"Πολυβόλο" η Άρσεναλ, έλιωσε το χιόνι η Σίτι

Η Άρσεναλ ξέσπασε πάνω στην Μπλάκμπερν για τα συνεχόμενα στραβοπατήματα συντρίβοντάς της 7-1. Με άνεση και στιλ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Φούλαμ, ξέφυγε με τρεις και περιμένει το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Πολυβόλο" η Άρσεναλ, έλιωσε το χιόνι η Σίτι

Οι "πολίτες" προέρχονταν από την απρόσμενη ήττα από την Έβερτον και κλήθηκαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε ένα παγωμένο αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να σταματά δις ώστε να καθαριστεί από το χιόνι. Ο Βενσάν Κομπανί δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και έμεινε εκτός αγώνα, αλλα αυτό δεν επηρέασε την αμυντική λειτουργία της Σίτι, αφού η Φούλαμ απείλησε ελάχιστα. Για να προηγηθεί όμως η ομάδα του Μαντσίνι χρειάστηκε να επιστρατεύσει την πονηριά του ο Τζόνσον και να κερδίσει πέναλτι από τον Μπερντ στο 10ο λεπτό. Ο Αγουέρο δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και με το 15ο εφετινό του τέρμα έβαλε μπροστά την ομάδα του. Από τον Απρίλιο του 2010 είχε να δεχθεί γκολ από πέναλτι στην Πρέμιερ η Φούλαμ. Το 2-0 έγινε από αυτογκόλ του Μπερντ στο 30', με τον Τζόνσον να είναι και πάλι αυτός που έφτιαξε τη φάση. Στο 72' ο Τζέκο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και με τη συμπλήρωση 90' αγώνα ο Ιταλός τεχνικός της Σίτι επέτρεψε στον Νταβίντ Πιζάρο να κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.

Στον αγώνα του "Έμιρεϊτς" πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο λεπτά παιχνιδιού, ο φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ με εξ επαφής προβολή, αλλά ο Πέντερσεν έκανε το... λάθος να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 32'.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Άρσεναλ πάτησε γκάζι και δεν το άφησε ποτέ. Στο 38ο λεπτό ο φαν Πέρσι της ξανάδωσε το προβάδισμα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσάμπερλεϊν σημείωσε το παρθενικό του γκολ στην Premier. Στο 43' ο Ζιβέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την ομάδα του Βενγκέρ.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο (51'-61') οι γηπεδούχοι σημείωσαν τρία γκολ με τους Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν και φαν Πέρσι, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανρί έβαλε το πρώτο του γκολ στην Premier, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια.

Μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ και ο Μπόμπι Ζαμόρα σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ΚΠΡ, αλλά αυτή τη φορά οι Λονδρέζοι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν. Ο Γάλλος επιθετικός υπέπεσε σε ενα παιδαριώδες λάθος και στο 34' δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε ένα δυνατό τάκλιν του Ρότζερ Τζόνσον. Τον έπιασε από το λαιμό και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στο 16' ο Ζαμόρα είχε βάλει μπροστά την ΚΠΡ, η οποία εδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Η Γουλβς πίεσε ως την ανάπαυλα και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά η εικόνα της άλλαξε με την είσοδο του Ντόιλ στο 46'. Ο Ιρλανδός έδωσε την ασίστ στον Τζάρβις στο 46' και στο 71' πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Οι "λύκοι" είχαν δοκάρι με τον Φλέτσερ μετά το 1-1 και γενικά ήταν πολύ ανώτεροι από τον αντίπαλό τους. Μ' αυτή τη νίκη βγήκαν και από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η εντυπωσιακή πορεία της Σάντερλαντ με τον Μάρτιν Ο' Νιλ στον πάγκο της, συνεχίστηκε και κόντρα στη Στόουκ. Οι "μαύρες γάτες" έφθασαν τις 5 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια τους και δικαιούνται να βλέπουν ψηλά. Η φάση που έκρινε κατά πολύ τον τελικό νικητή έγινε στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ρόμπερ Χουτ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και έστειλε τη Σάντερλαντ με αριθμητικό πλεονέκτημα στα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν εν τέλει στο 60' με τον ΜακΛιν να σκοράρει μετά από προσπάθεια του Σεσενιόν. Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην αποστολή, αλλά έκατσε στον πάγκο.

Η Σουόνσι απάντησε γρήγορα στο 1-0 της Γουέστ Μπρόμιτς και με δύο γκολ σε διάστημα 4' την έριξε στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι "baggies" προηγήθηκαν στο 54' με τον Φόρτιουν, αλλά με τη σέντρα ο Σίγκουρντσον έδωσε τέλος στη χαρά των οπαδών τους. Ο Ισλανός εκμεταλλεύτηκε το σάστισμα των γηπεδούχων και στο 59' έφερε τούμπα τον αγώνα, αυτή τη φορά φτιάχνοντας το γκολ του Γκρέιαμ. Ο τελευταίος έφθασε τα 10 γκολ στην Πρέμιερσιπ και οι Ουαλοί απομακρύνθηκαν για τα καλά από την τελευταία τριάδα.

Παρά το ότι έχασε-με τραυματισμούς- στο πρώτο μέρος του δύο κεντρικούς αμυντικούς της η Νόριτς επικράτησε της Μπόλτον με 2-0. Τα "καναρίνια" βρέθηκαν να παίζουν χωρίς τους Γουίτμπρεντ και Αγιάλα μόλις στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά βρήκαν το σθένος να πανηγυρίσουν την 5η εντός έδρας επιτυχία. Η Μπόλτον απείλησε με ένα δοκάρι του Πετρόφ, αλλά παραδόθηκε όταν έγινε το 1-0 από τον Σούρμαν στο 70'. Ο Πίλκινγτον "σφράγισε" τη νίκη της Νόριτς, πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Το απίστευτο λάθος του Τιμ Χάουαρντ κόστισε στην Έβερτον μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά το 1-0 επί της Σίτι. Ήταν το 76' της αναμέτρησης όταν από μία λανθασμένη απομάκρυνση του Νέβιλ η μπάλα θα κατέληγε στα χέρια του Αμερικανού. Ο ίδιος μπερδεύτηκε, παραπάτησε και κατάφερε τελικά να επιτρέψει στη Γουίγκαν να πάρει το προβάδισμα, σε μία φάση που άπαντες περίμεναν ότι θα μπλόκαρε άνετα. Η Γουίγκαν έφθασε κοντά στην πρώτη της νίκη μετά το Νοέμβριο, αλλά στο 83' ο Ανιτσέμπε δικαίωσε τον Μόγες που τον πέρασε αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα. Ο Νιγηριανός ισοφάρισε με κεφαλιά και χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία. Ο Αλέξανδρος Βέλλιος ήταν εκτός αποστολής, αφού ο Σκωτσέζος τεχνικός εμπιστεύτηκε τον νεοαποκτηθέντα Γέλαβιτς.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Μπλάκμπερν 7-1

(2', 38', 62' φαν Πέρσι, 40', 54' Τσάμπερλεϊν, 51' Αρτέτα, 93' Ανρί - 32' Πέντερσεν)

Νόριτς - Μπόλτον (17:00)

ΚΠΡ - Γουλβς 1-2

(16' Ζαμόρα - 46' Τζάρβις, 71' Ντόιλ)

Στόουκ - Σάντερλαντ 0-1

(60' ΜακΛιν)

Γουέστ Μπρομ - Σουόνσι 1-2

(54' Φόρτιουν - 55' Σίγκουρντσον, 59' Γκρέιαμ)

Γουίγκαν - Έβερτον 1-1

(76' αυτ. Νέβιλ - 83' Ανιτσέμπε)

Νόριτς-Μπόλτον 2-0

(70' Σούρμαν, 85' Πίλκινγκτον)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 3-0

(10' πεν. Αγουέρομ, 30' αυτ. Μπερντ, 72' Τζέκο)

Κυριακή 05 Φεβρουαρίου

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα (15:30)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου

Λίβερπουλ - Τότεναμ (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK