Πεθαίνοντας στην άσφαλτο: 10 ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Το Contra.gr θυμάται χαρακτηριστικές και θλιβερές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, εντός και εκτός Ελλάδας, που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Πεθαίνοντας στην άσφαλτο: 10 ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Αντόνιο Ρέγιες σε τροχαίο, το Contra.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και φτιάχνει την πιο χαρακτηριστική 'μαύρη λίστα' με ποδοσφαιριστές εντός και εκτός Ελλάδας που βρήκαν ξαφνικό θάνατο στην άσφαλτο.

Παναγιώτης Κατσούρης

Πεθαίνοντας στην άσφαλτο: 10 ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο
Ο Κατσούρης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου του 1998 ο διεθνής αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ χάνει τη ζωή του σε τροχαίο στην περιοχή της Θέρμης σε ηλικίας μόλις 21 ετών. Ήταν το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου και πολλοί τον χαρακτήριζαν ως 'νέο Γεωργάτο'. Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. H σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως, όπου δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και απλός κόσμος έσπευσαν για το 'τελευταίο αντίο'.

Γιώργος Μητσιμπόνας

Πεθαίνοντας στην άσφαλτο: 10 ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο
Ο τεράστιος Γιώργος Μητσιμπόνας έχει μόλις σκοράρει το γκολ που χαρίζει στη Λάρισα το πρωτάθλημα το 1988 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου του 1997, ο Γιώργος Μητσιμπόνας ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη όπου η ομάδα του ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό προετοιμασίας με την τοπική ομάδα,το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. "Ο Γιώργος έχασε τη μάχη επειδή έσπασε η κεντρική αορτή της καρδιάς. Ήμουν μέσα στο χειρουργείο την ώρα της επέμβασης. Ο Γιώργος επικοινωνούσε ακόμα και όταν ήρθε μέσα στο χειρουργείο χωρίς να έχει σχεδόν καθόλου αίμα. Τόσο γερή κράση ήταν", είχε εξομοληγηθεί σε συνέντευξή της η σύζυγος του αείμνηστου ποδοσφαιριστή.

Ολουμπάγιο Αντεφέμι

Πεθαίνοντας στην άσφαλτο: 10 ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο
Ο Αντεφέμι σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2010-2011, στις 18 Απριλίου 2011, ο 25χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής της Ξάνθης σκοτώθηκε στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο 162ο χλμ της εθνικής οδού Θεσαλονίκης-Καβάλας-Ξάνθης. Ο Αντεφέμι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο ανατράπηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του στη Νιγηρία, έπαξε στο Ισραήλ, τη Ρουμανία και την Γαλλία πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης, με την οποία είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ εκείνη τη σεζόν.

Λευτέρης Μήλος

Ο διεθνής Βορειοηπειρώτης μέσος που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στη Λάρισα 'έσβησε' στην άσφαλτο στις 8 Μαρτίου 1997 σκορπίζοντας τη θλίψη όχι μόνο στην ΑΕΛ, όπου έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό, αλλά και στον Ηρακλή που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο. Ο Μήλος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1966 στη Δερβιτσάνη της Βορείας Ηπείρου και ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 από την Παρτιζάνι Τιράνων.Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα όπου έκανε σημαντική καριέρα με τα χρώματα της ΑΕΛ στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1996 όταν και η ομάδα υποβιβάστηκε στην (τότε) Β' Εθνική. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και μέχρι τον θάνατό του έπαιξε για λογαριασμό του Ηρακλή.

Γιόβαν Γκοΐκοβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ο Γκοϊκοβιτς σε ένα ματς Ηρακλής-Πανιώνιος AVATON PHOTO PRESS AGENCY

Ξημερώματα της 22ας Δεκεμβρίου του 2001 ο 26χρονος Σέρβος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λίγο έξω από το Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε κολόνα και να χάσει ακαριαία τη ζωή του. Πίσω του άφησε μία έγγυο σύζυγο και ένα παιδί. Ο Γκοΐκοβιτς ήταν το μεταγραφικό 'μπαμ' του Ηρακλή του Βαγγέλη Μυτιληναίου, ερχόμενος από τον Ερυθρό Αστέρα. Με τη φανέλα του Γηραιού μέτρησε 29 συμμετοχές και τρία γκολ στον 1.5 χρόνο που έπαιξε στο Καυτανζόγλειο.

Ρέι Τζόουνς

Σκοτώθηκε στην άσφαλτο στις 25 Αυγούστου 2007, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ήταν ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής εκτός Premier League και αυτό οφειλόταν στην (σύντομη) καριέρα του στην ΚΠΡ την προηγούμενη χρονιά όπου μέτρησε 5 γκολ σε 33 αγώνες. Το τροχαίο που ο ίδιος προκάλεσε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακόμα δύο άτομα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, ο νεαρός ποδοσφαιριστής αν έβγαινε ζωντανός από το δυστύχημα θα είχε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης για επικίνδυνη οδήγηση.

Φρανσουά Στρέχελε

Ο Στρέχελε σε ματς προκριματικών για το Euro 2008 ανάμεσα στην Πορτογαλία και το Βέλγιο
Ο Στρέχελε σε ματς προκριματικών για το Euro 2008 ανάμεσα στην Πορτογαλία και το Βέλγιο AP

Ο 26χρονος διεθνής (6 φορές με την φανέλα του Βελγίου) επιθετικός, με καριέρα στην Γκέρμιναλ, η οποία έφερε τη μεταγραφή του στην Μπριζ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε δένΤρο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατός του ακαριαίος. Μέχρι την ημέρα του μοιραίου τροχαίου (8 Μαΐου 2008), ο Στέρχελε ήταν πρώτος σκόρερ της Μπριζ στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, με 11 γκολ στο ενεργητικό του.

Λουκ Μπορελί

Με σπουδαία καριέρα σε Τουλόν και Καέν, ο Γάλλος Μαρσεγιέζος γκολκίπερ χάνει τη ζωή του στις 3 Φεβρουαρίου 1999 σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 33 ετών. Ο Μπορελί άρχισε την καριέρα του στην Τουλόν και μετά από 7 χρόνια τον απέκτησε η Παρί χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί. Το 1995 πηγαίνει στην Καέν και τρία χρόνια αργότερα παίρνει μεταγραφή για τη Λιόν. Μετά τον θάνατό του, η Λιόν απέσυρε την φανέλα του με το νούμερο 16, ενώ η Καέν έδωσε σε εξέδρα του γηπέδου της το όνομά του.

Ζούνιορ Μαλαντά

Ενός λεπτού σιγή για τον Ζούνιορ Μαλαντά πριν από το ματς Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ το Φεβρουάριο του 2015.
Ενός λεπτού σιγή για τον Ζούνιορ Μαλαντά πριν από το ματς Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ το Φεβρουάριο του 2015 AP

Στο πένθος βυθίστηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2015 το γερμανικό ποδόσφαιρο για το χαμό του Ζούνιορ Μαλαντά, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 20 ετών σε δρόμο κοντά στο Μπίλεφελντ. Γεννημένος στις 28 Αυγούστου 1994 στις Βρυξέλλες, ο Ζούνιορ Μαλαντά γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά σε ακαδημίες αρκετών βελγικών συλλόγων, προτού μεταπηδήσει στην Άντερλεχτ σε ηλικία 11 ετών. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Γαλλία και τη Λιλ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο (στη δεύτερη ομάδα). Το 2012 αγωνίστηκε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και εκεί έκανε το 'ξεπέταγμα' για να τον αποκτήσει η Βόλφσμπουργκ έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τζόζεφ Σουράλ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα του 2019, ο Τζόσεφ Σουράλ έχασε τη ζωή του όταν ένα από τα βαν της αποστολής της Αλάνιασπορ (κατά την επιστροφή έπειτα από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καϊσερίσπορ) ανετράπη της πορείας του. Ο 28χρονος Τσέχος διεθνής, με σπουδαία καριέρα στη Σλόβαν Λίμπερετς, πήρε φέτος μεταγραφή στην τουρική ομάδα και ήταν συμπαίτκης με τον Γιώργο Τζαβέλα. Το μοιραίο βράδυ του τροχαίου, ο Έλληνας διεθνής μπακ για καλή του τύχη δεν βρισκόταν στο βαν, αφού είχε μείνει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK