"Παρθενική" νίκη για Πανιώνιο

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Πανιώνιος, επικρατώντας 1-0 της Καλλιθέας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη ώρα. Οι "κυανέρυθροι" πίεζαν για το γκολ, είχαν ευκαιρίες, αλλά μόνο αυτή του Ναλιτζή μετουσιώθηκε σε γκολ. Η Καλλιθέα για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έπαιξε άσχημα, αλλά παραμένει αναποτελεσματική και ίσως αυτό πληρωθεί από τον Μλαντένοφ.

"Παρθενική" νίκη για Πανιώνιο

Ρεεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος


Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Πανιώνιος, επικρατώντας 1-0 της Καλλιθέας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη ώρα. Οι "κυανέρυθροι" πίεζαν για το γκολ, είχαν ευκαιρίες, αλλά μόνο αυτή του Ναλιτζή μετουσιώθηκε σε γκολ. Η Καλλιθέα για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έπαιξε άσχημα, αλλά παραμένει αναποτελεσματική και ίσως αυτό πληρωθεί από τον Μλαντένοφ.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Πανιώνιο να παρατάσσεται σε σχήμα 3-4-3. Ο Κέιζα Φάρκας θέλησε να δώσει μία επιθετική χροιά στην ομάδα του, με αποτέλεσμα Οραβετς, Μπρέσκα και Ναλιτζής να απειλούν την άμυνα των γηπεδούχων. Εκεί βρέθηκε επίσης μία τριπλέτα, αυτή των Βενέτη, Κουλακιώτη και Βόκολου, οι οποίοι ήταν μέρος του 3-5-2 του Στόικο Μλαντένοφ, με τον Σιλά να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας του ομάδας στην επίθεση, δίπλα από τον Λαζανά.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Οραβετς βρέθηκε σε καλή θέση, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 7ο λεπτό, ένα πολύ καλά εκτελεσμένο φάουλ του Ναλιτζή, βρήκε αντίπαλο τον Σουλογάνη. Η επόμενη φάση άργησε να γίνει, αφού ο Πανιώνιος είχε μεν την κυριαρχία, αλλά αυτή ήταν φλύαρη, με την οργανωμένη -ιδιαίτερα στα μετόπισθεν- άμυνα των φιλοξενούμενων να έχει αποτελέσματα. Μάλιστα, όταν η Καλλιθέα έβγαινε σε αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Σιλά και τον Λαζανά, οι κίνδυνοι αυξάνονταν κατακόρυφα για τους γηπεδούχους.

*** Στο match program του Πανιωνίου υπήρχε μία σελίδα αφιερωμένη στον… νέο τεχνικό της ομάδας, Γιόζεφ Μπουμπένκο. Σε αυτό περιεχόταν αναλυτικό βιογραφικό και φυσικά αρκετά στοιχεία από την πρώτη -περσινή- του θητεία στον πάγκο της ομάδας.

*** Ο Σλοβάκος τεχνικός βρίσκεται, ως γνωστόν, στην πατρίδα του, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας (πέτρα στα νεφρά). Η πιθανότερη ημέρα άφιξης στην Αθήνα είναι η προσεχής Τρίτη (18/10).

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν και εκατό φίλοι της Καλλιθέας, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι στη Θύρα 1.

*** Στα των... διασήμων, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Νίκος Παντελής (προηγούμενος προπονητής), οι Γιαννόπουλος και Νάβας (απόντες) βρέθηκαν στις εξέδρες για τον Πανιώνιο, ενώ ο Νταμπρόφσκι παρακολόυθησε την Καλλιθέα.

*** Στις εξέδρες βρέθηκε και ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, ο τεχνικός του Ακράτητου, του επόμενου αντιπάλου του Πανιωνίου.

*** Την αντικατάσταση του Γκεοργκίεφ ακολούθησε η… μήνη των οπαδών του Πανιωνίου, αφού, κατά πάσα πιθανότητα, ο Βούλγαρος μέσος προκάλεσε τους Νεοσμυρνιώτες. Οι τελευταίοι επισκέφτηκαν τον πάγκο της Καλλιθέας, φωνάζοντας και βρίζοντας.

*** Συγχαρητήρια έδωσε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο από την πατρίδα του στον Κέιζα Φάρκας για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Στο 27ο λεπτό ο Κιάσσος έπιασε ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σουλογάνη. Σε μία εσωτερική αλάγή, ο μέσος του Πανιωνίου πέρασε στα δεξιά, στην πλευρά του δηλαδή, με τον αριστεροπόδαρο Μαγκντί να πηγαίνει στα αριστερά, αφού το πείραμα του Φάρκας δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Καλλιθέας να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν γυριστή κεφαλιά του Τελκίνσκι κατέληξε στην αγκαλιά του Βάνιακ. Στο 34ο λεπτό, ο Οβαρετς βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για τους γηπεδούχους, αλλά η ολιγωρία του τού κόστισε και οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων τον έφτασαν και τον ανέκοψαν.

Στο 42ο λεπτό σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων, όταν ο Γιάντσεφ έβγαλε μόνο του τον Λαζανά, ο οποίος, στο τετ-α-τετ με τον Βάνιακ προτίμησε να κάνει το κάτι παραπάνω, κάτι που του κόστισε σε χρόνο, αφού οι αμυνόμενοι τον έκοψαν, διατηρώντας το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αφού αμφότεροι οι προπονητές περίμεναν κάτι για να τους δώσει την αφορμή να μεταβάλουν τα πλάνα τους. Στο 47ο λεπτό ο Οραβετς επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η στασιμότητα ανάγκασε τον Φάρκας να βάλει τον Φερνάντες στη θέση του Οραβετς και να μετατρέψει το σύστημα σε 3-5-2, με τους Μπρέσκα και Ναλιτζή καθαρόαιμους επιτιθέμενους.

Στο 59ο λεπτό, ο Ναλιτζής έπαιξε το ένα-δύο με τον Φερνάντες, με αποτέλεσμα να βγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και περνώντας και τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. Εν τούτοις, οι παίκτες της Καλλιθέας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, καθώς ο Γιάντσεφ ήταν πεσμένος στο έδαφος και θεωρούν ότι οι "κυανέρυθροι" θα έπρεπε να τηρήσουν το fair play. Με τη σέντρα, η Καλλιθέα είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαζανά να βρίσκεται απέναντι από τον Βάνιακ, χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Ο Μλαντένοφ απέσυρε τον Μουτζίρι και πέρασε τον Διαμάντη ως αντίδραση στο γκολ. Το παιχνίδι έγινε νευρικό, έχασε τον ρυθμό του, ενώ δεν έλειψαν τα νεύρα προς το τέλος. Στο 74’ο Κουτσοσπύρος άλλαξε τον Τσιώλη, τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, με την Καλλιθέα να παρατάσσεται πια με δύο γνήσιους επιθετικούς. Στο 77’ ο Σιλά έβγαλε μία σέντρα από τα πλάγια και η κεφαλιά του Διαμάντη εξουδετερώθηκε από τον Βάνιακ. Στο 83ο λεπτό, κι ενώ ο Κουτσοσπύρος βρισκόταν στο έδαφος, ο Σμίλιανιτς φάνηκε πως τον χτύπησε εκτός φάσης, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάτι.

Μέχρι το τέλος, οι δύο ομάδες προσπάθησαν με ανορθόδοξο τρόπο να επιτεθούν με αποτέλεσμα να μην είναι ουσιαστικές. Οι αλλαγές δεν έφεραν κάποια συγκλονιστική μεταβολή και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει το πρώτο του εφετινό "τρίποντο" και την Καλλιθέα να παραμένει ουραγός της Α’ Εθνικής.


Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Βάνιακ, Εξουζίδης (50' Μάκος), Σμίλιανιτς, Γαλανόπουλος, Τσίχον, Μαγκντί, Λάνγκερ, Κιάσσος, Οραβετς (54' Φερνάντες), Μπρέσκα (86' Γουνδουλάκης), Ναλιτζής
Καλλιθέα: Σουλογάνης, Βενέτης, Βόκολος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ (85' Πασάς), Γιάντσεφ, Τελκίνσκι, Τσιώλης (74' Κουτσοσπύρος), Μουτζίρι (63' Διαμάντης), Σιλά, Λαζανάς

Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)
Σκόρερ: 59' Ναλιτζής
Κίτρινες: Τσιχόν, Μάκος, Γαλανόπουλος- Βενέτης
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 1399
Εισπράξεις: 15.005 ευρώ





News 24/7

24MEDIA NETWORK