Ποιος παίρνει τη θέση του Παναθηναϊκού (ή άλλης ομάδας) αν πέσει...

Θες να μάθεις ποιες ομάδες έχουν προτεραιότητα να καλύψουν το κενό του Παναθηναϊκού ή όποιας άλλης δεν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα; Διαβάσαμε τον κανονισμό και απαντάμε στο φλέγον ερώτημα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Ο μεγαλοβδομαδιάτικος όρος "επί ξύλου κρεμάμενος" είναι ο πλέον ο αντιπροσωπευτικός για τον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που μετά τη μη εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας στο ΔΣ της Λίγκας στην πρόταση της ΑΕΚ γι' απαλοιφή του υποβιβασμού ως κύρωση μη εξασφάλισης άδειας από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ νιώθει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Ήλπιζαν πολύ οι "πράσινοι" σ' αυτήν τη ρύθμιση, αλλά δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους - τουλάχιστον σε πρώτη φάση, γιατί ποντάρουν στην Ομοσπονδία.

Μοιραία όμως ο υποβιβασμός στη Football League θα πρέπει να εξεταστεί ως ενδεχόμενο. Διότι αν η ΕΠΟ, που έχει τον τελευταίο λόγο, δεν δεχθεί να τροποποιήσει την εν λόγω διάταξη, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στα τάρταρα. Με τα συσσωρευμένα χρέη από τις προηγούμενες χρήσεις, έχει μονάχα ως τις 31 Μαρτίου (συν την όποια έξτρα διορία υπάρξει) να πληρώσει ή να διακανονίσει τις οφειλές που προκύπτουν ως την 31η Δεκεμβρίου. Φυσικά, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, δεν προλαβαίνει.

Ως εκ τούτου ο φάκελος που θα κατατεθεί θα είναι λειψός, άδεια δεν θα λάβει και θα πέσει. Όπως και κάθε άλλη ομάδα που δεν θα περάσει το σκόπελο.

Τι θα συμβεί από 'κεί και πέρα. Μπήκαμε σε Super League και ΕΠΟ, διαβάσαμε τις προκηρύξεις και ψάξαμε τα άρθρα. Τι ισχύει λοιπόν...

Σύμφωνα με το Άρθρο 4 παράγραφο 4 του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) " αν μια ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται ν' αγωνιστούν στην Α' κατηγορία παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμεη για τη συμμετοχή τους αδειδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στη βαθμολογική κατάταξη ομάδες της Β' κατηγορίας (με τη σειρά κατάταξης) και μέχρι την 6η στη σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό".

Τη δεδομένη στιγμή η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας δείχνουν οι ευνοημένες, τη στιγμή που Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου συμπληρώνουν την πρώτη 6άδα της Football League.

Ποια είναι η μόνη προϋπόθεση να μείνει ομάδα από τη Super League;

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε παραπάνω, ο ΚΑΠ σημειώνει ότι " αν και μετά την εξάντληση της 6ης στη σειρά του πίνακα βαθμολογίας της Β' Εθνικής κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Α' κατηγορία ομάδες να παραμείνουν σε αυτήν (με τη σειρά κατάταξης στο βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων".

Ξεκάθαρα πράγματα (νομίζουμε)...

Το σχετικό απόσπασμα του ΚΑΠ:

Ποιος παίρνει τη θέση του Παναθηναϊκού (ή άλλης ομάδας) αν πέσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK