Ο Πελέ φοβάται να βγει από το σπίτι του

O Πελέ πλησιάζει την 9η δεκαετία της ζωής του, χωρίς να θυμίζει πια τον αεικίνητο θρύλο του ποδοσφαίρου που κάποτε υπήρξε. Η ζωή του Βραζιλιάνου σταρ μοιάζει με μια παγίδα χωρίς τελειωμό.

Ο Πελέ φοβάται να βγει από το σπίτι του
AP PHOTO/FILE

Το τραγούδι 'Solitary Man' που ερμήνευσε ο Τζόνι Κας πριν από 20 χρόνια έγινε -άθελά του- ένα προμήνυμα των γεγονότων που ακολούθησαν ως το φινάλε της ζωής του. Ο θάνατος της αγαπημένης του Τζουν Κάρτερ, ένα διαρκές 'βύθισμα' στον εαυτό του, καθώς η επιδείνωση της υγείας του, μεταφράστηκε σε σοβαρά κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα όρασης, ένα σφιχταγκάλιασμα της μουσικής, ηχογραφώντας τραγούδια με τον Ρικ Ρούμπιν, σχεδόν ως το τέλος της ζωής του. Ο Πελέ ζει ως ένας πραγματικός 'solitary man', ένα σενάριο που ο ίδιος φαίνεται ποτέ του να μην επέλεξε.

Η είδηση πως ο Πελέ ζει με κατάθλιψη, παγιδευμένος στο σπίτι του, φοβούμενος να βγει έξω από αυτό γιατί δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, έχει κάνει ήδη τον γύρο των ΜΜΕ παγκοσμίως. Η πληροφορία για την ακραία επιδείνωση της υγείας του προήλθε από τον γιο του, Εντίνιο, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει: "Φοβάται αρκετά. Είχε πρόσφατα μια εγχείριση στον γοφό και δεν κατάφερε να αναρρώσει επαρκώς. Αυτή η δυσκολία στην κίνησή του έχει επιδράσει σημαντικά στην ψυχική υγεία. Φανταστείτε πως κάποτε ήταν ένας 'Βασιλιάς', μια επιβλητική φιγούρα και τώρα δεν μπορεί να κάνει βήμα. Ντρέπεται πάρα πολύ, δεν θέλει να βγαίνει από το σπίτι, δεν θέλει να τον βλέπουν ή να κάνει το οτιδήποτε μπορεί να απαιτεί να βγει από το σπίτι". Ο Εντίνιο επίσης αποκάλυψε πως είχε έντονη διαμάχη με τον πατέρα του, επειδή εκείνος αποφάσισε να μην κάνει την απαραίτητη φυσιοθεραπεία, ώστε να αναρρώσει από την επέμβασή του.

Το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από την κατάκτηση του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Πελέ, ως αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, κατά πολλούς της καλύτερης ομάδας που εμφανίστηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

O Πελέ πανηγυρίζει τη νίκη της Βραζιλίας με 4-1 κόντρα στην Ιταλία, στο στάδιο 'Αζντέκα' του Μεξικού, στις 21 Ιουνίου 1970. Ο Πελέ έχει πετύχει το πρώτο γκολ κι έχει σερβίρει τις ασίστ για τα δυο επόμενα
O Πελέ πανηγυρίζει τη νίκη της Βραζιλίας με 4-1 κόντρα στην Ιταλία, στο στάδιο 'Αζντέκα' του Μεξικού, στις 21 Ιουνίου 1970. Ο Πελέ έχει πετύχει το πρώτο γκολ κι έχει σερβίρει τις ασίστ για τα δυο επόμενα AP PHOTO

Πρέπει να φύγει ο Αμπέλ Φερέιρα απ' τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK