία ομάδα χωρίς τους Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Γιάννη Μανιάτη, Γκουστάβο Ντομίνγκες, όταν βρίσκεται στο 'φεγγάρι' που βρίσκεται ο Πανιώνιος, δεν μπορεί να περιμένει πολλά. Το γκολ του Τσιλούλη τον έβγαλε για λίγο από τις μίζερες σκέψεις του, όμως ο Σβιντέρσκι είχε ένα σερί να τρέξει. Κάθε 75 λεπτά σκοράρει τον τελευταίο καιρό και όταν έφτασε στο 74' το παιχνίδι, έπρεπε να γράψει το 2-1 και να δώσει 'τρίποντο' ηρεμίας στον ΠΑΟΚ.

Ποιος θα πάρει το Champions League; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση:

News 24/7

24MEDIA NETWORK