Πατεμτζής: "Στόχος η Α’ Εθνική"

Πατεμτζής: "Στόχος η Α’ Εθνική"
Ο προπονητής του Εργοτέλη, Μανώλης Πατεμτζής, μίλησε στον SuperΣΠΟΡ FM για:

- την νίκη-πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο

«Ήταν μια μεγάλη βραδιά. Όμως πρωτεργάτες αυτής της επιτυχίας είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι ο προπονητής. Παίξαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο και κατορθώσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Ήταν ένα ισορροπημένο ματς. Ο Παναθηναϊκός μας απείλησε λίγες φορές. Εμείς είχαμε από την πλευρά μας κάποιες ευκαιρίες και πιστεύω ότι όποιος πετύχαινε το γκολ, θα είχε τον πρώτο λόγο. Ευτυχήσαμε να το πετύχουμε εμείς σε ένα κρίσιμο σημείο, που ο αντίπαλος δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης και έτσι πήραμε τη νίκη, που ήταν δίκαιη. Μετά από μια τόσο σημαντική επιτυχία υπάρχει ψυχολογική και αγωνιστική ανάταση. Εύχομαι αυτό το αποτέλεσμα να μας βοηθήσει και να μην λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας εν όψει συνέχειας».

- τους φετινούς στόχους του Εργοτέλη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Γιώργος Τζώρτζογλου, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την νίκη-πρόκριση, της ομάδας του, επί του Παναθηναϊκού , στο Κύπελλο Ελλάδας:

«Είμαστε μια ομάδα, που αποδίδει, είτε παίζει, με Παναθηναϊκό, είτε με Ολυμπιακό, είτε με ΠΑΟΚ. Ανεξάρτητα με όποιον παίζουμε, ανεξάρτητα, με το χρώμα των φανέλων που αντιμετωπίζουμε, έχουμε στόχο την νίκη και μόνο τη νίκη. Δεν αφήνω υπονοούμενα, για μια καμιά ομάδα. Έχουμε κατηγορηθεί στο νησί ανήκουμε στο άρμα του Ολυμπιακού. Όμως πέρυσι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και φέτος τον Παναθηναϊκό. Ο Εργοτέλης δεν στηρίζεται μόνο σε ένα πρόσωπο. Μπορεί να είμαι ο μεγαλομέτοχος, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα. Στις Ακαδημίες έχουμε χίλια μέλη. Οι οικογένειες τους συνεισφέρουν στην ομάδα. Πέρυσι από τις Ακαδημίες είχαμε πολλά έσοδα. Είχαμε λοιπόν υποχρέωση, να επιστρέψουμε αυτά τα χρήματα και ενισχύσαμε την ομάδα. Δεν μειώσαμε το μπάτζετ, παρά το γεγονός ότι πέσαμε στην Β Εθνική. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Α Εθνική, για αυτό ενισχύσαμε την ομάδα».

«Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο, με στόχο την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά για μας. Την προηγούμενη χρονιά κάποια λάθη στοίχησαν την παρουσία της ομάδας στην Α’ Εθνική και τα οποία δεν θέλουμε να επαναλάβουμε, αν και εφόσον καταφέρουμε τον στόχο μας από φέτος. Όσο για το Κύπελλο, ισχύει το «βλέποντας και κάνοντας». Δεν είμαστε τόσο μεγάλη ομάδα, ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να προγραμματίζουμε την πορεία και επίσης δεν γνωρίζουμε τον επόμενο αντίπαλο μας. Κυρίαρχος στόχος παραμένει η θετική πορεία στο πρωτάθλημα και η επιστροφή μας στα «μεγάλα σαλόνια».

- τον Πατρίκ Ογκουνσότο

«Εφόσον γίνει η κατάλληλη επιλογή της ομάδας έχει τα φόντα να αγωνίζεται ανελλιπώς. Παρόλα αυτά δεν ταιριάζουν όλοι οι παίκτες με την νοοτροπία και την φιλοσοφία της κάθε ομάδας. Γι’ αυτό οφείλει να είναι προσεκτικός στο επόμενο βήμα της καριέρας του».

- την φετινή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟ

«Φέτος δεν έχει την καλύτερη δυνατή πορεία. Είναι πίσω στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και έχει δύο βαριές ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο ο κόσμος της ομάδας και αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, όσο και εγώ ως ουδέτερος περιμέναμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Ο μέσος του Εργοτέλη, Μανόλης Σουτζής, μίλησε στο Sportime Radio, για τη πρόκριση της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ξέραμε εξαρχής ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί αλλά κατά βάθος πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό, να είμαστε στον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του. Το πιστέψαμε κι αυτό φάνηκε από την αρχή. Μπήκαμε χωρίς να φοβηθούμε και νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλά. Δεν ξέρω αν μας υποτίμησε ο Παναθηναϊκός. Δεν το νομίζω. Η ομάδα στήθηκε στο γήπεδο πολύ καλά. Οι συμπαίκτες μου έδωσαν το 100% στο παιχνίδι, βρεθήκαμε όλοι σε πάρα πολύ καλή μέρα. Ίσως κι εμείς από την πλευρά μας καταφέραμε να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ:

Φέτος, στόχος μας είναι η επιστροφή στην Α’ Εθνική. Από την αρχή της χρονιάς αυτός είναι. Όλο το βάρος το ρίχνουμε στο πρωτάθλημα και θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα όπως ήρθαν τα πράγματα το Κύπελλο μας ενδιαφέρει έχουμε και εκεί στόχους, όχι βέβαια να το πάρουμε, αλλά όταν αποκλείεις τον Παναθηναϊκό έχεις το δικαίωμα να ονειρεύεσαι ότι θα περάσεις και τον επόμενο αντίπαλο, ειδικά αν μας τύχει κάποιος στα μέτρα μας. Τζώρτζογλου: Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Α’ Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK