Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες της πρωταθλήτριας Λέστερ

Ένας αγωνίζεται στην Ελλάδα, 6 παραμένουν στο ρόστερ, 5 ψάχνουν ομάδα επειδή έμειναν ελεύθεροι, 3 σταμάτησαν το ποδόσφαιρο. Πριν από την αναμέτρηση της Λέστερ με την ΑΕΚ, το Contra.gr καταγράφει την τύχη των ποδοσφαιριστών που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αγγλίας του 2016.

Κίρκχοφ και Καντέ διεκδικούν τη μπάλα σε αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Λέστερ στην Premier League την σεζόν 2015/16, στο 'Stadium of Light' | 10 Απριλίου 2016 (AP Photo/Scott Heppell)
Κίρκχοφ και Καντέ διεκδικούν τη μπάλα σε αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Λέστερ στην Premier League την σεζόν 2015/16, στο 'Stadium of Light' | 10 Απριλίου 2016 AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2015/16 στην Premier League κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εικόνα του Μαΐου. Τότε που η Λέστερ πανηγύριζε έναν τίτλο, που έμοιαζε βγαλμένος από ποδοσφαιρικό παραμύθι. Στον πάγκο ήταν ένας άνθρωπος που λίγους μήνες νωρίτερα είχε φύγει ως αποτυχήμενος από τον πάγκο της εθνικής Ελλάδας. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι έβαλε το όνομα του σε περίοπτη θέση της ιστορίας, καταφέρνοντας να οδηγήσει τους παίκτες του στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Έκτοτε πέρασαν 5 χρόνια. Σήμερα, η Λέστερ εξακολουθεί να ανήκει στις ομάδες-πρωταγωνίστριες της Premier League, έστω και αν πολύ λίγα πρόσωπα θυμίζουν ακόμη την ομάδα που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη όταν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας. Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρησή της με την ΑΕΚ για το Europa League, το Contra.gr καταγράφει την τύχη του ρόστερ που οδήγησε τις 'αλεπούδες' στον θρίαμβο.

Κάσπερ Σμάιχελ

Ο γιος του θρυλικού Πίτερ Σμάιχελ είναι ακόμη παίκτης της Λέστερ. Οι 'αλεπούδες' τον αγόρασαν το 2011 από την Λιντς αντί 1.7 εκατ. ευρώ και στο τέλος της φετινής σεζόν ο Δανός γκολκίπερ θα συμπληρώσει μια δεκαετία στο 'King Power'. Είναι 34 ετών και έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί 385 φορές με τη φανέλα της Λέστερ.

Μπεν Χάμερ

Η Λέστερ τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Τσάρλτον τον Ιούλιο του 2014. Έπαιξε μια σεζόν δανεικός στην Νότιγχαμ Φόρεστ και επέστρεψε τον Αύγουστο του 2015. Ακολούθησε ένας τρίμηνος δανεισμός στην Μπρίστολ Σίτι και από το Νοέμβρη του 2015 ως τον Ιούλιο του 2018 ήταν στο ρόστερ της Λέστερ. Με τις 'αλεπούδες' αγωνίστηκε συνολικά 20 φορές πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος για την Χάντερσφιλντ, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα.

Μαρκ Σβάρτσερ

Η σεζόν 2015/16, ήταν και η τελευταία της καριέρας του. Κατέκτησε τον τίτλο με τη Λέστερ και αποσύρθηκε. Μαρκόνι Στάλιονς, Ντινάμο Δρέσδης, Καϊζερσλάουτερν, Μπράντφορντ, Μίντλεσμπρο, Φούλαμ, Τσέλσι ήταν οι υπόλοιπες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Με τις 'αλεπούδες' έκανε 11 συμμετοχές.

Τζόνι Μάντισον

Ήταν 21 ετών όταν κατέκτησε τον τίτλο με τη Λέστερ. Είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Κρόουλι τον Ιούλιο του 2014 και με το ίδιο καθεστώς μετακινήθηκε στην Γέοβιλ δύο καλοκαίρια μετά. Το τέλος της περσινής σεζόν τον βρήκε παίκτη της Πορτ Βέιλ. Σήμερα είναι free agent. Με την πρώτη ομάδα της Λέστερ δεν έγραψε ούτε μια επίσημη συμμετοχή, παρά μόνο 12 ματς με την U23.

Ρόμπερτ Χουτ

Ο Γερμανός στόπερ έχει πει αντίο στο ποδόσφαιρο. Τον Ιούλιο του 2015 η Λέστερ πλήρωσε 4.2 εκατ. ευρώ στην Στόουκ και απέκτησε τα δικαιώματα του. Την επόμενη τριετία αγωνίστηκε 96 φορές (6 γκολ, 2 ασίστ) για λογαριασμό των 'αλεπούδων' και το καλοκαίρι του 2018 πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

Γιοάν Μπεναλουάν

Αν κάτι σας θυμίζει το όνομα του δεν κάνετε λάθος. Στις 5 Οκτώβρη τον απέκτησε ο Άρης ως ελεύθερο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Λέστερ πήρε τον Γαλλομαροκινό στόπερ από την Αταλάντα τον Αύγουστο του 2015, πληρώνοντας 7 εκατ. ευρώ. Έξι μήνες αργότερα τον παραχώρησε δανεικό ως το τέλος της σεζόν στην Φιορεντίνα. Ο Μπεναλουάν επέστρεψε στο 'King Power' τον Ιούνιο του 2016 και έμεινε στη Λέστερ ως τον Γενάρη του 2019, όταν και έφυγε με προορισμό το 'City Ground'. Με τους άλλοτε πρωταθλητές Αγγλίας αγωνίστηκε 29 φορές.

Γουές Μόργκαν

Ο Γουές Μόργκαν πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη στο 'King Power', για την φάση των '16' του Champions League, στις 14 Μαρτίου 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Γουές Μόργκαν πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη στο 'King Power', για την φάση των '16' του Champions League, στις 14 Μαρτίου 2017. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Αποτελεί παίκτη - σύμβολο για τη Λέστερ. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ αντί 1.2 εκατ. ευρώ. Ο θηριώδης Τζαμαϊκανός στόπερ ανήκει και σήμερα στο ρόστερ των 'αλεπούδων', έχοντας συμπληρώσει 316 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, όταν και θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο ή θα αποσυρθεί.

Λίαμ Μουρ

Παίκτης που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Λέστερ. Έπαιξε δανεικός σε Μπράντφορντ, Μπρέντφορντ, Μπρίστολ Σίτι και πωλήθηκε στην Ρέντινγκ τον Αύγουστο του 2016 αντί 1.1 εκατ. ευρώ, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Στην πρώτη ομάδα της Λέστερ, ο 27χρονος σήμερα στόπερ έκανε 67 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ.

Μάρτσιν Βασιλέφσκι

Τον Σεπτέμβρη του 2013 η Λέστερ τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Άντερλεχτ. Αγωνίστηκε μια τετραετία στην αγγλική ομάδα, με 77 συμμετοχές και απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ. Από το 2017 ως το 2020 αγωνίστηκε στην Βίσλα Κρακοβίας και σήμερα, στα 40 του χρόνια, ο Πολωνός δεξιός μπακ κυκλοφορεί ελεύθερος.

Κρίστιαν Φουχς

Ήρθε ως ελεύθερος από την Σάλκε το καλοκαίρι του 2015. Και εξακολουθεί μέχρι τώρα να βρίσκεται στο ρόστερ της Λέστερ. Ο 34χρονος αριστερός μπακ έχει πραγματοποιήσει 140 συμμετοχές με 3 γκολ και 13 ασίστ στις 'αλεπούδες'. Το συμβόλαιο του Αυστριακού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Μπεν Τσίλγουελ

Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Λέστερ, σήμερα διαπρέπει με τη φανέλα της Τσέλσι στην οποία πωλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι αντί 50 εκατ. ευρώ. Μέχρι να αποχωρήσει από το 'King Power', ο 23χρονος διεθνής αριστερός μπακ έκανε 123 συμμετοχές, με 4 γκολ και 12 ασίστ.

Πολ Κοντσέσκι

Τον Ιούλιο του 2013 η Λέστερ πλήρωσε 1.7 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ για τα δικαιώματα του. Την πρωταθληματική σεζόν 2015/16 ανήκε στις 'αλεπούδες' αλλά έπαιζε δανεικός στην ΚΠΡ. Στο τέλος εκείνης της σεζόν αποχώρησε ως ελεύθερος για την Τζίλιγχαμ, μετά από 155 ματς με 5 γκολ και 12 ασίστ για λογαριασμό της Λέστερ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Ιστ Θάροκ. Ο αριστεροπόδαρος μπακ αποσύρθηκε το 2018.

Ντάνι Σίμπσον

Μεταγραφικό απόκτημα του Αυγούστου το 2014 από την ΚΠΡ αντί 2.5 εκατ. ευρώ. Έμεινε μια 5ετία στο 'King Power', πραγματοποιώντας 133 επίσημες συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Χάντερσφιλντ. Σήμερα ο 33χρονος δεξιός μπακ είναι σε καθεστώς free agent.

Ρίτσι ντε Λατ

Η Λέστερ αποζημίωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1.25 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2012, αποκτώντας τα δικαιώματα του Βέλγου δεξιού μπακ. Παρέμεινε παίκτης των 'αλεπούδων' ως τον Αύγουστο του 2016, όταν και πωλήθηκε αντί 2.3 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα. Τον Ιούλιο του 2019 υπέγραψε ως ελεύθερος στην Άντβερπ, ομάδα στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Με τη φανέλα της Λέστερ ο Ρίτσι ντε Λατ πραγματοποίησε 129 επίσημες συμμετοχές, με 5 γκολ και 10 ασίστ.

Γκοκχάν Ινλέρ

Η Λέστερ πλήρωσε 7 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2015 στη Νάπολι για να κάνει δικό της τον Ελβετό διεθνή αμυντικό μέσο. Η θητεία του στο 'King Power' κράτησε μια σεζόν, αυτή που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα. Στο τέλος του Αυγούστου το 2016, ο Ινλέρ αποχώρησε ως ελεύθερος για την Μπεσίκτας. Έπαιξε στην Μπασακσεχίρ από το 2017 ως το περασμένο καλοκαίρι και σήμερα, στα 36 του χρόνια, είναι παίκτης της Άδανα. Με τη φανέλα της Λέστερ πραγματοποίησε 10 επίσημες συμμετοχές.

Ντάνιελ Αμάρτεϊ

Η αγορά του από την Κοπεγχάγη στοίχισε 6.6 εκατ. ευρώ τον Γενάρη του 2016. Ο Γκανέζος αμυντικός χαφ παραμένει μέχρι και σήμερα παίκτης Λέστερ. Στα 25 του χρόνια μετράει 67 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ για τις 'αλεπούδες', με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022.

Ενγκολό Καντέ

Το ρίσκο της Λέστερ να τον πάρει από την Καέν αντί 9 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2015, αποδείχθηκε ελάχιστο. Ο Γάλλος κεντρικός μέσος έκανε πράματα και θάματα στην πορεία των 'αλεπούδων' ως τον τίτλο, γι' αυτό και η πρώτη του σεζόν στο 'King Power' ήταν και η τελευταία (40 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ). Η Τσέλσι έσπευσε να πληρώσει 36 εκατ. ευρώ στη Λέστερ και να τον κάνει δικό της τον Ιούλιο του 2016. Μέχρι σήμερα ο 29χρονος πλέον Καντέ είναι κάτοικος του 'Stamford Bridge'.

Ντάνι Ντρινκγουότερ

Μόλις 900.000 ευρώ στοίχισε στην Λέστερ η αγορά του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2012. Ο 30χρονος σήμερα κεντρικός μέσος ανήκει στην Τσέλσι, που απέκτησε τα δικαιώματα του αντί 38 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2017. Ο διεθνής μέσος πραγματοποίησε 218 συμμετοχές με 15 γκολ και 23 ασίστ στην πενταετία του με τη φανέλα της Λέστερ.

Άντι Κινγκ

Ο Ουαλός κεντρικός μέσος προέρχεται από την Τσέλσι, ωστόσο σε ηλικία 15 ετών ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Λέστερ. Μαζί της ανδρώθηκε, γεύτηκε όλη την πορεία από τις χαμηλότερες κατηγορίες ως τον τίτλο της Premier League και άφησε για πρώτη φορά τις 'αλεπούδες' τον Γενάρη του 2018 για να πάει δανεικός στη Σουόνσι. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Ντέρμπι, Ρέιντζερς και Χάντερσφιλντ, ώσπου έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο 31χρονος σήμερα Κινγκ συμπλήρωσε 375 συμμετοχές με 61 γκολ και 24 ασίστ για τη Λέστερ πριν αποχωρήσει.

Μάτι Τζέιμς

Μια ακόμη αγορά της Λέστερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το καλοκαίρι του 2012 αντί 1.25 εκατ. ευρώ. Ο δεξιοπόδαρος κεντρικός χαφ, 29 ετών πλέον, ανήκει μέχρι και σήμερα στις 'αλεπούδες', αλλά φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπάρνσλεϊ. Με την Λέστερ έχει πραγματοποιήσει 117 επίσημες συμμετοχές, με απολογισμό 5 γκολ και 13 ασίστ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Ντιν Χάμοντ

Υπέγραψε στη Λέστερ τον Αύγουστο του 2013 ως ελεύθερος, έχοντας ολοκληρώσει την προηγούμενη σεζόν με τη Σάουθαμπτον. Η χρονιά του πρωταθλήματος τον βρήκε δανεικό στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου υπέγραψε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2016. Σήμερα, στα 37 του χρόνια, ο έμπειρος κεντρικός χαφ αγωνίζεται στην Γουόρθινγκ. Με τη φανέλα της Λέστερ έκανε 45 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Μαρκ Ολμπράιτον

Μαρκ Ολμπράιτον και Τζέιμι Βάρντι στη διάρκεια της αναμέτρησης Λέστερ - Μπέρνλι στο  'King Power', στις 10 Νοεμβρίου 2018. (Joe Giddens/PA via AP)
Μαρκ Ολμπράιτον και Τζέιμι Βάρντι στη διάρκεια της αναμέτρησης Λέστερ - Μπέρνλι στο 'King Power', στις 10 Νοεμβρίου 2018. JOE GIDDENS/PA VIA AP

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Άστον Βίλα τον Ιούλιο του 2014. Ο 30χρονος δεξιός χαφ είναι παίκτης των 'αλεπούδων' μέχρι και σήμερα, με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022. Με 215 συμμετοχές, 13 γκολ και 35 ασίστ αποτελεί έναν παίκτη-σημαία της Λέστερ.

Τζέφρι Σλουπ

Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Λέστερ. Το 2010 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και φόρεσε τη φανέλα των 'αλεπούδων' μέχρι τον Γενάρη του 2017, όταν και πωλήθηκε αντί 14 εκατ. ευρώ στην Κρίσταλ Πάλας, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Ο γεννημένος στο Αμβούργο, Γκανέζος διεθνής αριστερός χαφ συμπλήρωσε 150 επίσημες συμμετοχές με 15 γκολ και 10 ασίστ με τη Λέστερ πριν αποχωρήσει για το 'Selhurst Park'.

Ντεμαράι Γκρέι

Η Λέστερ τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2016 από τη Μπέρμιγχαμ αντί 5 εκατ. ευρώ. Ο 24χρονος σήμερα εξτρέμ εξακολουθεί να ανήκει στο δυναμικό της, έχοντας στο ενεργητικό του 168 εμφανίσεις με 13 γκολ και 17 ασίστ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τομ Λόρενς

Τον Σεπτέμβρη του 2014 η Λέστερ πλήρωσε 1.25 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα δικαιώματα του. Η πρωταθληματική σεζόν τον βρήκε δανεικό σε Μπλάκμπερν και Κάρντιφ. Πωλήθηκε στην ντέρμπι τον Αύγουστο του 2017 αντί 5.5 εκατ. ευρώ και έκτοτε αγωνίζεται στα 'κριάρια'. Ο 26χρονος σήμερα Ουαλός εξτρέμ αγωνίστηκε μόλιες 4 φορές με τη φανέλα της Λέστερ σε επίσημες διοργανώσεις.

Τζο Ντόντου

Αναδείχθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής των 'αλεπούδων', ήταν δανεικός στη Μπέρι τη σεζόν του πρωταθλήματος και το καλοκαίρι του 2016 έφυγε ως ελεύθερος για τη Ρέιντζερς. Έκανε ένα πέρασμα από την Μπόλτον και σήμερα ο 25χρονος εξτρέμ ανήκει στην τουρκική Άνκαρα. Με την Λέστερ πραγματοποίησε 4 επίσημες συμμετοχές, με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Ριγιάντ Μαχρέζ

Όταν η Λέστερ απέκτησε τον Αλγερινό για μόλις... 500.000 ευρώ από την Χάβρη τον Ιανουάριο του 2014, ουδείς μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια. Έμεινε στο 'King Power' για μια τετραετία, με απολογισμό 179 εμφανίσεις, 48 γκολ και 38 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2018 η Μάντσεστερ Σίτι αποζημίωσε την Λέστερ με 68 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Μαχρέζ, που παραμένει παίκτης των 'πολιτών' μέχρι και σήμερα.

Νέιθαν Ντάιερ

Ήταν στο ρόστερ της Λέστερ τη χρονιά του πρωταθλήματος, ως δανεικός από τη Σουόνσι. Τον Μάιο του 2016 επέστρεψε στους 'κύκνους', όπου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου όταν και έμεινε ελεύθερος. Σε καθεστώς free agent ακόμη, ψάχνει τη νέα του ομάδα. Ο 32χρονος σήμερα εξτρέμ έκανε 14 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ στη θητεία του με τη φανέλα των 'αλεπούδων'.

Τζέιμι Βάρντι

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει τοπθετήσει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Αποκτήθηκε από τη Φλίτγουντ το καλοκαίρι του 2012, αντί 1.25 εκατ. ευρώ και πρωταγωνίστησε σε όλη την μετέπειτα πορεία της Λέστερ μέχρι τον τίτλο. Αντίθετα με τους περισσότερους συμπαίκτες του που έσπευσαν να εξαργυρώσουν με μεταγραφή εκείνο τον θρίαμβο, ο Βάρντι παρά τις σειρήνες έμεινε κάτοικος 'King Power' και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να ηγείται της επιθετικής γραμμής των 'αλεπούδων'. Στα 33 του χρόνια έχει σκοράρει ήδη 136 γκολ σε 315 εμφανίσεις, με 52 ασίστ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023.

Σίντζι Οκαζάκι

Η απόκτηση του από τη Μάιντς στοίχισε 11 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2015. Ο Ιάπωνας είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν που ακολούθησε και έμεινε στη Λέστερ ως το καλοκαίρι του 2019. Μετά από 137 ματς με 19 γκολ και 8 ασίστ, ο Ιάπωνας διεθνής επιθετικός αποχώρησε ως ελεύθερος για τη Μάλαγα και σήμερα, στα 34 του χρόνια, ανήκει στο δυναμικό της Ουέσκα.

Λεονάρντο Ουγιόα

Κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ πλήρωσε η Λέστερ στη Μπράιτον τον Ιούλιο του 2014 για να τον κάνει δικό της. Ο Αργεντίνος επιθετικός, με ισπανικό διαβατήριο, έμεινε στο 'King Power' ως τον Ιανουάριο του 2018. Πήγε δανεικός στη Μπράιτον για έξι μήνες, επέστρεψε και αποχώρησε οριστικά με προορισμό την Πατσούκα. Σήμερα ο 34χρονος φορ ανήκει στην Ράγιο Βαγιεκάνο. Με τη Λέστερ αγωνίστηκε σε 102 επίσημα παιχνίδια, με απολογισμό 20 γκολ και 9 ασίστ.

Αντρέι Κράμαριτς

Ο Αντρέι Κράμαριτς κερδίζει με κεφαλιά τον Σαλαχάτ Αγκάγιεβ, σε αναμέτρηση της Κροατίας με το Αζερμπαϊτζάν, για το Group E της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Αναμέτρηση που διεξήχθη στο 'Maksimir' του Ζάγκρεμπ στις 21 Μαρτίου 2019. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Αντρέι Κράμαριτς κερδίζει με κεφαλιά τον Σαλαχάτ Αγκάγιεβ, σε αναμέτρηση της Κροατίας με το Αζερμπαϊτζάν, για το Group E της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Αναμέτρηση που διεξήχθη στο 'Maksimir' του Ζάγκρεμπ στις 21 Μαρτίου 2019. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Η Ριέκα εισέπραξε 9 εκατ. ευρώ για να συμφωνήσει στην παραχώρηση του τον Ιανουάριο του 2015. Έναν χρόνο μετά ο Κροάτης φορ πήγε δανεικός στη Χόφενχαϊμ και το καλοκαίρι του 2016 πωλήθηκε στη γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα, αντί 11 εκατ. ευρώ. Με τη φανέλα της Λέστερ είχε 4 γκολ σε 20 εμφανίσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK