Πελέ: "Ακόμη ονειρεύομαι ότι παίζω ποδόσφαιρο..."

Συνέντευξη στην αγγλική AS παραχώρησε ο Πελέ, στην οποία μίλησε για πολλά γεγονότα που αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά το ενδιαφέρον μονοπώλησε η εφετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη χώρα του.

Πελέ: "Ακόμη ονειρεύομαι ότι παίζω ποδόσφαιρο..."

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε την Τρίτη ο Πελέ. Σε αυτήν, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της χώρας του, τις διαμαρτυρίες των συμπατριωτών του για την ανάληψη της διοργάνωσης, την προτίμηση του στην ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι Βραζιλιάνοι στον τελικό, ποιες χώρες συμπαθεί και θέλει να παρακολουθήσει αλλά και πολλά περισσότερα.

Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

"Αγαπώ τον Τσάβι, είναι εξαιρετικός και είναι ο κυριότερος λόγος που συμπαθώ τη Μπαρτσελόνα. Μαζί με τον Ινιέστα και τον Μέσι, μου θυμίζει την εποχή μου στη Σάντος, με τους Ζίτο, Κουτίνιο, Πέπε.

Με εκπλήσσει η απόφαση του Ντιέγκο Κόστα να επιλέξει την Ισπανία γιατί στο παρελθόν κανείς δεν αρνήθηκε και δεν παράτησε την ευκαιρία να αγωνιστεί με τη Βραζιλία. Αλλά άμα νιώθει εκεί πιο άνετα, πρέπει να το σεβαστούμε. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Το μόνο που θα του πω, είναι ότι είναι άτυχος που θα είναι αντίπαλος της Βραζιλίας.

Θα ήθελα να παρακολουθήσω την Ισπανία (τη χαρακτήρισε "Μπάρτσα" λόγω του στυλ παιχνιδιού και του κορμού της) επειδή μου θυμίζει πολλές από τις ομάδες μου, αλλά και τη Γερμανία γιατί είναι καλοί. Αυτές τις δύο ομάδες θα ήθελα να δω.

Ακόμη ονειρεύομαι ότι παίζω ποδόσφαιρο, μόνο που τα όνειρα τώρα είναι διαφορετικά. Τότε έβλεπα ότι έμπαινα στο γήπεδο και ήμουν υπεύθυνος, ζητούσα συνέχεια τη μπάλα, έδινα οδηγίες... Τώρα βλέπω μόνο ότι σκοράρω στο "Μαρακανά" και ξυπνάω... Χαζό ε;

Έχει αλλάξει η νοοτροπία του ποδοσφαίρου. Όλα πλέον γίνονται για τη νίκη και έχει χαθεί η ουσία του παιχνιδιού και το θέαμα. Η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου είναι ό,τι χειρότερο.

Πήραμε εκδίκηση από την Ουρουγουάη το 1970 για τότε (σ.σ. για το Μαρακανάτσο), στα προημιτελικά. Εν μέρει, η πληγή έκλεισε. Αν τους αντιμετωπίσουμε φέτος στον τελικό, αυτό θα είναι το οριστικό κλείσιμο της.

Οι Βραζιλιάνοι δεν διαμαρτύρονται για το ποδόσφαιρο, αλλά για πολιτικούς λόγους. Δεν μπορεί να μην αγαπούν το ποδόσφαιρο που μας έχει προσφέρει πολλές χαρές και μας έχει κάνει μεγάλους. Έχουν τους λόγους τους για τις διαμαρτυρίες, αλλά πρέπει να διαφοροποιηθούν. Άλλο το ποδόσφαιρο, άλλο η πολιτική".

News 24/7

24MEDIA NETWORK