Πιθανή αλλαγή στην διοίκηση της Τσέλσι, ο Μπόελι στον αέρα

Η βελτίωση της ομάδας δεν προκύπτει μόνο μέσα από το γήπεδο, αλλά και διοικητικά, η ομάδα προσπαθεί να βρει βηματισμό.

FILE - Chelsea owner Todd Boehly looks out from the stands before the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London on Aug. 27, 2022. Boehly, who also owns the Beverly Hilton, is the owner of the Golden Globe Awards. The 80th annual Golden Globe Awards will take place on Tuesday, Jan. 10. (AP Photo/David Cliff, File)
(AP Photo/David Cliff, File) AP

Η Τσέλσι πέρασε δύο θλιβερές σεζόν υπό την ιδιοκτησία του Μπόελι και της Clearlake Capital. Στον αγωνιστικό τομέα, οι "Μπλε" είναι επί του παρόντος 11οι στην Premier League και τον περασμένο μήνα έχασαν τον τελικό του Carabao Cup από μια εξαντλημένη και νεανική ομάδα της Λίβερπουλ.

Επιπλέον, έχουν ξοδέψει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες για μεταγραφές παικτών τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν σημειώσει ζημίες -χωρίς τους φόρους- ύψους 90,1 εκατομμυρίων λιρών τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα λοιπόν με την Daily Mail, οι Αμερικανοί συνιδιοκτήτες της Τσέλσι έχουν την δυνατότητα να εναλλάσσουν την προεδρία της ομάδας κάθε πέντε χρόνια. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι αυτή η πολιτική εναλλαγής θα τεθεί σε εφαρμογή την σεζόν του 2026-27.

Η Clearlake Capital, την οποία διαχειρίζονται οι συνιδιοκτήτες Μπεχντάντ Εγκμπάλι και Ζοσέ Φελισιάνο, κατέχει το 61,5% των Λονδρέζων, ενώ ο Τόντ Μπόελι μοιράζεται το υπόλοιπο 38,5% μαζί με άλλους δύο επενδυτές.

Ο Εγκμπάλι ή ο Φελισιάνο μπορούν να επιλέξουν να κληρονομήσουν την προεδρία το 2027, ή να επιλέξουν ένα τρίτο πρόσωπο. Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για την προεδρία, το δημοσίευμα της Mail υποστηρίζει ότι ο Μπόελι θα απομακρυνθεί από τη θέση. Ωστόσο, θα έχει την επιλογή να επιστρέψει το 2032, αν το επιθυμεί και διατηρήσει το μερίδιό του στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Τσέλσι έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για διακοπή της σχέσης μεταξύ Μπόελι και Clearlake. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν πολύ καλή επαγγελματική σχέση και βρίσκονται σε τακτική επαφή, ενώ για σημαντικές αποφάσεις απαιτείται η υπογραφή τόσο του Εκγμπάλι όσο και του Μπόελι.

Διαβάστε περισσότερα

Η μετάλλαξη του Οζίλ εξέπληξε τους πάντες, κατάφερε να αποκτήσει σώμα που δεν ταιριάζει σε ποδοσφαιριστή...

Ο Αυτοκαταστροφικός μέσος της Premier League έχει εθισμό με το στοίχημα και κινδυνεύει με εκ νέου αποκλεισμό

News 24/7

24MEDIA NETWORK