Πέρασε από την Κομοτηνή ο Ακράτητος

Μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά και 16 (ακόμη ένα στο 3ο λεπτό) πέναλτι, ο Ακράτητος επικράτησε του Πανθρακικού με 6-5 στην ψυχοφθόρο διαδικασία (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση) και πήρε τη πρόκριση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πέρασε από την Κομοτηνή ο Ακράτητος

Μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά και 16(ακόμη ένα στο 3ο λεπτό) πέναλτι, ο Ακράτητος επικράτησε του Πανθρακικού με 6-5 στην ψυχοφθόρο διαδικασία ( 2-2 κανονικός αγώνας και παράταση) και πήρε τη πρόκριση για τη φάση των " 16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο γήπεδο της Κομοτηνής και προς στιγμήν έσωσαν την κατάσταση.

Τα πρώτα λεπτά ήταν ιδανικά για την ομάδα του Μανουέλ Κεοσεγιάν. Μόλις στο 2’, ο Σκούφαλης μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και ο πορτιέρο Καρκάνης τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι Ευθυμιάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Έντου Σάλες δεν είχε πρόβλημα να πανηγυρίσει το γκολ.

Εν συνεχεία, οι παίκτες του Πανθρακικού, παρακινούμενοι και από την συμπαράσταση των 1500 φίλων τους, προσπάθησαν για κάτι καλό αλλά ο Αθανασιάδης, στο 21ο λεπτό και μετά από διπλή προσπάθεια, δεν κατάφερε να νικήσει τον Στελέα.
Ως εκ τούτου, το συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη περιορίστηκε στην πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ακράτητο να κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους, δίχως όμως κάτι το ουσιαστικό.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κεοσεγιάν πέρασε τους Βανόλι και Ντεφρανσέσκο, αντί των Πιπίνη και Παγώνη, με την ενδεκάδα να περιλαμβάνει πλέον δύο Έλληνες, τους Μπαντά και Σκούφαλη.

Το προαναφερθέν στοιχείο πάντως δεν ήταν δυνατόν να παίξει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, η οποία βρήκε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν. Στο 60ο λεπτό, ο Στοΐνοβιτς πήρε το πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κυριακίδης με δυνατό χτύπημα.

Η χαρά των παικτών του Πανθρακικού πάντως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Έντου Σάλες και πάλι, στην επόμενη φάση, εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα αντίπαλα καρέ και με σουτ «πάγωσε» το γήπεδο της Κομοτηνής, γράφοντας το 1-2.

Όλα έδειχναν πως ο Ακράτητος θα έπαιρνε την πρόκριση αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Καραθανάσης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, πήγε το ματς στη παράταση μετά από δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Στελέα.

Στο επιπλέον ημίωρο δεν άλλαξε κάτι και έτσι η διαδικασία των πέναλτι έκρινε τον νικητή. Εκεί, οι πρώτες πεντάδες ευστόχησαν από τρεις φορές για κάθε ομάδα, οι δύο έξτρα γύροι συνοδεύτηκαν από γκολ, με συνέπεια το 15ο χτύπημα, στο οποίο αστόχησε ο Καραθανάσης, να παίξει τον ρόλο του, πριν έρθει ο Ντεφρανσέσκο για να στείλει τον Ακράτητο στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις
Πανθρακικός: Καρκάνης, Σωτηρίου, Μπαχαρίδης, Ρομπίνιο, Μουρατίδης (31' Σουάνης, 86' Καραθανάσης), Στοΐνοβιτς, Σαββίδης, Γεμενετζής, Κωνσταντινίδης, Κυριακίδης, Αθανασιάδης.
Ακράτητος: Στελέα, Πιπίνης (46’ Βανόλι), Ομπράντοβιτς, Παγκανίν, Μπαντάς, Νακαράτο, Ζουέλα, Παγώνης (46’ Ντεφρανσέσκο), Μακέ, Σκούφαλης, Σάλες (Μαρινέσκου).

** Να σημειωθεί πως ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει από το γήπεδο στο 90ο λεπτό αλλά το γκολ του Καραθανάση τους έφερε πάλι πίσω.
** Σε συνθήκες… σκότους έλαβαν χώρα τα τελευταία χτυπήματα της διαδικασίας των πέναλτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK