Πόρτο – Αρτμίντια

Πόρτο – Αρτμίντια
Ματς με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό του όγδοου ομίλου, το οποίο βρίσκει αντιμέτωπες της δύο ηττημένες της πρεμιέρας για τον όγδοο όμιλο. Η Πόρτο του Κο Αντριάνσε υποδέχεται την Αρτμίντια Πετρζάλκα Μπρατισλάβας του Βλάντιμιρ Βάις στο «Ντραγάο» και δεν θέλει κάτι λιγότερο από το τρίποντο το οποίο θα την επαναφέρει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Μάλιστα, ο αγώνας της 28ης Σεπτεμβρίου συμπίπτει με τα 112α "γενέθλια" της ιστορίας του συλλόγου.

Όταν πάντως οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 σκέφτονται το παρελθόν απέναντι σε ομάδες της πάλαι ποτέ ενωμένης Τσεχοσλοβακίας, οι αναμνήσεις δεν είναι καλές. Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών το 1959, η Ίντερ Μπρατισλάβας είχε επικρατήσει 2-1 εντός και 2-0 εκτός, για να πάρει τη πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Εννέα χρόνια αργότερα, στον δεύτερο γύρο του Κυπελλούχων, οι Ίβηρες έφτασαν στο 1-0 στο "Ντας Άντας" επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά η ρεβάνς τελείωσε με το εμφατικό 4-0 υπέρ των γηπεδούχων και έτσι τα όνειρα για πρόκριση στα προημιτελικά παρέμειναν τέτοια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός των γηπεδούχων καλείται να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα. Ο ενίοτε βασικός επιθετικός Έλντερ Πόστιγκα, ο προοριζόμενος για βασικός ακραίος μπακ Φατίχ Σονκάγια και ο αναπληρωματικός επιθετικός, Ραούλ Μεϊρέλες, είναι τραυματίες. Οι αμυντικοί Ζορζ Κόστα και Πέδρο Εμάνουελ απουσιάζουν εδώ και καιρό, κάτι που συμβαίνει και με τον αναπληρωματικό πορτιέρο, Χέλτον.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο της Πετρζάλκα δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ο αμυντικός Μπάλας Μπόρμπελι επιστρέφει από τιμωρία αλλά δεν αναμένεται να πάρει θέση στο βασικό σχήμα.

Πιθανές συνθέσεις
Πόρτο: Μπαΐα, Άλβες, Ρικάρντο Κόστα, Πέπε, Ίμπσον, Ντιέγο, Άλαν, Λούτσο Γκονζάλες, Κουαρέσμα, Πεϊσότο, Αλμέιδα.
Πετρζάλκα: Κόμπεχ, Πέτρας, Ντέμπναρ, Ντούριτσα, Ούρμπανεκ, Φόντρεκ, Κονέτσνι, Στάνο, Βάστσακ, Χάρτιγκ, Χάλεναρ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK