ΠΑΟΚ - Σλόβαν: Ο αποκλεισμός της Τούμπας δεν έχει δικαιολογίες

Έχοντας ένα μπλαζέ αγωνιστικό πρόσωπο στα 135 από τα συνολικά 180 λεπτά των δύο αναμετρήσεων με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο και ο αποκλεισμός του από τους Σλοβάκους, παρά το 3-2 της Τούμπας, είναι ο ορισμός μιας αποτυχίας που δεν χωρά δικαιολογίες.

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Γιαννούλης απογοητευμένος από την εξέλιξη της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου παρά τη νίκη του (3-2), ο 'Δικέφαλος' αποκλείστηκε στα playoffs του Europa League EUROKINISSI SPORTS

Με οδυνηρό τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά της Ευρώπης. Ο 'Δικέφαλος' μπορεί να επικράτησε με σκορ 3-2 της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα, ωστόσο η ήττα του με 1-0 στην Σλοβακία τον αφήνει εκτός ομίλων Europa League. Ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλείστηκε από μια ομάδα χαμηλής δυναμικής -σαφώς κατώτερη από τον ίδιο- και το γεγονός αυτό αφήνει φαρδιά - πλατιά την στάμπα της ευρωπαϊκής αποτυχίας για το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα. Στα 3 από τα 4 ημίχρονα απέναντι στους Σλοβάκους, ο ΠΑΟΚ ήταν... απών και όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο ήταν πλέον αργά. Πέρα από το ισχυρό πλήγμα της εικόνας του, ο 'Δικέφαλος' υπέστη και οικονομική ζημιά μένοντας εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Αργός, δίχως ιδέες, ρυθμό και ένταση

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ροντρίγο στην θέση του τιμωρημένου Μάτος, τον Λημνιό αντί του Ζαμπά από επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα και τον Πέλκα σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού, στήριγμα στον σέντερ φορ Άκπομ. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας παρατάχθηκε σε διάταξη με τρεις στόπερ, έχοντας ξεκάθαρη προτεραιότητα να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Οι Σλοβάκοι έδιναν το πλάτος του γηπέδου στον ΠΑΟΚ, κρατώντας πολλούς παίκτες στον άξονα, θέλοντας να μην επιτρέψουν τις κάθετες μεταβιβάσεις.

Οι παίκτες του 'Δικεφάλου' αναγκάστηκαν σε παράλληλο παιχνίδι, με μοναδικό κέρδος τις πολλές στημένες φάσεις που δεν έφερναν αποτέλεσμα. Το ματς κυλούσε σε αργό τέμπο, γεγονός που βόλευε τους φιλοξενούμενους, ενώ στο μισάωρο ένα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε στον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του, όταν ο Ελ Καντουρί αποχώρησε τραυματίας αφήνοντας την θέση του στον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Η Τούμπα 'πάγωσε' στο 38'. Ο Μεντβέντεβ έπιασε ένα τρομερό σε δύναμη και φάλτσα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καρφώνεται ψηλά στην αριστερή γωνία του αβοήθητου Πασχαλάκη. Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου και ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 45 λεπτά στην διάθεση του για να φτάσει στην ανατροπή.

Γέννησε την ελπίδα αλλά 'πέθανε' μαζί της

Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όλα έδειχναν πως θα τα καταφέρει. Ο Λημνιός με καταπληκτικό τακουνάκι στο γύρισμα του Γιαννούλη ισοφάρισε σε 1-1 στο 48' και δύο λεπτά αργότερα ήρθε ο Σβιντέρσκι (πήρε τη θέση του Πέλκα στην ανάπαυλα) να κάνει την ολική ανατροπή με άμεση εκτέλεση εντός περιοχής! Το ρολόι σημάδευε το 50ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ είχε στα χέρια του το 2-1, ψάχνοντας πλέον ένα ακόμη τέρμα που θα του έδινε σκορ πρόκρισης.

Η απλή αυτή εξίσωση έγινε εξαιρετικά πολύπλοκη, όταν ο Ντε Μάρκο στο 62' έφερε το ματς στα ίσια για τους Σλοβάκους. Ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ σε εκτέλεση κόρνερ με αποτέλεσμα το 2-2, που αυτή τη φορά... ξεπάγιασε την Τούμπα στο τέλος του καλοκαιριού. Στον χρόνο που έμενε ο ΠΑΟΚ όφειλε να κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια, ωστόσο έμοιαζε σοκαρισμένος από την εξέλιξη της ρεβάνς. Ο Γιαννούλης με καταπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 87' έδωσε ξανά το προβάδισμα στον 'Δικέφαλο', αφήνοντας μια χαραμάδα ανατροπής της διαμορφωθείσας κατάστασης. Όμως ο ΠΑΟΚ τελικά δεν μπόρεσε να ξεμπερδέψει από το πρόβλημα που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του, εμφανίζοντας ένα μπλαζέ πρόσωπο στα 135 από τα συνολικά 180 λεπτά των δύο αναμετρήσεων με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Καμία δικαιολογία

Μοιραία γνώρισε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό, κόντρα σε μια ομάδα σαφώς πιο αδύναμη συνολικά. Και αν η περσινή απογοητευτική εικόνα κόντρα σε ΜΠΑΤΕ και Βίντι στους ομίλους του Europa League ή ο φετινός αποκλεισμός από τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό του Champions League αποδόθηκαν στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και τον ρέφερι αντίστοιχα, ο αποκλεισμός κόντρα στην Σλόβαν είναι ο ορισμός της αποτυχίας και δεν χωρά καμία δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK