Πλώρη για το όνειρο

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρόζενμποργκ (21:45) στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" επιζητούν τη νίκη που θα αποτελέσει την απαρχή για την υλοποίηση του πρωταρχικού στόχου, της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ενδεκάδα ΟΑΚΑ ετοιμάζει ο Σόλιντ, με πείσμα οι Νορβηγοί

Πλώρη για το όνειρο

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός είθισται να λέγεται για κάθε πρεμιέρα και όσον αφορά αυτήν του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, φαίνεται πως βρίσκει έδαφος αυτό. Οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούν στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Ρόζενμποργκ (21:45, ΝΕΤ) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της διοργάνωσης και στον -θεωρητικά- πιο εύκολο αγώνα της σειράς, θα επιδιώξουν να βάλουν τις βάσεις για τη συνέχεια.

Πρωταρχικά, αυτό συνεπάγεται τη νίκη που αποδίδει τρεις βαθμούς και εν συνεχεία αρκετά γκολ που βοηθούν ψυχολογικά, αλλά και στην βαθμολογία, σε περιπτώσεις ισοβαθμιών. Αναφορικά με το ψυχολογικό κομμάτι, η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η άνετη επικράτηση και το σκορ στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, έχουν ήδη επιδράσει θετικά. Ο ευρωπαϊκός αγώνας είναι κάτι το διαφορετικό μεν, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Σε συνδυασμό με την γνώση του Νορβηγού περί της… συμπατριώτισσας πρώην ομάδας του, οι Πειραιώτες κατέχουν ισχυρά ατού στο πλευρό τους.

Ο Μιχάλης Καψής προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες, ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος από τον Σόλιντ, που τον άφησε εκτός αποστολής. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Στέλιος Βενετίδης συνεχίζει την αποθεραπεία του.Τέλος, ο Αλεσάντρο Ντακόλ προπονήθηκε μόνος του.

Το αγωνιστικό κομμάτι φέρνει στο προσκήνιο μία ενδεκάδα όμοια με αυτήν του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Νικοπολίδης αδιαμφισβήτητα στο τέρμα, ο Μαυρογενίδης δεξιά στην άμυνακαι ο Γεωργάτος στην αντίπερα πλευρά, Κωστούλας και Ανατολάκης στο κέντρο. Καθήκοντα στον χώρο του κέντρου αναλαμβάνουν οι Στολτίδηςκαι Τουρέ, με τον τελευταίο να επιστρέφει ύστερα από την απουσία του με τον Πανιώνιο. Το ίδιο ισχύει και με τον Ριβάλντο που θα βρεθεί μπροστά τους, ενώ εκατέρωθεν του Βραζιλιάνουκαι λίγο πιο μπροστά θα παραταχθούν οι Τζόρτζεβιτς και Μπαμπανγκίντα. Τέλος, το ρόλο της "αιχμής" σε αυτό το 4-2-3-1 θα παίξει ο Κωνσταντίνου.

Στοχεύει σε βαθμούς η Ρόζενμποργκ

Αρνητική προϊστορία

Η προϊστορία έχει φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες δύο φορές. Τότε, το 1997, στην "παρθενική" εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Νορβηγοί είχαν επιβληθεί με 5-1 στο Τροντχαϊμ, ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2. Επιπλέον, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ακόμα μία εμπειρία με νορβηγική ομάδα, όταν κέρδισαν δύο χρόνια αργότερα τη Μόλντε με 3-1 στην Αθήνα, ενώ στην Νορβηγία ηττήθηκαν 3-2.

Στον αντίποδα, οι Νορβηγοί έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό. Το 1997 ήταν αυτοί που άφησαν εκτός ομίλων τους «πράσινους» στα προκριματικά με ήττα στην Αθήνα (1-0) και νίκη στον επαναληπτικό (3-0). Πέρυσι, οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, με τον ελληνικό σύλλογο να κερδίζει στη Λεωφόρο (2-1) και να φέρνει ισοπαλία εκτός (2-2).

Μπορεί οι Νορβηγοί να έχουν… ξεπέσει στην δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μπορεί να μην έχουν ελπίδα να κατακτήσουν το 14ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, μπορεί η αγωνιστική τους κατάσταση να είναι χείριστη τον τελευταίο καιρό, ωστόσο η αισιοδοξία δεν λείπει. Ο Περ-Ματίας Χέγκμο και οι παίκτες του ήρθαν στην Αθήνα για να πάρουν έστω και έναν βαθμό, αφού όπως τονίζει ο Νορβηγός, η ομάδα του έχει τις ίδιες πιθανότητες με Λιόν και Ολυμπιακό για την πρόκριση.

Σταθερός στον "μπούσουλα" των προκατόχων του, ο Χέγκμο σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα σε σύστημα 4-3-3. Το ευχάριστο είναι ότι ο βασικός τερματοφύλακας Εσπερ Γιόνσεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα πάρει θέση στην ενδεκάδα. Εν τούτοις, ο Κόπινεν δεν είναι απολύτως έτοιμος και εκτός απροόπτου θα μείνει στον πάγκο, ενώ οι Μπάσμα, Μίκα και Κρίστερ είχαν τεθεί από νωρίς εκτός μάχης.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Κωστούλας, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου
Ρόζενμποργκ: Γιόνσεν, Ρίσετ, Ντόρσιν, Λάνγκο, Κβάρμε, Σόλι, Στραντ, Μπράατεν, Χέλσταντ, Γιόνσεν

Διαιτητής: Στέφανο Φαρίνα (Ιταλία)
Ο 42χρονος Φαρίνα δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ (μόλις τέσσερις αγώνες). Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού που διευθύνει, ενώ έχει βρεθεί στο ίδιο γήπεδο με τη Ρόζενμποργκ την περσινή σεζόν, στην συντριβή της από την Αρσεναλ με 5-1 στο "Χάιμπουρι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK