"Πολιορκούν τη Νέα Φιλαδέλφεια οι οπαδοί της ΑΕΚ!"

Ο κόσμος της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε με... κατάληψη στο Δημαρχείο στη στάση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που έκανε τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο να βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως η Νέα Φιλαδέλφεια πολιορκείται!

"Πολιορκούν τη Νέα Φιλαδέλφεια οι οπαδοί της ΑΕΚ!"

Οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης (28/2) στο δημαρχείο της Φιλαδέλφειας και διαμαρτύρονται για το "φρένο" που βάζει ο Δήμος στην υλοποίηση των σχεδίων της ομάδας για το νέο γήπεδο.

Οι οπαδοί χωρίς να προκαλέσουν εντάσεις, φώναξαν συνθήματα και κατέστησαν σαφές πως θα συνεχίσουν να συγκεντρώνονται έξω από το δημαρχείο, μέχρι να υπογραφεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η υψομετρική μελέτη.

Λίγη ώρα αργότερα ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος με ανακοίνωση του ανέφερε πως η Νέα Φιλαδέλφεια πολιορκείται!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Το τελευταίο τριήμερο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, με φρασεολογία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, επιχειρείται να πειθαναγκαστούν οι «αντιφρονούντες» αιρετοί, πολίτες και συλλογικότητες να σιωπήσουν, αφού ακόμη και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση! Τα παραπάνω πυροδοτούνται από εμπρηστικές ανακοινώσεις και μεθοδευμένες διαρροές, που επιχειρούν να στοχοποιήσουν αιρετούς, υπαλλήλους και προσωπικά τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βαφτίζοντας το άσπρο –μαύρο.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση βρίσκονται δυστυχώς μέσα ενημέρωσης που είτε δικαιολογούν ανοιχτά πράξεις βίας ως «ένδειξη οργής» είτε σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε φαινόμενα που απειλούν την ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Σήμερα, καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και πολιτών. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της πόλης να καταδικάσει προσπάθειες φίμωσης και αυταρχισμού και να προστατεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης πολιτών και αιρετών.

Δηλώνουμε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι υπό το κράτος πιέσεων και απειλών. Ευελπιστούμε ότι παρά την κωλυσιεργία τόσων ετών, θα ανοίξει επιτέλους ο διάλογος με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν τόσο το δικαίωμα της ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο όσο και την προστασία της πόλης και των πολιτών.

Τις πραγματικές θέσεις του Δήμου καθώς και την αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα του γηπέδου, θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες.

24MEDIA NETWORK