Πού βρίσκονται σήμερα οι συμπαίκτες του Μέσι στο πρώτο γκολ του

Ήταν 1η Μαΐου 2005, όταν ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε γκολ για πρώτη φορά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε μια αναμέτρηση κόντρα στην Αλμπαθέτε. Που βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 10 εκείνης της ομάδας;

Ο Λιονέλ Μέσι έτοιμος να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την Μπαρτσελόνα.
Ο Λιονέλ Μέσι έτοιμος να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την Μπαρτσελόνα. LA LIGA

Υπάρχουν πολλές στιγμές-ορόσημα στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι: Το πρώτο του πρωτάθλημα, η πρώτη του συμμετοχή στην ομάδα των Ανδρών της Μπαρτσελόνα, το πρώτο Champions League. Σαν σήμερα όμως, ζήσαμε μια ακόμα πιο σημαντική, όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ. Επιστρέφουμε στην 1η Μαΐου 2005 και επιχειρούμε να αναζητήσουμε που βρίσκονται οι υπόλοιποι 10 εκείνης της ομάδας. Σίγουρα κανένας εξ'αυτών δεν κατέληξε στην Δ'Εθνική.

Βίκτορ Βαλντές

Ο Βίκτορ Βαλντές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Ο Βίκτορ Βαλντές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. LA LIGA

Ο Καταλανός γκολκίπερ μέτρησε σχεδόν 400 εμφανίσεις σε κάτι παραπάνω από μια δεκαετία γεμάτη δοξασμένες αλλά και δύσκολες στιγμές στο Καμπ Νου. Ολοκλήρωσε την καριέρα του παίζοντας και στο εξωτερικό, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αργότερα φόρεσε και τις φανέλες των Σταντάρ Λιέγης και Μίντλεσμπρο. Το 2019 ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας Νέων (U19) της Μπαρτσελόνα.

Τζουλιάνο Μπελέτι

O Τζουλιάνο Μπελέτι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα
O Τζουλιάνο Μπελέτι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα AP IMAGES

Ο Βραζιλιάνος που σκόραρε στον τελικό του Champions League του 2006, σε μια αναμέτρηση όπου ο Μέσι έλειπε λόγω τραυματισμού, έπαιξε στη συνέχεια στην Τσέλσι και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην γενέτειρα του, με την φανέλα της Φλουμινένσε. Σήμερα εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας, ως πρέσβης του brand της Μπαρτσελόνα στη Λατινική Αμερική.

Ολεγκέρ Πρέσας Ρενόμ

Ο Ολεγκέρ Πρέσας σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα.
Ο Ολεγκέρ Πρέσας σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα. AP IMAGES

Τον εντόπισε ο Λουίς Φαν Χαλ το 2003, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του συλλόγου και τον προώθησε αμέσως στην ανδρική ομάδα. Ο Ολεγκέρ καθιερώθηκε ως σέντερ μπακ, παίζοντας ενίοτε και στα πλάγια της άμυνας. Το 2011 αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί και στον Άγιαξ για τρία χρόνια. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές κοινωνικό-πολιτικές δράσεις ακτιβισμού.

Καρλές Πουγιόλ

Ο Κάρλες Πουγιόλ σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα.
Ο Κάρλες Πουγιόλ σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα. LALIGA

Ο άνθρωπος-σύμβολο της αγωνιστικής εκτόξευσης της Μπαρτσελόνα: Ο Κάρλες Πουγιόλ αποσύρθηκε από την ποδοσφαιρική δράση το 2014, έχοντας κερδίσει έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και τρία τρόπαια Champions League. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην ομάδα που αγάπησε, εργαζόμενος αρχικά ως βοηθός τεχνικού διευθυντή, στο πλευρό του Άντονι Θουμπιθαρέτα και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής. Έχει απασχοληθεί και σε τεχνικά πόστα της LaLiga, αλλά και ως μάνατζερ παικτών.

Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ

Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα AP IMAGES.

Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ υπήρξε 'λίρα εκατό' στη θέση του δεξιού μπακ για την Μπαρτσελόνα, ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του και στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, ως παίκτης αλλά και ως προπονητής (μετά το 2010) της Φέγενορντ. Ο Φαν Μπρόνκχορστ αφού βοήθησε την ολλανδική ομάδα να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια, σήμερα εργάζεται στην Κίνα, ως προπονητής της Γκουανγκζού.

Αντρές Ινιέστα

Ο Αντρές Ινιέστα σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα.
Ο Αντρές Ινιέστα σε αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα. LALIGA

Tι άλλο να πει κανείς για τον Αντρές Ινιέστα; Ένας 'βράχος' στην μεσαία γραμμή και άξιος συμπαραστάτης του Λιονέλ Μέσι, σε 442 εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα πήρε σπίτι εννέα πρωταθλήματα και τέσσερα Champions League. Το 2018 συνέχισε την ποδοσφαιρική του περιπέτεια στην Βισέλ Κόμπε της Ιαπωνίας.

Ραφαέλ Μαρκές

Ο Ράφαελ Μαρκές, αμυντικός της Μπαρτσελόνα, εδώ σε εμφάνιση του με την Εθνική ομάδα του Μεξικό.
Ο Ράφαελ Μαρκές, αμυντικός της Μπαρτσελόνα, εδώ σε εμφάνιση του με την Εθνική ομάδα του Μεξικό. AP IMAGES

Ο Μαρκές έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι τα 38, περνώντας από Αμερική, Ιταλία και κλείνοντας την καριέρα του στην γενέτειρα του, το Μεξικό, έχοντας αποχαιρετήσει την Μπαρτσελόνα το 2010. Ο Μάρκες έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο γήπεδο φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Σήμερα, έχοντας περάσει από την τεχνική διεύθυνση της μεξικάνικης Άτλας, έχει δηλώσει πως το επόμενο του βήμα θα αφορά την προπονητική.

Ντέκο

O Ντέκο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα
O Ντέκο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα LA LIGA

Ο -γεννημένος στην Βραζιλία-Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μέτρησε 113 εμφανίσεις με τους Μπλαουγκράνα και από το 2008 μετακόμισε αρχικά στην Τσέλσι και στη συνέχεια στην βραζιλιάνικη Φλουμινένσε. Όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του, ξεκίνησε να ασχολείται με την εκπροσώπηση παικτών.

Λουντοβίκ Ζιουλί

Ο Λουντοβίκ Ζιουλί με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Ο Λουντοβίκ Ζιουλί με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. AP IMAGES

Μια 'ήρεμη δύναμη' στα φτερά της επίθεσης της Μπαρτσελόνα, ο Λουντοβίκ Ζιουλί πλαισίωσε μια ονειρεμένη τριάδα με τους Ροναλντίνιο και Σάμιουελ Ετό στα μισά της περασμένης δεκαετίας. Το 2007 ο Ζιουλί βρέθηκε στη Ρόμα, για να ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί όπου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα, στην Γαλλία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην ομάδα Νέων της αγαπημένης του Μονακό.

Σάμιουελ Ετό

O Σαμιουέλ Ετό με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
O Σαμιουέλ Ετό με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. LA LIGA

Τα νούμερα για τον Ετό ζαλίζουν: Σε 144 εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα, πέτυχε 108 γκολ! Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του και πιθανότατα ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, έπαιξε και με τις Ίντερ, Ανζί και Τσέλσι, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με σχεδόν 300 γκολ στο ενεργητικό του. Σήμερα ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να διαφημίσει το πρωτάθλημα της LaLiga.

Ροναλντίνιο

Ο Ροναλντίνιο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Ο Ροναλντίνιο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. LA LIGA

Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του 21ου αιώνα; Δύσκολο να απαντήσουμε αρνητικά σε αυτή την ερώτηση. Ο Ροναλντίνιο μάγεψε το Καμπ Νου μέχρι και το 2008 και στη συνέχεια φόρεσε τα χρώματα των Ροσονέρι και κατέκτησε το ιταλικό Σκουντέτο, το 2010. Ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας κερδίσει Παγκόσμιο Κύπελλο, Champions League και Χρυσή Μπάλα. Ας θυμόμαστε μόνο τις ονειρεμένες ποδοσφαιρικές στιγμές του και όχι την ανώμαλη προσγείωση της φετινής χρονιάς, όταν και βρέθηκε πίσω από της φυλακής τα σίδερα και του κόπηκε το χαμόγελο για πάντα.

Φρανκ Ράικαρντ

O Φρανκ Ράικαρντ σε προπόνηση της Μπαρτσελόνα.
O Φρανκ Ράικαρντ σε προπόνηση της Μπαρτσελόνα. AP IMAGES

Ο άνθρωπος που έδωσε στον Λιονέλ Μέσι την πρώτη του συμμετοχή και έβγαλε την Μπαρτσελόνα από την αγωνιστική αστάθεια, στη συνέχεια προπόνησε την Γαλατάσαραι και έζησε μια ακόμα περιπέτεια ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ τον είδαμε και στους πάγκους της Σπάρτα Ρότερνταμ και της εθνικής Ολλανδίας. Σήμερα ο Ράικαρντ ζει στο Άμστερνταμ. Δεν ασχολείται πια με το ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK