Πουλάει λόγω χρεών η Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα συσσωρευμένα χρέη ύψος 483.000.000€ αναγκάζουν την διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης να προβεί σε... επιθετικές ενέργειες με σκοπό να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η ομάδα. Όλα αυτά λίγους μήνες μετά την είσοδο στο νέο γήπεδο!

Atletico's players react after Chelsea's goal during a Group C Champions League soccer match between Atletico Madrid and Chelsea at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday Sept. 27, 2017. (AP Photo/Paul White)
atletico madrid AP IMAGES

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Ατλέτικο έφτασε μέχρι και να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία για να αναγεννηθεί ουσιαστικά από το 2007 και μετά.

Μάλιστα η εποχή "Ντιέγκο Σιμεόνε" είναι από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του συλλόγου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η Ατλέτικο έχει χρέη 483.000.000€ που μεγάλωσαν μετά τη μετακόμιση στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Έτσι, αποφασίστηκε να πουληθεί μέρος των μετοχών του συλλόγου στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ιντάλ Οφέρ, ο οποίος θα αποκτήσει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου. Με το ποσό που θα μπει στα ταμεία, η Ατλέτικο θα πάρει βαθιά ανάσα με σκοπό να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον.

Μέχρι στιγμής το 54.64% ανήκει στον Μιγκέλ Άνχελ Ζιλ Μαρίν, το 20% στην κινεζική εταιρία Wanda, που έχει δώσει το όνομα της στο νέο γήπεδο, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Ενρίκε Σερέζο διαθέτει το 17.9% και το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε μικρομετόχους.

AP Photo/Paul White

24MEDIA NETWORK