Η αποκάλυψη που θα κόψει για πάντα το χαμόγελο του Ροναλντίνιο

Το πλαστό διαβατήριο για το όποιο συνελήφθη ο Ροναλντίνιο, φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες του βετεράνου ποδοσφαιριστή. Η διαμονή του στην φυλακή κατά τα φαινόμενα, θα πάψει να έχει 'τουριστικό' χαρακτήρα.

O Ροναλντίνιο οδηγείται σε κρατητήριο της Ασουνσιόν, στην Παραγουάη, μαζί με τον αδελφό του, Ρομπέρτο.
O Ροναλντίνιο οδηγείται σε κρατητήριο της Ασουνσιόν, στην Παραγουάη, μαζί με τον αδελφό του, Ρομπέρτο. JORGE SAENZ/AP

Ύστερα από τη σύλληψη του για πλαστό διαβατήριο σε ξενοδοχείο της Παραγουάης μαζί με τον αδελφό του, Ρομπέρτο, ο Ροναλντίνιο ντε Ασίς Μορέιρα φάνηκε να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα την προφυλάκιση του, παίζοντας ποδόσφαιρο και αφήνοντας τον δικήγορο του να δηλώσει κάτι σαν "το παιδί είναι κουτό, το παιδί δεν ήξερε ότι του έδωσαν ψεύτικο διαβατήριο" και άλλες φαιδρότητες. Όμως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που 'προφητεύουν' μια δύσκολη συνέχεια για τον Ροναλντίνιο, το πάλαι ποτέ 'κόσμημα' του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που φαίνεται πως προτίμησε μια νέα 'καριέρα' ως μέλος συμμορίας.

Την αποκάλυψη έκανε ο Οσμάρ Λεγκάλ, εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του βετεράνου σταρ: Ο Ροναλντίνιο καλείται να παραμείνει στην φυλακή, καθώς ερευνάται η συμμετοχή του σε κύκλωμα ξεπλύματος περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες, Αρχικά, ο εισαγγελέας αποκάλυψε πως ο Ροναλντίνιο μαζί με τον αδελφό του, είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν στην Παραγουάη με την επιχειρηματία/πρόεδρο ΜΚΟ, Ντάλια Λόπες. Η Λόπες είχε κλείσει τα αεροπορικά τους εισιτήρια όπως και τα δωμάτια στο ξενοδοχείο που θα διέμεναν. Η σύλληψη τους όμως, ματαίωσε τα σχέδια της 'συμμορίας'.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Λεγκάλ, η Ντάλια Λόπες ελέγχεται ως ύποπτη για ενεργό ρόλο σε συμμορία διακίνησης χρήματος από εγκληματικές ενέργειες, ενώ ερευνώνται επίσης ως ύποπτοι, αρκετά άτομα του κοντινού της περιβάλλοντος, ανάμεσα τους και ο Ροναλντίνιο. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι η Ντάλια Λόπες κατηγορείται για μια σειρά αδικημάτων χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής ενώπιον εισαγγελέα.

"Η αρχική μας υπόθεση είναι πως (ο Ροναλντίνιο) δημιούργησε ψεύτικα έγγραφα για να εισέλθει στη χώρα, ώστε να επενδύσει σε εμπορικές δραστηριότητες χρήματα που έχουν κερδηθεί με παράνομο τρόπο" δήλωσε ο Λατινοαμερικάνος εισαγγελέας, κατά το ESPN.

Σύμφωνα με πληροφορίες της καταλανικής Sport όπως τις κατέγραψε το Sport24, ο Ροναλντίνιο επιχείρησε να εισέλθει στην Παραγουάη, έχοντας ως 'αποστολή' να 'ξεπλύνει' συνολικά 400.000.000 δολάρια σε νόμιμες δραστηριότητες, με την καθοδήγηση της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία φαίνεται πως συνεργάζεται. Τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να προέρχονται όχι μόνο από φορολογικές απάτες, αλλά και από την διακίνηση ναρκωτικών.

Από την πλευρά του παίκτη, ο δικηγόρος του, Σέρχιο Κειρόζ, υπογραμμίζει ξανά και ξανά πως οι κατηγορίες του πελάτη του αφορούν ένα πλαστό διαβατήριο και τίποτα περισσότερο. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Sun, η πλευρά του Λιονέλ Μέσι διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που έφερναν τον Αργεντίνο σταρ έτοιμο να πληρώσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια για την αποφυλάκιση του Ροναλντίνιο. Ο 'Samba' βρίσκεται περισσότερο παγιδευμένος από ποτέ και το trademark χαμόγελο του αρχίζει να φθίνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK