ΠΑΣ-ΠΑΟΚ: Πηγαίνοντας κόντρα στη μοίρα του

Αν και ο Βιεϊρίνια ξόδεψε πέναλτι στο ίδιο γήπεδο που είχε αστοχήσει ο Τζόλης, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να καταφέρει μια ανατροπή όπως εκείνη του Ατρομήτου πριν από 39 ημέρες στο ίδιο γήπεδο. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ τα δύο γκολ της νίκης του 'Δικεφάλου' στο Περιστέρι.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει παρέα με τον Αμρ Ουάρντα το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ στο Περιστέρι
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει παρέα με τον Αμρ Ουάρντα το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ στο Περιστέρι EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ γύρισε στον τόπο του εγκλήματός του και κάποια από τα σημάδια εκείνου του σοκαριστικού (για την τροπή του) 3-2 από τον Ατρόμητο πριν από 39 ημέρες, με ανατροπή του σκορ μετά το 85', έμοιαζαν υπερβολικά. Σε τέτοιο βαθμό που το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών γεννούσε συνειρμούς, έχοντας επηρεάσει έκτοτε την αυτοπεποίθηση των 'ασπρόμαυρων'. Ήταν ένα στίγμα για την εφετινή προσπάθεια η κατάρρευση. Μόνο που τούτη τη φορά η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προφύλαξε μέχρις εσχάτων το πολύτιμο προβάδισμά της και το 2-0 επί του (τυπικά γηπεδούχου) ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι την έφερε σε ισοβαθμία με τον δεύτερο Άρη (που τουλάχιστον ως τις 7/3 υπερτερεί στην ισοβαθμία).

Η αρχή ήταν αποθαρρυντική. Βέβαια το κερδισμένο πέναλτι που καρπώθηκε ο 'Δικέφαλος' από το απλωμένο χέρι του Οικονομόπουλου πριν από τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών στο ματς δεν το έχασε ο Τζόλης, όπως στην αναμέτρηση της 7ης του Γενάρη, αλλά ο Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν σημάδεψε σωστά με το καλό δεξί, σούταρε ψηλά άουτ και η μπάλα 'έκοψε στη μέση' κάμποσες από τις λευκές νιφάδες χιονιού που έπεφταν αδιάκοπα από τη σέντρα έως τη λήξη. Θα ήταν η ιδανικότερη συνθήκη το γρήγορο 1-0 για ένα παιχνίδι που στον αντίθετο πόλο του βρισκόταν ένα σύνολο με δυνατότητα να εκμεταλλεύεται άριστα το ανοικτό γήπεδο και να προκαλεί ρήγματα.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είχε ηττηθεί στην Τούμπα με γκολ του ελ Καντουρί στις καθυστερήσεις, είχε απειλήσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είχε τρομάξει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο χάνοντας στην τελευταία φάση και προσφάτως είχε εκθέσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που στην υποτιθέμενη έδρα της μετρούσε 2/2 απέναντι στον Ατρόμητο (πρωτάθλημα, κύπελλο)! Το γεγονός πως έλειπε από τον ηπειρώτη 'Άγιαξ' η σπιρτάδα προηγούμενων αγώνων ευνόησε αφάνταστα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος -αμέσως μετά το 1-0 χάρη στην ολοκληρωμένη κίνηση και πρώτο γκολ του Άντριγια Ζίβκοβιτς ύστερα από δύο μήνες- ήλεγξε την όποια αντίπαλη επιθετικότητα και δεν λάθεψε στη διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος.

Φυσικά και οριοθέτησε τα δεδομένα το δεύτερο γκολ από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σβαμπ στο 62', από το νέο -αχρείαστο- παράπτωμα του Οικονομόπουλου σε μπάσιμο του Τζόλη από τα δεξιά, αλλά σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο οι 'ασπρόμαυροι' είχαν φροντίσει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις λανθασμένες μεταβιβάσεις και να παρουσιάσουν την προσδοκώμενη ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. "Πάνω στην οποία", όπως σημείωσε μετά το φινάλε ο Πάμπλο Γκαρσία, "δουλεύουμε στις προπονήσεις". Με χειροπιαστό αποτέλεσμα τις 13 υπέρ και τις 4 κατά τελικές προσπάθειες σε όλο το 90λεπτο.

Ο Ουρουγουανός προπονητής είχε εμπιστευτεί τη δυναμική του νεαρού Τσιγγάρα στα χαφ για να 'χει την απαιτούμενη ένταση στον άξονα, στα επιλογή που είδε ν' αποδίδει, αλλά επιπλέον ρίσκα που θα μπέρδευαν την κατάσταση δεν θέλησε να πάρει στη διάρκεια της αναμέτρησης. Προτίμησε να πάει σε στοχευμένες αλλαγές προσώπων κι αυτές προς το τέλος, αφού ούτως ή άλλως δεν μεσολαβεί μεσοβδόμαδη υποχρέωση που θα επιβαρύνει με λεπτά τους βασικούς, και αυτές περισσότερο για να κερδίσει χρόνο παρά για να επέμβει σ' ένα 'κλειδωμένο' 2-0 και το θέσει σε κίνδυνο.

Ο Σίντζι Καγκάβα θα έχει το χρόνο σε άλλα παιχνίδια να δείξει αν όντως μπορεί να ενσωματωθεί και να 'κλέψει' μια θέση από την καλά ζυγισμένη τριάδα των Ζίβκοβιτς-Ουάρντα-Τζόλη που εναλλάσσονταν από τη μία πλευρά στην άλλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK