Πινγκ Πονγκ: Νέα άνοδος του Κρεάνκα

Πινγκ Πονγκ: Νέα άνοδος του Κρεάνκα
Στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης επανήλθε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα!Η διεθνής ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ανακοίνωσεσήμερα (Τρίτη) την λίστα του Φεβρουαρίου που είναι και η πρώτη μετάτο «Hellas Pro Tour Open» και ο πρωταθλητής μας ανέβηκε από την 9ηστην 7η θέση. Θυμίζουμε ότι ήταν στο νούμερο 7 και τον Δεκέμβριο,ενώ το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο μόνο σε αυτέςτις δυο θέσεις τον συναντάει κανείς στην παγκόσμια κατάταξη!

Στο sport event του Γαλατσίου ο Κρεάνγκα αποκλείστηκε στη 16άδατου απλού από το νούμερο 2 στον κόσμο (Γουάνγκ Λικίν), όμως το θετικόγι’ αυτόν είναι ότι δεν προχώρησε περισσότερο κανένας από τους αθλητέςπου βρίσκονταν πίσω του στο RANKING LIST.

Επιπλέον, ο Γερμανός ΤίμοΜπολ, που ήταν στο νούμερο 6 ηττήθηκε στη φάση των «32» από χειρότεροστην παγκόσμια κατάταξη αθλητή κι έτσι έπεσε στο 10.

Ο Κρεάνγκα εκμεταλλεύτηκε και την απουσία από το τουρνουά του ΚινέζουΛιου Γκουοζένγκ, που ήταν στο νούμερο 7 και βρέθηκε στο 9, ενώ ο ΚορεάτηςΡίου Σέουνγκ Μιν αναρριχήθηκε από το 10 στο 8, χάρη κυρίως στην καλή τουπορεία στο όπεν της Κροατίας (3ος). Ο Έλληνας αθλητής είναι αυτή τη στιγμήνούμερο 2 στην Ευρώπη, αφού η πρώτη εξάδα στην παγκόσμια κατάταξη έχειως εξής: 1. Μα Λιν, 2. Γουάνγκ Λικίν, 3. Γουάνγκ Χάο (Κίνα), 4. Τσουάν Τσι(κινεζική Ταϊπέι), 5. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία), 6. Τσεν Κι (Κίνα).

ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Το νέο RANKING LIST όμως, βρήκε σε καλύτερες θέσεις έξι ακόμη διεθνείςαθλητές και αθλήτριές μας. Στους άνδρες, ο Ντανιέλ Τσιόκας και ο ΠαναγιώτηςΓκιώνης ανέβηκαν στο νούμερο 69 (από 77) και 102 (από 108) αντίστοιχα,εκμεταλλευόμενοι βασικά, τα καλά αποτελέσματα που έφεραν στο τουρνουάτης Κροατίας.

Επίσης, ο Γιάννης Βλοτινός που μπήκε στους «32» του «Hellas Open» βρέθηκεαπό το 131 στο νούμερο 128. Στις γυναίκες η Αρχοντούλα Βολακάκη παρέμεινεστο νούμερο 163, η Μαρία Μοίρου κατέβηκε από το 168 στο 174, ωστόσοτρεις αθλήτριές μας που συμμετείχαν στο τουρνουά του Γαλατσίου βελτίωσαντις θέσεις τους. Η Κατερίνα Ντουλάκη ανέβηκε από το 274 στο 268, η ΧριστίναΦίλη από το 372 στο 351 και η νεάνιδα Μαρία Κρουστάλλη από το 471 στο 456.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΥΛΑΚΗ, ΦΙΛΗ

Για την Ντουλάκη και τη Φίλη αυτή ήταν η δεύτερη καλή είδηση, αμέσως μετάτην ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ότι θα συμμετάσχουν απευθείας στο διπλόγυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το σκεφτόμασταν πως ήταν πολύ πιθανόνα είμαστε εμείς αυτές που θα επιλεγούν, αλλά όταν το μαθαίνεις κιόλας ως οριστικόγεγονός, τα συναισθήματα είναι πολύ πιο έντονα. Είναι μεγάλη η τιμή που μας έγινε.

Θα δουλέψουμε πολύ και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πραγματικά καλή παρουσίατον Αύγουστο», υπογράμμισε η Ντουλάκη αναφορικά με την παρθενική τηςσυμμετοχή σε Ολυμπιακό τουρνουά, ενώ η Φίλη που επίσης θα ζήσει πρώτη φοράαυτή τη συναρπαστική εμπειρία, τόνισε στο ίδιο πνεύμα: «Μπορώ να πω ότι δεντο περίμενα. Ήμουν πολύ συγκρατημένη για να μην απογοητευτώ στην περίπτωσηπου δεν ερχόντουσαν τα πράγματα όπως ήθελα. Τρελάθηκα από τη χαρά μου ότανμου το είπαν. Η συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός είναι τεράστιο κίνητροκαι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο».

ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην Σλοβενία θα μεταβούν αύριο (Τετάρτη) οι τέσσερις αθλήτριες της εθνικής μαςομάδας των γυναικών προκειμένου να πάρουν μέρος στο τουρνουά που θα γίνειστην πόλη Βάλενιε από τις 5 μέχρι τις 7 του μήνα. Στη διοργάνωση που δεν εντάσσεταιστην κατηγορία των τουρνουά Προ Τουρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας θ'αγωνιστούνοι: Κατερίνα Ντουλάκη, Μαρία Μοίρου, Χριστίνα Φίλη και Αρχοντούλα Βολακάκη.Τις αθλήτριες θα συνοδεύσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών Γιώργος Καρύτσας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK