Primera Division: Μπάρτσα για Τσάμπιονς Λιγκ

Primera Division: Μπάρτσα για Τσάμπιονς Λιγκ

Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, μετά από καιρό μπήκε η Μπαρτσελόνα. ΟιΚαταλανοί δείχνουν να έχουν ξυπνήσει από τον λήθαργο κκαι μενίκη μέσα στην Παμπλόνα, με 2-1 κρατούν το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα πόντο πιο πίσω έμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τηννίκη της με 2-1 επί της Μούρθια.Στάσιμη καιη Βιγιαρεάλ, που ανέστησε την Θέλτα.Νίκες γιατις ομάδες της Σεβίλλης και επικράτηση με 2-0 της Εσπανιόλ επίτης Μπέτις, με τους Καταλανούς να ανασαίνουν βαθμολογικά.

Πετυχημένη ήταν η συνέχεια του πρωταθλήματος για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Βαλένθια. Οι "μερέγκες" επικράτησαν με 2-1 της Μάλαγα ενώ η Βαλένθια υπέταξε εύκολα με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης.Στηντρίτη θέση παρέμεινε η Λα Κορούνια που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Αλμπαθέτε.

Το ματς της αγωνιστικής


(Mestalla)

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

(30' 70' Μίστα, 65' Βιθέντε)


Ευκολότερο απ' ότι θα περίμενε κανείς ήταν το έργο της Βαλένθια απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι "νυχτερίδες" επικράτησαν άνετα με 3-0 και διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου. Αντίθετα, οι Μαδριλένοι έχασαν έδαφος στην κούρσα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκαν στο 30 με γκολ του Μίστα. Το γκολ έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στην Βαλένθια και στο 36' το ματς ουσιαστικά κρίθηκε. Ο Σέρζι άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες και από κει και πέρα το υπόλοιπο ήταν τυπική υπόθεση. Το 2-0 έγινε στο 65' με καταπληκτικό γκολ του Βιθέντε ο οποίος έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 70' με το δεύτερο τέρμα του Μίστα. Βασικός ο Ντέμης Νικολαϊδης ο οποίος χάθηκε στην μετριότητα της Ατλέτικο που πραγματοποίησε απαράδεκτη εμφάνιση. Ο Ελληνας επιθετικός αντικαταστήθηκε στο 68' από τον Παούνοβιτς. Τεράστιο το κενό του Φερνάντο Τόρες στην επίθεση της ομάδας που απείλησε ελάχιστα τις "νυχτερίδες".

Οι συνθέσεις

Valencia: Canizares, Garrido, Ayala (84' Fabio Aurelio), Marchena, Carboni, Albelda (62' David Navarro), Baraja, Angulo, Mista, Vicente, Xisco (74' Sαnchez).
Atlιtico de Madrid: Aragoneses, Gaspar, Santi, Lequi, Sergi, Simeone, Novo, Ibagaza, Jorge (83' Gabi), Musampa (54' Contra), Nikolaidis (68' Paunovic).


Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Αμεση ήταν η απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της Βαλένθια. Οι Καστιγιάνοι επικράτησαν με 2-1 της Μάλαγα και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μέτρια εμφάνιση από την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ που προηγήθηκαν με γκολ του Ρονάλντο και φάουλ-δυναμίτη του Ρομπέρτο Κάρλος. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προσπάθησε και θα μπορούσε να πετύχει κάτι παραπάνω από το γκολ της τιμής του Λούκε.

Σταθερά στο κυνήγι του τίτλου και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Η ομάδα του Χαβιέ Ιρουρέτα μπορεί να μην πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά συνεχίζει νικηφόρα, με τελευταίο θύμα της να είναι η Αλμπαθέτε. Οι Γαλιθιλανοι χρειάστηκε δύο λεπτά στην επανάληψη για να πάρει το παιχνίδι. Πρώτα ήταν ο Σκαλόνι ο οποίος στο 60' άνοιξε το σκορ και στην επόμενη φάση ο Λούκε αξιοποίησε σέντρα του Ντιέγκο Τριστάν και τελείωσε την υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα στο 67', λόγω αποβολής του Εκτορ, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Στην μάχη για την θέση του Τσάμπιονς Λιγκ επανήλθε δριμύτερη η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρντε επικράτησε με 2-1 της Μούρθια και έπιασεπροσωρινάτην Ατλέτικο Μαδρίτης στην 4η θέση. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 12' με τον Ουρθάιθ να αξιοποιεί φάουλ του Γιέστε. Τρία λεπτά αργότερα ο Λουίς Γκαρσία έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Ωστόσο στο τέλος του ημιχρόνου ο Γιένσεν έκανε εγκληματική ενέργεια και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αποκρούοντας την μπάλα, με το χέρι στην γραμμή. Το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής έγινε γκολ από τον Γιέστε, ο οποίος σκόραρε για τρίτο συνεχές παιχνίδι.

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της Κυριακής η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι το....σήμα της μεγάλης ομάδας που κουβαλάει στην φανέλα της είναι υπερβολικά βαρύ για ομάδες σαν την Οσασούνα. Οι Καταλανοί πέρασαν με 2-1 από το "Ελ Σαδάρ" της Παμπλόνα και πλέον είναι τα αφεντικά για το τελευταίο εισιτήριο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Χαβιέ Σαβιόλα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με κοντινό πλασέ στο 42'. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 66, με πέναλτι του Πουνάλ, το οποίο κέρδισε ο Βάλντο από τον Βίκτορ Βαλντέζ. Στο τέλος μιλούν πάντα οι μεγάλοι παίκτες και όπως ήταν ευνόητο ήταν η σειρά του Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος...μάζεψε στον αέρα ένα σουτ του Ντάβιντς και με γύρισμα μέσα στην περιοχή έκανε το 1-2 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Αντιθέτως έχασε και άλλο έδαφος η Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Μπενίτο Φλόρο γνώρισε την δεύτερη συνεχή ήττα της και έμεινε στους 33 βαθμούς. Ο σύλλογος του Λεβάντε ουσιαστικά ανέστησε την Θέλτα του Βίγκο, η οποία έψαχνε μια νίκη για να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Σάβο Μιλόσεβιτς ο οποίος σκόραρε στο 19', έπειτα από κόρνερ του Μοστοβόι και στο 48'. Ο Σόνι Αντερσον μπορεί να μείωσε στο 84', αλλά ήταν πολύ αργά για την ομάδα του για να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Στην μάχη της παραμονής η Εσπανιόλ συνεχίζει να ανεβαίνει και μάλιστα έπιασε την Σαραγόσα στην 18η θέση της βαθμολογίας. Με τον Λουίς Φερναντέζ στον πάγκο τους οι Καταλανοί δείχνουν να βρίσκουντην χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Μετά τον θρίαμβο στο Λεβάντε ήρθε η νίκη επί της Βαγιαδολίδ για να δώσει νέα δυναμική. Ο μόνιμος σκόρερ, Ραούλ Ταμούδο, άνοιξε το σκορ στο 56' και δύο λεπτά αργότερα ο Φρεντσόν για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να "κλειδώσει" το τρίποντο στο "Μόντζουϊκ".

Με τους τρεις πόντους έφυγαν από το γήπεδο και οι δύο ομάδες της Σεβίλλης. Με θρίαμβο συνέχισε αυτή του Χοακίν Καπαρός, που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της μετά την φυγή του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες για την Αρσεναλ."Θύμα" της η απογοητευική Μαγιόρκα, η οποία λύγισε με 0-3 μέσα "στο Ραμόν Σαντσέθ Πιθχουάν" και...θέτει υποψηφιότητα ακόμα και για υποβιβασμό, με δεδομένη και την απουσία του Σάμουελ Ετόο στο Κόπα Αφρικα. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Μπέτις, η οποία πήρε την πέμπτη της νίκη εκτός έδρας και μπορεί να ελπίζει ακόμα και για ΟΥΕΦΑ. Οι "πράσινοι" της πόλης άλωσαν το Σανταντέρ με τέρμα του Χοακίν στις καθυστερήσεις και αφού πρώτα ο Μπενχαμίν είχε βρει στόχο και στις δύο εστίες.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής


Σαββάτο 7 Φεβρουαρίου

(Mestalla)

Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

(30' 70' Μίστα, 65' Βιθέντε)

(Santiago Bernabeu)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 2-1

(24' Ρονάλντο, 59' Ρομπέρτο Κάρλος - 74' Λούκε)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

(Ramon Sanchez Pizjuan)

Σεβίλλη – Μαγιόρκα 3-0

(50' Μπαπτίστα, 55' Γκαγιάρδο, 84' Μάρτι)

(Carlos Belmonte)

Αλμπαθέτε – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0-2

(60' Σκαλόνι, 62΄Λούκε)

(San Mames)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μούρθια 2-1

(12' Ουρθάιθ, 44' πεν. Γιέστε - 16' Λουίς Γκαρσία)

(Balaidos)

Θέλτα Βίγκο – Βιγιαρεάλ 2-1

(19', 48' Μιλόσεβιτς - 84' Αντερσον)

(Monzuic)

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ 2-0

(54' Ταμούδο, 56' Φρεντσόν)

(El Sardinero)

Ράσινγκ Σανταντέρ – Μπέτις 1-2

(5' αυτ. Μπενχαμίν - 32' Μπενχαμίν, 94' Χοακίν)

(El Sadar)

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2

(66' πεν. Πουνάλ - 42' Σαβιόλα, 76' Ροναλντίνιο)

(La Romareda)

Σαραγόσα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

(6', 90'Βιλά - 36' Χάβι Αλόνσο)


Δείτε την βαθμολογία της Primera Division

News 24/7

24MEDIA NETWORK